Według mnie barszcz z botwinki jest jedną z najlepszych wiosennych zup, z dodatkiem świeżego lubczyku i koperku smakuje znakomicie. Składniki: pęczek botwinki 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały seler 2 ząbki czosnku śmietana 18% ocet/sok z cytryny ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, gałązka lubczyku, koperek Do garnka wrzucamy obrane i pokrojone warzywa - cebulę, marchew, pietruszkę, selera oraz
Dobra karmabambusa. Ja przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 papryka 1-2 cebule 1 mała cukinia 2 marchewki makaron sojowy sos sojowy czarny sezam Marynata: sok z ½ cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru suszonego lub 2 łyżeczki świeżego tartego imbiru 0,5 łyżeczki
Dobra karmaWykonanie Umyć pęczek marchewki ,oraz jabłka i osuszyć. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Jabłka pokroić na cząstki ,wyrzucić tylko ogonek. Wycisnąć sok za pomocą wyciskarki,lub sokowirówki:)) Smacznego
w mojej kuchniCzas całkowity 1 hr 30 min Składniki 1,5 kg cukinii 300 g pieczarek 60 g otrąb mielonych mieszanych 1 pęczek natki pietruszki 1 duża marchewka 1 papryczka chili * 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki smalcu gęsiego ** 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 pieprzu ziołowego pieprz czarny tymianek suszony sól Instrukcje Cukinię dokładnie
Wędrówki po kuchnibyło szczelnie zapakowane i bałam się wracać z tym do domu bo mogło się po prostu wylać. Kawałek zapiekanki typu babka ziemniaczana i do tego potrawka warzywna , z fasolą, marchewką, całkiem nieźle przyprawiona i pełna smaku. Boskim podwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie
Dzieje kuchennej Wiewióryrzodkiewki w cienkie plasterki, sałatę rwiemy na kawałki. Arkusz papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy na deskę, nakładamy nadzienie: bratki, rzodkiewki, listki mięty, sałatę, marchewkę, paprykę, por, szczypior, makaron ryżowy, łososia. Nadzienia nie może być zbyt wiele, bo podczas zawijania papier ryżowy może popękać. Zakładamy boki do środka i zawijamy podobnie jak krokiety, czy gołąbki
mojewypiekiinietylkotruskawkami i kruszonką. Zostało kilka sztuk i były bardzo pożądane na drugie śniadanie w środę. Zupa 13:00 Miseczka warzyw, a w niej ulubiona brukselka. Oprócz tego zielona fasolka, marchewka, por, pietruszka, seler i koperek. II Danie 16:00 Kto tego nie zna? - delikatne kluski gotowane na parze. Raz do roku w sezonie truskawkowym skuszę się na taki obiad
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKażdego kotleta obtaczamy w mące tworząc stożek. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Drugą część kapusty przekładamy do garnka. Dokładamy obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę i pietruszkę. Dolewamy odrobinę wody, przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu. Do kapusty dokładamy przesmażone mięso. Całość zalewamy wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusimy na wolnym ogniu
VioletoweKucharzeniegotowy :) warzywa na patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła
Cooking MonsterMoja babcia, jak ktoś nie chciał jeść warzywa, mówiła, że jarzyny mają zęby i kolą w podniebienie spożywającego. Do tej pory prześladuje mnie widok zębatej marchwi ponuro rechoczącej w okolicach podniebienia. Podobno do smaku warzyw trzeba dorosnąć lub zwalczyć w sobie wstręt. Ja się nie znam, ja nigdy problemu z nimi nie miałam, no może poza okresem przedszkolnym, kiedy serwowano
ladykitchenjeszcze wcześniej, zamknąć na gorąco w wyparzonych słoikach i przechowywać w lodówce przez około 2 tygodnie. SKŁADNIKI 2,5 l wody 2 kg buraków 1/4 korzenia selera 1 marchewka 1 pietruszka 1 kwaśne jabłko, pokrojone na ósemki i pozbawione gniazd nasiennych 1 cebula 1 szklanka suszonych borowików 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ( lub więcej
cool and mintymąki 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli FARSZ 300 g rozdrobnionego mięsa z rosołu 20-40 g suszonych borowików lub podgrzybków 1 duża cebula 1 mała marchewka z rosołu 1 mała pietruszka z rosołu 1 łyżka oliwy 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki masła sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/4 szklanki gorącego rosołu lub wody
cool and mintyLekki, warzywny obiad z ostrym pazurem Składniki: 2 filety z udek kurczaka 2 cebula 40 dkg fasolki szparagowej 3 pomidory 1 marchewka 4-5 ząbków czosnku 2 papryczki kajeńskie sól, pieprz … Czytaj dalej Ognista potrawka fasolkowa
czarrna od kuchnimielonym mięsem i jajkiem,dodać sól,pieprz i oregano,wymieszać.Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy je w tartej bułce i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Podajemy z duszoną marchewką, z młodymi ziemniakami i buraczkami z wody.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiidealnie nadaje się na zrazy. Wystarczy je odpowiednio przygotować. Zrazy nafaszerowałam warzywami i boczkiem. Wyszło nie tylko smacznie ale i ciekawie. Składniki: 800 gram wołowego mięsa mielonego 2 małe marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 100 gram chudego boczku parzonego szczypior 4 szalotki Bulion około ½ l Mąka Olej do smażenia Sól Pieprz Wykonanie: Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce warzywnej
Smaki Ewy