makarony - 24536 przepisów (strona:1212/1636)

Naleśniki faszerowane kurczakiem i szpinakiem 233

Byłam ostatnio na ryneczku i kupiłam duży pęk szpinaku. Najpierw miał być przeznaczony do przygotowania faszerowanych piersi z kurczaka, później makaronu z sosem szpinakowym, a ostatecznie przydał się do naleśników... Obiad dość szybki pomijając smażenie naleśników... 8 naleśników (do mojego naczynia weszło 5 reszta była na zimno) Potrzebujemy: 8 naleśników duża podwójna pierś z kurczaka duży pęk szpinaku (pamiętajmy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Przepis na… – Pollo a la puttanesca, czyli kurczęcy afrodyzjak 273

dekorujemy kilkoma listkami bazylii. Danie można także przyrządzić na grillu, a według preferencji pierś można pokroić w kawałki. Najlepiej smakuje z maczanym w oliwie pieczywem, ale także ryżem i makaronami. Buon appetito

Bon Ton Italia
Ekologiczne naleśniki kasztanowe z ricottą i karmelizowanymi orzechami 169

kasztanowym cieście, kasztanowych tartaletkach z owocami, może gofrach? Poźniej do głowy przyszedł mi pomysł na chlebek kasztanowy. A zaraz potem pomyslałam: "Kuczę! Czemu mam się ograniczać do słodkosci? Czyż makaron kasztanowy, albo gnocchi kasztanowe np. z masłem szałwiowym nie brzmią kusząco?" I tak kilka dni upłynęło mi na myśleniu o kasztanowych smakołykach. W końcu wpadłam na genialny pomysł. Neleśniki! Moje

Zawsze głodna!
3 składnikowe muffiny z ziemniaczanym puree 148

ziemniaków, dlatego, że zostały one niesłusznie oskarżone o to, że są tuczące i niezdrowe, natomiast odpowiednio przygotowane bez dodatku tłuszczu mają 3 razy mniej kalorii niż kasze i makarony, są bardzo lekkostrawne, zawierają bardzo dużo obniżającego ciśnienie potasu, witaminę C , witaminy z grupy B, nieco żelaza i wapnia, dodatkowo mają właściwości zasadotwórcze, dlatego nie zakwaszają organizmu,a co ciekawe jeśli

zdrowa vege kuchnia
Pesto podwójnie bazyliowe 157

już chyba wiecie wszelakie smarowidła to moje ulubione śniadanie. Pesto może być nie tylko smarowidłem ale i pysznym daniem w połączeniu z makaronem czy ryżem a nawet kaszą, doskonale sprawdzi się z komosą ryżową zwaną quinoą czy ziarnami amarantusa. Próbujcie i dajcie znać jak smakowało. Czemu podwójnie bazyliowe ? użyłam do niego bazylii zwykłej i tajskiej. Bazylia tajska jest delikatniejsza

Moje Małe Czarowanie
Klopsiki wołowe z fasolką szparagową w cytrynowej glazurze 177

wyśmienitą, słodko-cytrynową glazurę i powstało  lekkie, a równocześnie sycące danie, o z askakującym połączeniu smaków, które fantastycznie zgrywają się w jedną, pyszną całość. Podane z ryżem bądź makaronem stanowić będą smaczny i pełnowartościowy obiad. Szczerze polecam Wam ten bardzo udany, słodko-wytrawny eksperyment :) Klopsiki: * wołowina- 300 g  * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * płatki owsiane- 1 łyżka

Kraina Miodem Płynąca
Najlepsza zupa pomidorowa 382

dodajemy do bulionu wraz z pozostałymi składnikami.  Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Zupę posypujemy startym parmezanem. Podajemy z cienkim makaronem. *Wywar można zrobić wg własnego uznania, poniżej składniki na moją bazę

Mania Gotowania
Mięsna mielona potrawka 141

Szybka, prosta i smaczna. Takie mięsko idealnie sprawdzi się z makaronami, ryżem bądź kaszą. 700 g mięsa mielonego wieprzowego 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 cebule 100 g pieczarek 1 łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki keczupu pikantnego Sól Pieprz Olej Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym

VioletoweKucharzenie
Tagliatelle w kremowym sosie z botwinką i cukinią. 237

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie

Ana Mari's world
WOŁOWINA w 5 SMAKACH Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ 166

Przepyszne soczyste mięso z papryką i brokułami. Danie niesamowicie łatwe … i sycące! Jest świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację na ciepło. Podana z ryżem albo makaronem z całą pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli orientalnych smaków. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * polędwica wołowa – ok. 250 g * czosnek – 2 ząbki * imbir, przyprawa 5 smaków, chili, curry

Ostra na Słodko
Risotto ze szparagami i prażonym czosnkiem 160

Risotto to pyszne i eleganckie danie, które tradycyjnie serwowane jest w kuchni włoskiej i które, podobnie jak makaron, można przygotować go na wiele sposobów. Poniżej podaję bardzo delikatną i wiosenną wersję, gdzie główną rolę grają młode szparagi, a towarzyszy im dość mocno wyczuwalny i słodki aromat prażonego czosnku.  Składniki: 200 g zielonych szparagów 1 cebula 8 ząbków czosnku

Roślinna - blog wegański
Pesto z liści rzodkiewki 129

rzodkiewki lądują u Was w koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą tam lądować :-). Liście rzodkiewki to doskonały materiał na pesto, które wykorzystacie do makaronu lub jako dodatek do kanapki czy sałatki. Intensywnie zielone, aromatyczne i bardzo smaczne! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Wołowina po arabsku! 233

SKŁADNIKI: - 300 g wołowiny- rostbef - 2 cebule szalotki - 2 ząbki czosnku - 2 garście włoszczyzny gotowej (marchew, pietruszka, seler, por w słupkach) - duża czerwona papryka - 1/2 małej cukinii pokrojonej jak makaron- na cieniutki paseczki - przyprawa sumak - 2 łyżeczki płaskie - przyprawa zatar hala-bi  - 2 łyżeczki płaskie - czerwona papryka słodka - 1 łyżeczka  - przyprawa harissa - 1/2 łyżeczki - przyprawa "7 przypraw

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kaszką kuskus 217

minutach jest gotowa do spożycia.   Kuskus jest produktem otrzymywanym z pszenicy twardej durum. Ma postać okrągłych ziarenek o średnicy około 1 mm.  Obecnie kuskus bardziej przypomina makaron niż kaszę. Produkuje się ją, granulując mąkę pszenną z wodą i dodatkami, a następnie przesiewa w specjalnym sicie. Pomimo tego potocznie nazywany jest kaszą. Jest doskonała jako dodatek do wielu

Taste Therapy
Ciasto Marcinek 37632

być dość zwarte, ale i elastyczne - ciasto podzielić na piętnaście części, zafoliować i krótko schłodzić, zwłaszcza, jeśli zamiast margaryny użyjecie masła - każdy kawałek ciasta rozwałkować bardzo cienko (jak na makaron), aż placek będzie lekko przeźroczysty, od talerza o średnicy 20cm wykroić kształt koła - ścinki odłożyć na bok, powstaną z nich kolejne placki - u mnie powstało z nich dodatkowo pięć placków

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania