marchewka - 20163 przepisów (strona:833/1345)

SAŁATKA Z OGÓRKÓW I PAPRYKI S.ANASTAZJI 3116

trochę sałatkę,którą robiła często mama,ale tutaj wzbogacona jest o czosnek co tylko polepsza jej smak. Składniki:   4 kg zielonych ogórków 1/2 kg czerwonej papryki 1/2 kg marchewki 1/2 kg cebuli 2 małe główki czosnku   Zalewa:  1 szklanka octu 10% 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki soli 2 łyżeczki pieprzu najlepiej świeżo zmielonego

Niespełnione zdolności kulinarne
Marynowane pieczarki 194

słoików daje plaster ( jak duży to połowę) cebuli, Łyżeczkę gorczycy, liść laurowy i  z 3- 5 kulek ziela angielskiego. Następnie wkładam pieczarki. Są ludzie, którzy dodają jeszcze marchewkę, ja jednak jej nie daje. W garnku zagotowuje wszystkie składniki do zalewy, napełniam nią słoiczki i pasteryzuje je przez 15 minut

W Moim Magicznym Domu
Fasolka szparagowa z marchewką i cebulą do słoików 982

jako jarzynka do obiadu i w sam raz do bułki na śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Składniki: 2 kg fasolki szparagowej (u mnie mieszana zielona i żółta) 1 kg marchewki 1 kg cebuli 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego (najlepiej Pudliszki) Zalewa: 1/2 szklanki wody 1 i 1/3 szklanki oleju 3 łyżki cukru 2 łyżki octu 2 płaskie łyżki soli

Kuchnia domowa Ani
Dyniowa zupa z pierożkami nadzianymi bundzem 151

zupę 1 litr rosołu 1  dynia hokkaido 2 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli sól pieprz imbir słodka papryka szczypta chili 200 ml śmietany 22% pierożki z bundzem 200-250 g bundzu 1-2 ząbki czosnku sól pieprz ciasto pierogowe ok 200 g (ja użyłam ciasta mrożonego) Rosół nastawiamy na ogień, dynię oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
MARYNOWANE POMIDORKI 92

Strzał w dziesiątkę, będziemy mieli świetny dodatek do obiadu ;) Składniki: 1 Kg pomidorków u mnie śliwkowe 1 szklanka octu 3 szklanki wody 9 łyżek cukru 2 łyżeczki soli 2 marchewki 5 ząbków czosnku do każdego słoiczka: 2 liście laurowe 2 ziarna ziela ang 2 ziarna pieprzu łyżeczka gorczycy Wykonanie: Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Pomidorki poukładać w słoiki

Z Majeczką w kuchni
Sałatka ogórkowa z marchewką i cebulą 338

Doskonała sałatka jako dodatek do zimowego obiadu. Jest prosta w przygotowaniu, wymaga tylko trochę więcej czasu. Składniki   5 kg ogórków 1 kg cebuli 3-4 marchewki 4 łyżki soli 1 szkl octu 1 szkl cukru 1 szkl oleju ziele angielskie … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Placki z Cukinii Bez Glutenu + Sos 190

idealnie pasuje do placków z cukinii. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania placków z cukinii będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 16 placków 3 cukinie (około 700 g) 2 marchewki (około 200 g) 1 cebula (około 120 g) 3 jajka 2 ząbki czosnku 4 łyżki mąki kukurydzianej (około 70 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (około 35 g) 2 łyżki usiekanej

Uwaga Babcia Gotuje
ZUPA OGÓRKOWA SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 130

którą gotował mój tata .Pełna była mięsa i warzyw ,  pycha... 35 dag.żeberek 5 dag.boczku wędzonego 4-5 ogórków kiszonych 1 Pietruszka starta kawałek selera starty 1 duża Marchewka kostka 4 ziemniaki ok. 100 ml.śmietany 2 łyżki masła cukier do smaku 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 5 ziaren ziela jalowca liście maggi lub z butelki pęczek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DIETETYCZNA ZUPA KREM Z BOTWINKI 140

którą zrobiłam do słoików , pachnącą słońcem i czosnkiem , a dziś zrobiłam z niej przepyszną zupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych 1/2 szkl.mleka 0.5% lub śmietanki dla tych co nie trzymają diety :) sól pieprz cukier odrobina

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z kabaczka 98

pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku.    Składniki 1 kabaczek 2 marchewki 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek gałka muszkatołowa sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona

R'n'G Kitchen
Makaron z warzywami 195

czosnku, zaś całość smaku podkreślił tarty parmezan wymieszany z jogurtem naturalnym. Nic dodać nic ująć. Składniki: niecałe 2 szklanki kolorowego makaronu świderki 2 ząbki czosnku szklanka pokrojonej w kostkę marchewki (może być mrożona) szklanka zielonej mrożonej fasolki szparagowej szklanka zielonego mrożonego groszku kilka kwiatów brokułów 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, 3 ziela angielskie

Zasmakuj Kuchni
Korniszony z 6% octem 114

koperkowy 6 łyżek cukru czubata łyżka soli Krok 1 Słoiki wyparzam i wycieram do sucha i wkładam po kolei ziele,listek,chrzan,czosnek,pieprz,gorczycę,koperek i marchewkę pokrojoną w słupki. Krok 2 Umyte ogóreczki wkładam ciasno do słoiczków. Krok 3 Do garnka wlewam wodę i ocet,Wsypuje cukier i sól i zagotowuje.Zalewam zalewa ogórki i pasteryzuje koło

Różowa kuchnia
Chłopski garnek. 211

garnek! Składniki na chłopski garnek:  dla 3-4 osób 200 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 2 duże cebule (lub 4 mniejsze) 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol 1 słoik Gulaszu wyraźnie przyprawionego Pamapol 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej

Rozpustne gotowanie
Sałatka wielowarzywna na occie 311

wykorzystania lekko przerośniętych ogórków Składniki 3,5 kg ogórków 70 dkg marchewki 70 dkg cebuli 70 dkg papryki czerwonej zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 … Czytaj dalej Sałatka wielowarzywna na occie

czarrna od kuchni
Surówka z kapusty kwaszonej z marchewką 164

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kapusta kiszona – 50 dag Jabłka – 2 szt Marchewka – 2 szt Cukier – 2 łyżki Pieprz kolorowy Jogurt naturalny- 50 ml Kapustę posiekać nożem. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć

Camilla w kuchni