gorzkim kakao. Te ciasteczka idealnie pasują do popołudniowej kawy. Wyglądem przypominając Kruche ciasteczka kawowe lub ciasteczka z orzechami. Polecam też Kruche ciasteczka herbaciane z borówkami . Polecam też ciasteczka z malinami i cukrem Serowe kruche ciasteczka Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 50 g cukru pudru 2 łyżki ekstraktu waniliowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmigdałowe nadzienie zwieńczyły dzieło. Tarta bez formy, pieczona bezpośrednio na papierze, wystarczy bowiem rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele
Mia Cucina Sofietalodowatej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu z wanilii Składniki na nadzienie: 4 gruszki aromatyzowane czerwonym winem 15 ciasteczek amaretto Do dekoracji: 150 g musu z malin( lub innych owoców) 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej( może być tez mąka ziemniaczana) cukier puder Wszystkie składniki na kruchy spód wyrabiamy, dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3, zawijamy w folię
Mia Cucina Sofietablog: kruche babeczki 219. autorka: Ashtray | blog: Ashtray's breakfast Dzikie placki ryżowe z dzikim miodem od Pasieki A.K. Piwowar autorka: justtryeat | blog: justtryeat Owsianka z ryżem, jabłkiem i maliną autorka: justtryeat | blog: justtryeat Ryż zapiekany z jabłkami autorka: Isvaria | blog: Kulinarny Domek na Szpilce Zdrowy i smaczny deserek autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Ryż na słodko, z bananem i bakaliami
Mia Cucina Sofietatavola) wino deserowe na stól. Zakazy, zakazami, ale jeśli dobrze poszukacie, to na pewno znajdziecie produkowane na prywatne potrzeby przepyszne musujące fragolino, wino o niepowtarzalnym aromacie truskawki i maliny, doskonale gaszące pragnienie w upalne
Mia Cucina Sofietaśrodek. Caprese jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Z reguly podaje się ją posypaną cukrem pudrem, ale równie pysznie smakuje z bitą śmietaną, lodami czy świeżymi truskawkami lub malinami. W necie znalazłam parę sposobów wykonania Caprese. Największy dylemat miałam z migdałami. Niektóre przepisy wykorzystują migdały ze skórką, a inne bez. W jeszcze innych migdały należy sparzyć gorącą wodą, zdjąć
Mia Cucina Sofietakawy) 2-3 łyżki soku pomarańczowego Polewa: pół tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka płynnego miodu ok. 150ml schłodzonej śmietanki 36% 0,5 łyżki cukru pudru + opcjonalnie : borówki, truskawki, maliny i inne owoce lub ulubione konfitury Przygotowanie: Bezy rozdrobnić malakserem, na średniej wielkości cząstki ( można je również rozdrobnić zawijając w czystą ściereczkę i ubijając np. wałkiem
Symfonia Smakówszybki deser budyniowo-śmietankowy z dodatkiem owoców i tego co znalazłam w szafkach:) Był bardzo smaczny i, jak zwykle, było za mało:):) Składniki: 300 g mrożonych owoców (truskawki, wiśnie, maliny), budyń waniliowy z cukrem, 1/2 l mleka, laska wanilii, 1/2 szklanki śmietanki 30%, 50g masła, 4 łyżki cukru pudru, 3 biszkopty, kostka
Z miłości do słodkościszczególnego w moich zapasach spożywczych, zrobiłam więc szybki i łatwe deserki. Jak się okazało, baaardzo smaczne. Oczywiście synek dostał wersję bez alkoholową:) Składniki: galaretka truskawkowa, garść mrożonych malin, garść mrożonych truskawek, 125g serka śmietankowego, żółtko, 150ml śmietanki 30%, 50ml likieru jajecznego Adwokat, 2 łyżki cukru pudru. Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 400ml wrzątku, ostudzić
Z miłości do słodkościstudzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac. Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc. Sernik podajemy z kwasnymi owocami. Ja podalam z mrozonymi malinami. Moja uwaga: Poniewaz sernik sam w sobie jest bardzo slodki w zwiazku z duza iloscia czekolady, ja dodalam mniej cukru. Poza tym pieklam sernik dluzej o okolo 30 minut. Smacznego
Przysmaki Karolkiminut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po upieczeniu pozostawiamy do wystygniecia i jak ciasto bedzie juz chlodne sciagamy obrecz tortownicy. Posypujemy je cukrem pudrem. Mozemy przybrac brzoskwiniami lub malinami. Smacznego
Przysmaki Karolkizawsze jest to takie latwe. Ona by pewnie chciala by codziennie na obiad byl do wyboru rosol, pomidorowa, barszcz, ogorkowa, spagetti bolonskie, nalesniki, najlepiej z nutella, racuszki z malinami albo risotto. Przyznam, ze zestaw i tak jest imponujacy, sa mamy ktore maja gorzej niz ja gdy trafi im sie wyjatkowy niejadek. Wlasciwie do obiadowego menu Viki mozna dorzucic jeszcze kilka
Przysmaki Karolkideseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać do 200 ºC . Ciasto francuskie rozłożyć na blachę, wyłożonej papierem do pieczenia i pociąć na 12 równych kwadratów, ciasto
Zabawa smakiem