Pozostając w temacie połączenia whisky i "koli". "Lemmy" Składniki: 60 g gorzkiej czekolady 125 g ciemnego gorzkiego
Malinowe PocałunkiTort, który po prostu zaskakuje. Nie tylko wyglądem, ale i idealnie zbalansowanym smakiem z niewyobrażalną ilością czekolady. Wiadomo, że żaden inny produkt nie
Malinowe PocałunkiMówię od razu, zrób podwójną porcję tego ciacha, bo zniknie momentalnie :) Intensywnie czekoladowy, przy tym bardzo, ale to bardzo delikatny i ta nuta kwaśnej
Malinowo w kuchniImieniny najwspanialszej istoty na tej planecie. W ramach prezentu postanowiłam obdarować mamę tortem. Więc tegorocznym tortem Barbórkowym był mix egzotyczny. Bardzo smaczny lekki i
Malinowe PocałunkiHiszpański deser leche frita. Czyli smażone mleko. Jak dla mnie mało jadalne na wzgląd konsystencji. Ale smakowo fajne. Taki słodki "ślimaczek" w chrupkiej panierce. I jak
Malinowe PocałunkiKombinując kolejny raz co tu nowego wymyślić, postanowiłam zrobić szarlotkę w papilotach. Akurat jak znalazł na konkurs Kasi i coś co pocieszy oko. Więc zaczynamy
Malinowe PocałunkiKolejny przepis, który opracowałam na zasadzie: ZOBACZ ZDJĘCIE, POMYŚL, WYKONAJ. Prezentuje się naprawdę
Malinowe PocałunkiChyba każdy z nas zna karpatkę. Ciasto, które zachwyca swoją iście górzystą formą i pysznym budyniowym kremem. Zazwyczaj obsypana cukrem pudrem. Idealne ciasto, całkowicie
Malinowe PocałunkiWiem, że dekoracja tortu jest naprawdę bardzo wymowna. Jednakże postanowiłam się z Wami podzielić zdjęciem i przepisem. Tort wykonałam specjalnie na konkurs. Liczę, że
Malinowe PocałunkiOryginalny deser powstał w 1864 r. z okazji paryskiej premiery operetki Offenbacha "La Belle Hélene", której tytułową postacią jest Helena trojańska. Restauratorzy paryscy raczyli
Malinowe PocałunkiPomysł z błękitną gruszką i jej smakiem zainspirował mnie tak, że postanowiłam zrobić kolejną odsłonę tego tak kultowego deseru jakim jest Piękna Helena. Tym
Malinowe PocałunkiJeśli jeszcze nie jesteście wielbicielami jaglanki to ten deser wszystko zmieni!. Delikatna w smaku kasza jaglana z bombą smakową jaką daje mus z fig i soku malinowego, daje razem duet doskonały. Figi znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki soku malinowego 1/2 szklanki wody(...)sicie, ugotować w mleku ze szczypta soli. Pod koniec gotowania można kaszę lekko zmiksować. Wodę oraz sok malinowy wlewamy do rondelka i gotujemy z figami. Gdy figi zmiękną zmiksować je z sokiem na gładką masę, do uzyskania konsystencji musu. Deser układać warstwowo. Jeśli macie ochotę na wiosenną dietę zajrzyjcie do tej książki http://bit.ly/Oo6J5p
Apetyczna babeczkaupały jak dziś sorbet sprawdzi się świetnie! A co to w ogóle jest ten sorbet?? To nic innego jak rodzaj mrożonego deseru na bazie dowolnych owoców. Ja proponuję Wam dzisiaj sorbet o smaku malinowym z nutą kokosową. Ilość miodu można dostosować do własnych potrzeb. Jeśli lubicie słodsze desery, dodajcie go troszkę więcej. Polecam! Składniki
Nastoletnie Wypiekaniebiszkopty okrągłe 10 sztuk, maliny do sernika 14 sztuk, maliny do dekoracji przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" maliny mrożone zalać 1 szklanką wrzącej wody, w 1 szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę malinową i wlać do malin, przelać na dno formy silikonowej 24 cm z kominkiem
W Mojej Kuchni Lubięmalinowy, sorbet malinowy lub owoce malin Wykonanie: Kiwi obrać, zmiksować. Nałożyć do salaterek lub kubeczków. Na górę wylać warstwę soku malinowego lub nałożyć kulkę lodów malinowych (najlepiej sorbetu). Z koszyczka kiwi można przygotować deser dla 3-4 osób
Mania WypiekaniaCzasami mamy ochotę zjeść coś słodkiego, a niekoniecznie ciasto. Proponowany przeze mnie deser jest lekki i mało kaloryczny. Porcja na 4 osoby. Składniki: 2 galaretki (malinowe lub inne o barwie czerwonej) 1 jogurt naturalny szklanka malin kokos do posypania deseru Wykonanie: Jedną galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu i przelać do miseczek lub pucharków deserowych. Zostawić do ostudzenia, a następnie
Passions hobbies lifeTen deser ma bardzo długą historię , ponoć po raz pierwszy został stworzony dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej na początku XX w . Jakaż by ta
Malinowa Kawiarenkawstępie chciałam przeprosić za długą nieobecność na blogu, a na przeprosiny zapraszam na słodki deser. :) Delikatna chrupiąca beza z piankowym wnętrzem, oblana kwaśnym musem malinowym z dodatkiem limonki, który doskonale przełamuje słodycz bezy. Składniki na beze : 5 białek 280 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Piekarnik nagrzewamy do 120°C. Białka wlać do misy miksera
Zabawa smakiemUwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… Spróbujcie. Składniki: 3/4 szklanki mrożonych malin 150 g waniliowego serka homogenizowanego
Słodkie okruszkiUwielbiam maliny. Małe, słodkie czerwone owoce, które pasują do każdego deseru. Dziś zapraszam Was na przepis na malinowy placek. Pyszne i szybkie ciasto z malinami. Aż chce się jeść i… jeść… Placek z malinami jest idealnym słodkim akcentem do kawy lub herbaty. Takie ciasto posmakuje każdemu. Nawet moja koleżanka, która bardzo przestrzega diety tej malinowej słodkości nigdy
Słodkie okruszkiDeser absolutnie doskonały: cienka warstwa ciasta francuskiego, malinowa pianka, beza i warstwa kremu mascarpone a to wszystko zwieńczone prażonymi migdałami. Ciasto jest tak obłędne, że jedząc zupełnie zapominamy o kaloriach. Może wydawać się bardzo słodkie ale takie nie jest, bo kwaśność malin fantastycznie przełamuje słodycz. Jeśli tak jak ja lubicie połasuchować to koniecznie się skuście. Gwarantuję słodki odlot! *foremka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasoczysty kurczaczek z warzywami gotowanymi na parze i pieczonymi ziemniaczkami. Wielki plus za to, że ziemniaki nie są przygotowane z mrożonych gotowców, są pyszne. Na deser cudowna, lekka Panna Cotta z sosem malinowym W Trio można zjeść smacznie, szybko i zdrowo- cóż więcej chcieć? Zdecydowanie Polecam. Restaurację odwiedziłam w ramach programu blogerskiego urodaizdrowie.pl Ten i inne przepisy znajdziecie
Wielki apetytpobyt w Hotelu i Restauracji Złoty Lin w Serocku , która ma doskonałą rybną kuchnię, szczególnie polecam ich bulion rybny z sandaczem i francuskim kluseczkami, oraz deser panna cotta z sorbetem i sosem malinowym. Na terenie ich klimatycznej restauracji odbyło się spotkanie i warsztaty. Zaskoczono nas wielością niespodzianek, tradycyjnym pokazem kulinarnym szefa kuchni , zespołowym/konkursowym grillowaniem, spotkaniem z dietetykiem, zapoznano
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię