maliny - 13477 przepisów (strona:736/899)

Owocowa wariacja 162

musy mieszamy, ale nie łączymy ze sobą.Kieliszki od szampana napełniamy do 1/3 wysokości musem bananowym, następnie nakładamy około 2-3 łyżeczek dżemu malinowego - równo rozprowadzamy, na wierzch malin dodajemy mus z kiwi, a następnie łyżkę samego miąższu z kiwi. Wierzch dekorujemy truskawką.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Jogurtowe pierogi z jagodami 112

Jagody! Zaraz po truskawkach jedne z lepszych owoców sezonowych. Maliny, czereśnie, porzeczki czy agrest są dlatego w tyle, dla mnie oczywiście ;) Jagody są pyszne od tak, bez niczego, albo z cukrem i śmietaną. Ja jednak najbardziej lubię je w pierogach! Tym razem przygotowałam dla Was wersję jogurtową! Jedliście kiedyś? Jak nie, to koniecznie wypróbujcie. Zapraszam na Jogurtowe pierogi z jagodami

Słodkie Przyjemności
Babeczki z jagodami i budyniem 87

Uwielbiam lato! Jest tak wiele sezonowych owoców, że czasem nie potrafię wybrać które użyć w danym momencie. Ogród dostarcza mi codziennie porzeczki - czerwone i czarne, zielony agrest i maliny, codzienna porcja jagód zebranych przez mojego Dziadka, czereśnie z sadu i soczyste arbuzy z pobliskiego targu. Ach <3 Żyć nie umierać! Brakuje mi tylko jednego, mojego obiektywu który pożyczyłam rodzicom

Słodkie Przyjemności
Sernik z sezonowymi owocami 145

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się :)"Składniki

Słodkie Przyjemności
Beziki z truskawkami 166

dlatego nadaję się również na letnie (wystawne lub nie) okazje. Nie pogardziłabym takim deserem na swoim weselu :) Za tydzień znowu je przygotuję, choć wtedy już pewnie w wersji z malinami. Częstujcie się!Mini wersja - duży tort bezowy znajdziecie tuSkładnika:6 białek (wielkość M)330 g cukru1 łyżeczka octu winnego jabłkowego1 łyżeczka mąki ziemniaczanej400 ml śmietanki

Słodkie Przyjemności
Ciasto z owocami II 143

szklanka cukru* 1 cukier wanilinowy* 1 łyżka octu* 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej* 2  łyżeczki proszku do pieczenia* 2/3 szklanki oleju* mrożona mieszanka owoców ( truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny) lub świeże owoceSposób wykonaniaJajka wybić do miski, dodać cukier i cukier wanilinowy, łyżkę octu i utrzeć na puszystą kremową masę, następnie ucierając na średnich obrotach wlać olej. Na koniec dodawać

Mix smaku
Proste i pyszne ciasto z żurawiną, jabłkami i cynamonową kruszonką 156

duża dawka miłości;) Taki trochę świąteczny, więc jeśli chcecie, możecie włączyć go do swojego Bożonarodzeniowego menu. Goście na pewno będą zachwyceni a Wy nie spędzicie całego dnia "w garach". Maliny są tylko ozdobą, w przypływie inspiracji wrzuciłam ich kilka na wierzch ciasta, już po upieczeniu. Zaskakująco wpasowują się w smak, więc jeśli macie je pod ręką, nie wahajcie się

Gotowanie to kochanie
Moja ulubiona klasyczna szarlotka z jabłkami w karmelu 192

przenieśliśmy zwyczaj takiego jej podawania do naszych czterech kątów i, zapewniam Was, wszyscy są zadowoleni zachwyceni! Do masy możecie dodać, co tylko dusza zapragnie, ja polecam żurawinę lub maliny. SZARLOTKA Z JABŁKAMI W KARMELUSkładniki:CIASTO:2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej1 i 1/4 łyżeczki soli6 łyżek masła, zimnego i pokrojonego w kostki2/3 szklanki bardzo zimnej wody3/4 szklanki margarynyWYPEŁNIENIE

Gotowanie to kochanie
Sylwestrowe menu – top lista 949

Podczas sylwestrowej nocy  będziemy czekać na północ w domowym zaciszu, przy menu specjalnie skomponowanym na Sylwestra z nowymi przepisami i takim, które już były prezentowane na

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Herbaty ze sklepu Richmont - testujemy i smakujemy :-) 170

zachwyt, że herbata może być tak pyszna! Po zalaniu torebki wodą, owocowy zapach rozszedł się po całym mieszkaniu. Z każdym łykiem odkrywałam w niej coś nowego - smak gruszki, maliny, jabłka. Jest słodka, wyczuwalny jest również kwaskowy smak, który dopełniał całości. To owocowa mieszanka, która totalnie zawrócił mi w głowie i do której na pewno chciałabym wrócić w przyszłości. 2. Herbata

Szefowa kuchni
Naleśniki na serwatce 132

chusteczkę. Formę wysmarowałam masłem, ułożyłam naleśniki, posypałam wiórkami masła i wstawiłam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190º C.        Moja propozycja podania – oprószone cukrem pudrem i przybrane malinami, ale można też inaczej. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Naleśniki na serwatce appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik malinowy 356

Nożem oddzielić od brzegów. Ciepły polać galaretką (ok. 6 łyżek), aby się wchłonęła w ciasto. Gdy sernik wystygnie, a pozostała galaretka lekko już skrzepnie, wylewamy ją na ciasto obłożone malinami. Wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień brzeg sernika ozdabiamy rozetkami z bitej śmietany. Z całą stanowczością mogę polecić mój sernik malinowy. Wszystkiego w nim jest

mojewypiekiinietylko
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15410

tuńczyka i pomidorów.12. Panna cotta z sosem malinowymA na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który o tej porze roku można zrobić z mrożonych malin.***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Drożdżowe babeczki z jagodami i cytrynowym lukrem czyli poWeekendowe Łakocie odc.16 142

Małej Cukierence. Z tejże okazji powstały babeczki.  Był sobotni ranek pachnący słońcem, ciepłem i poranną kawą. Małżon wziął kosze i pojechał na targ. Przywiózł owoce. Ostatnie truskawki, czereśnie, pierwsze maliny i małe, czarne, pełne smaku jagody. To te ostatnie sprawiły, ze skakałam do góry! wreszcie mogłam upiec moje ukochane babeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wiewiorowa Pavlova z kremem mascarpone i owocami, i wyroznienie czyli poWeekendowe Lakocie odc.59 193

czytaj zalegający w lodówce serek i białka, skłoniły mnie do tego by się o Pavlovą jednak pokusić. Przepis podpatrzyłam w Kulinarnych Podróżach. U mnie figi zastąpione zostały borówkami i malinami :) krem okazał się pyszny a beza leciutka niczym piórko. Jedyne

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania