makarony - 24536 przepisów (strona:1214/1636)

Wiśnia nadwiślanka bez cukru, w słoikach 127

produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, będące w związku z tymi produktami) lub środki spożywcze (m. in. piwo, chleb, ciasto, ciastka, wyroby cukiernicze, inne wyroby piekarnicze, makarony, korek i bawełna). Do tej pory oznaczeniem ChNP wyróżniono w Polsce 9 produktów. bryndza podhalańska, fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca, fasola wrzawska, karp zatorski, miód z Sejneńszczyzny/Łoździejszczyzny, oscypek

królestwo garów
Pomidorowa ze świeżych pomidorów 85

pomidorów skórkę. Pomidory razem z sosem, który się wytworzył przetrzeć przez sito. Włożyć do garnka, wlać bulion i zagotować, doprawić szczyptą cukru i ewentualnie solą. Podawać z ryżem, makaronem... ja preferuję z ryżem. Można dodać śmietanę... tylko po co?   zastawa

królestwo garów
Kuchnia Japonii w Muzeum Etnograficznym 82

robić ozdobne sushi – kazari zushi.    Uczyliśmy się robić sushi z „różą” w środku. Mieliśmy również możliwość spróbowania kilku charakterystycznych dla prefektury Nagano potraw,  miso shiru,  makaronu gryczanego soba, herbaty, Choya  oraz znanej na całym świecie wołowiny wagyu . Było to bardzo udane spotkanie. I czekamy na więcej

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 144

cassoulet lub tagine. Pad Thai z krewetką (24 zł) z Tuk Tuk. Niestety to było najsłabsze  danie, zabrakło w nim smaku i aromatu, 5 krewetek na wiadro makaronu i surowych oraz smażonych kiełków...Do niego Salomon Undhof Gruner Veltliner 2013. Dużo owoców cytrusowych, gruszek i brzoskwiń plus biały pieprz. Lekko pikantne, świeże z przyjemną kwasowością. Wino bardzo dobre, zastanawiam

królestwo garów
Lidl. Kolekcja win francuskich na święta. Wszystkie smaki świątecznej radości. 125

suszone w specjalnych komorach przez okres 2 – 4 miesięcy. Produkcja odbywa się wyłącznie we włoskiej prowincji Sondrio. Można ją jeść jako przekąskę lub dodawać do prostych dań z makaronem. Eclats de Bulles Muscat-Sauvignon Pays d’Oc (16,99 zł) półsłodkie ale świeże i dzięki sporej kwasowości bardzo przyjemne. Dominują aromaty owocowe, moreli, owoców południowych. Lekkie.  Polecane do foie

królestwo garów
Pierogi z ogononami wołowymi 158

wrzącej osolonej wody z niewielkim dodatkiem oleju – 2-3 łyżki. Gotować 5-6 minut. *Mąka włoska „00″ – mąka nie określana zawartością białka, ciężka, stosowana do wypieku chleba i makaronu zastawa

królestwo garów
Kluski z makiem 123

posiekać. Mak zalać wrzącym mlekiem, wymieszać i gotować do napęcznienia. Dodać orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową, wymieszać. Dodać miód do smaku. Wymieszać kluski z makiem. *Lub!!! kupić 250 g świeżego makaronu na lasagne ;) ** goździki, kardamon, kolendra, ziele angielskie, imbir suszony zastawa

królestwo garów
Gambero Rosso Vini d’Italia tour 2014/2015 88

lśniącym rubinowo-czerwonym kolorem, zdecydowanym owocowym aromatem, z nutami dzikiej jagody, porzeczki i wiśni oraz przyjemnym i długim posmakiem. Idealnie komponowałoby się z pieczonym lub gotowanym mięsem czy też makaronami np. autorstwa Joanny. Najciekawsze wino oczywiście było na koniec, czyli Barolo Tradizione 2008. Głęboki czerwony kolor, dobrze zharmonizowane taniny wraz z owocowymi aromatami to świetna propozycja na teraz dla niecierpliwych

królestwo garów
Alto Adige – Wina z Południowego Tyrolu 154

Spory 14,5% alkohol. Aromatyczne - dominują zapachy kwiatowe bzu oraz akacji. W ustach dominują nuty owocowe oraz kwiatowe. Dobrze zrównoważone. Można polecić do serów, potraw z kurczaka i ryb, makaronów z lekkimi sosami oraz owoców morza. Tenuta J.Hofstätter -Joseph Gewürztraminer Alto Adige 2013. Wino pochodzi z winnicy w Tramin/Termeno uważanej kiedyś za kolebkę gewürztraminera. Jest to największa rodzinna winnica

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina 138

być również ryby w sosach maślanych, sałatki rybne, ceviche lub łosoś w lekkim sosie holenderskim.   Muscat / Moscato   Wspaniałe do owoców i serów.   Pinot Blanc   Do makaronu z sosami na bazie pomidorów czy z owocami morza.   Pinot Gris / Pinot Grigio   Do dań z kuchni tajskiej - sajgonek. Do pikantnego kurczaka, bekonu, sałaty i pomidorów z rustykalnym

królestwo garów
Novotel Warszawa Airport od kuchni 168

ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów i serów. Château Tour Prignac Medoc 2011 Rubinowe, nuty czerwonych owoców, wanilii, dębu...Mocno garbnikowe. Polecane do jagnięciny, wołowiny, dziczyzny. Wieczór zakończył się dość późno na nocnych rozmowach i pewnie jeszcze

królestwo garów
Jaglane klopsy na cukiniowym spodzie 150

wkładamy do gotującego się sosu pomidorowego. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. W między czasie dokładnie myjemy cukinię. Odkrawamy dystalne części warzywa.  Przy pomocy obieraczki siekamy na kształt makaronu. Jeśli ktoś nie przepada za surową cukinią można ją lekko podgotować, lecz dosłownie 1-2 minuty. Na talerz wykładamy cukinię. Na niej układamy nasze klopsy polewamy sosem pomidorowym. Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXIII 112

wszystkim dowiecie się w swoim czasie. Póki co zapraszam Was na podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * urodzinowa kawa z S :* * wszystkie ziółka już mam - te ulubione oczywiście  * uwielbiam tulipany * makaron <3   * sezon na smoothie uważam za rozpoczęty!  * to zdjęcie ostatnio najbardziej mi się podobało! kawa być musi :) * idealna na kobiece wieczory!  * jadłam lepsze, ale to połączenie

Magiczne Życie Marty
Bazylia 206

wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta.  Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą z fasoli, ale przede wszystkim   jest wspaniałym dodatkiem do sosu bolońskiego.   Bazylia nie lubi towarzystwa innych przypraw, poza odrobiną soli lub czosnku, zarówno świeżego, doskonale rozdrobnionego

Klaudynkowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania