Był już domowy kisiel to teraz czas na budyń :) Od początku do końca przygotowany samodzielnie. Laska wanilii dodaje mu waniliowego posmaku a całość dopełnia kwaskowaty mus malinowy :) Deser jest mało słodki, więc możecie do jego przygotowania dodać więcej cukru. Polecam! Składniki na 2 porcje: 500 ml mleka 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru(...)też laskę wanilii. Zagotować. Laskę wanilii wyjąć. Pozostałą część mleka wymieszać trzepaczką z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka. Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Mus malinowy: 200 g malin 2 łyżeczki cukru (lub do smaku) Do rondelka włożyć maliny z cukrem. Gotować parę minut, aż maliny się rozpadną. W szklance ułożyć warstwę musu malinowego, następnie nałożyć
Moja Galeria Smakuskładniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty
Domowy Smak JedzeniaMożna zrobić zdrowy deser? no jasne że można i nie mieć potem wyrzutów sumienia że za dużo kalorii zjedliśmy? i znowu tak. Zapraszam dziś na pyszny deser malinowym kisielkiem zwany z pysznymi granulkami tapioki. Kisiel malinowy z tapioki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCiasteczka zbożowe 6. Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7. Czekoladowy suflet 8. Deser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12. Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa
Tradycyjna KuchniaBudyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą 5 3 8 11 Galaretki 0 0 12 Jabłecznik z bezą
Tradycyjna KuchniaBlueberry Corner by "jagodzianka" Lekki i bardzo smaczny deser owocowy. Do tego deseru można użyć innych miękkich owoców t.j. jagody, borówki amerykańskie, truskawki, poziomki, … Przeczytaj cały artykuł Post Deser malinowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerTruskawki już się kończą, a ja przytyłam chyba ze 2 kilo :) i zaczynają się maliny... a jeszcze tyle wspaniałych deserów przede mną z innymi owocami... ;) Ten deser malinowy jest banalnie prosty i na pewno każdemu z Was zasmakuje :) Składniki: 500 g serka homogenizowanego, 250 g malin, 5 łyżek cukru, 1/2 opakowania otrębów granulowanych Kupiec. Przygotowanie
Aga w kuchniMaliny i jogurt naturalny - duet doskonały. Całość posypałam uprażonymi płatkami owsianymi, które "podkręciły" smak poniższego deseru. Deser jest sycący, a zarazem lekki w smaku. Warto go przygotować, ponieważ świetnie się prezentuje i jest przepyszny. Składniki na 2 porcje: 1 duży jogurt naturalny (400 g) 250 g świeżych malin 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki płatków owsianych Maliny(...)cukrem pudrem i zmiksować za pomocą blendera. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni. Do szklanek nakładać warstwami: sos malinowy, jogurt naturalny. Ostatnia warstwa deseru powinna zakończyć się sosem malinowym. Wierzch deseru posypać uprażonymi płatkami owsianymi. Ozdobić malinami. Przed podaniem schłodzić w lodówce
UgotowaćDoskonałe na podwieczorek z kulką lodów, u mnie malinowych. Ciekawy smak deserowi dodaje aromatyczny cukier malinowy. SKŁADNIKI 2 duże mało słodkie jabłka, 1 łyżeczka żurawiny, 1 płaska łyżeczka cukru malinowego, Kruszonka: 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych, 2 łyżki cukru cynamonowego , 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki Dodatkowo: masło do wysmarowania kokilek WYKONANIE Żaroodporne kokilki(...)żurawiną. Wkładamy jabłka do kokilek. Z podanych składników palcami wyrabiamy kruszonkę, posypujemy nią jabłka. Zapiekamy 20-25 min w 180 stopniach. Podajemy z kulką lodów. Do deseru użyłam cukru cynamonowego oraz malinowego, który nadał całemu daniu niezwykłego smaku. Produkty te możecie kupić TUTAJ
słodki bratekSmak dzieciństwa - malinowa pianka... deser do którego chętnie wracam za słodko - kwaśny smak. Z żadnym innym owocem nie jest tak dobry jak z malinami. Składniki puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki czerwone maliny (użyłam mrożonych) Sposób Mleko schłodzić. Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, jednak z mniejszą ilością wody, aby deser nam się dobrze stęgł. Galaretki odstawiamy
Kuchenne aromatyupalne dni, najchętniej sięgamy po lody, czy różne chłodne przekąski. Chcę wam pokazać jak przygotować szybki i smaczny deser kukurydziany: malinowo- borówkowy. Składniki: szklanka mleka 3 łyżki kaszki kukurydzianej 3garści malin 3 garści borówek Wykonanie: mleko gotujemy, do gotującego się mleka dodajemy kaszkę kukurydzianą - całość mieszamy ok 3 min ugotowaną kaszę dzielimy na dwie porcje jedną porcję kaszki kukurydzianej(...)blendujemy z malinami, drugą z borówkami do pucharka nakładamy warstwę malinową, następnie borówkową- całość umieszczamy w lodówce do schłodzenia gotowy deser posypujemy całymi owocami
healthy dreamsramach akcji kulinarnej Biało-czerowno na talerzu ogłoszonej na Durszlak.pl proponuję Wam dzisiaj pyszny deser malinowo-jogurtowy w barwach narodowych. Dla 4 osób Przygotowanie : 20 min. 500 g malin 1/2 cytryny 80 g drobnego cukru 200 g serka mascarpone 200 g jogurtu greckiego 4 łyżki płynnego miodu 20 cl śmietany kremówki 20 g cukru pudru Opcjonalnie(...)misce połącz serek mascarpone z jogurtem i miodem, ubijając trzepaczką, po czym delikatnie domieszaj bitą śmietanę. Nakładaj do szklanek lub pucharków na przemian warstwę malinowego coulis i kremu z mascarpone, bitej śmietany i jogurtu. Odstaw deser do lodówki do schłodzenia. Opcjonalnie tuż przed podaniem możesz posypać schłodzony krem brązowym cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym i skarmelizować go przy pomocy palnika
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzisiaj malinowo! W ogrodzie dojrzewają maliny, pyszne, słodkie, wprost idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu
PastelFoodDzisiaj malinowo! W ogrodzie dojrzewają maliny, pyszne, słodkie, wprost idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu
PastelFood