makarony - 24536 przepisów (strona:1207/1636)

ZUPA POMIDOROWO WARZYWNA 246

umyj warzywa, wrzuć do wywaru. Gotuj na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Wyjmij uda, wlej pomidory, zagotuj. Po około 20 minutach, zmiksuj wszystko, dopraw i gotowe. Podawaj z makaronem, kaszą jaglaną lub ryżem.  Mięso z udek ja wykorzystałam do dania drugiego, Ty zrób jak uważasz, podsmaż czy dodaj do zupy, lub zrób pastę na kanapki

Pasje Jolki
Fabijańscy 170

Zapraszam do wypróbowania przepysznych ekologicznych makaronów z wytwórni  Fabijańscy :)  oto link w jakich sklepach można je kupić     http://www.bio-fabijanscy.pl/gdzie-kupic,c11                             Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
ŻOŁĄDKI DROBIOWE 184

będą całkowicie mięciutkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą

Kuchnia w opałach
SER FETA W ZALEWIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW 154

Uwielbiam suszone pomidory. Oliwę, którą są zalane wykorzystuję do przygotowywania dań z makaronów. Dzisiaj jednak pokusiłam się o przygotowanie fety w zalewie. Bardzo prosta sprawa, a niezwykle aromatyczne małe co nieco. SKŁADNIKI: zalewa (oliwa) po suszonych pomidorach feta pokrojona w kostkę 3-4 pokrojone suszone pomidory 1 przekrojony na pół ząbek czosnku suszone oregano i tymianek po 1/3 łyżeczki

Kuchnia w opałach
MUSZLE NADZIEWANE WARZYWAMI 150

małych różyczek kalafiora 2 garści świeżego szpinaku 5 pomidorków koktajlowych 5 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku ser grana padano pieprz kolorowy sól ziołowa olej rzepakowy A jak to zrobić: Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Różyczki kalafiora zblanszować. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić. Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem

Kuchnia w opałach
MIGDAŁOWE MAKARONIKI 146

cyklu "ku przestrodze" :) Jakiś czas temu zakupiłam matę do wypieku makaroników, która sobie leżała i nabierała mocy urzędowej. Dzisiaj przyszła na nią pora. Powstały moje pierwsze makaroniki, a raczej makarony ;) I tu pobawię się w "ciotkę dobra rada": 1. Migdały muszą być bardzo drobno zmielone i dodatkowo przesiane, aby powierzchnia była gładka ( w innym przypadku uzyskamy efekt jak na zdjęciu

Kuchnia w opałach
Dania jednogarnkowe 331

Chili con carne Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Kurczak z cukinią i pomidorkami Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Leczo z cukinią Filet z kurczaka w warzywnym sosie

Ala piecze i gotuje
Spaghetti bolognese 331

podsmażyć na patelni z odrobina oleju. Połączyć mięso z pomidorami i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią. Dusić około 15 minut. na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.  Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Podawać polany sosem. Można zetrzeć ser np. parmezan SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Grillowany kalafior z sosem Panna 256

około 30 minut aby smaki się ładnie połączyły. Najlepiej stosować go chwilę po przygotowaniu. Sos można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Polecamy ten sos podawać z makaronami, grillowanymi mięsami; takimi jak kotlety cielęce czy grillowane piersi z kurczaka. Grillowany kalafior z sosem Panna is a post from: naRuszcie.pl The post Grillowany kalafior z sosem Panna appeared first

naRuszcie
Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 359

Szparagi jemy prawie codziennie, bo to jeszcze tylko chwila i zaraz się skończą. Sezon na szparagi trwa mniej więcej do końca maja. Pomysłów nie brakuje – makarony, zupy, sałatki. A przede wszystkim ulubiony klasyk – szparagi z jajkiem w koszulce z młodymi ziemniaczkami. W tym poście przedstawiamy przepis na sałatkę inspirowaną nieco amerykańska sałatką Cobb. Zapraszamy na sałatkę z dodatkiem

OstryKęs
Tost ze szpinakiem i jajkiem w koszulce 388

Przedstawiam propozycję na szybką przekąskę lub lekki obiad. Zwykle przygotowuję szpinak jako dodatek do dań np. ryby lub makaronu. Duszę go wówczas z dużą ilością czosnku i śmietaną. Tym razem chciałam by było lżej i przygotowałam szpinak właściwie saute bo jedynie z dodatkiem parmezanu i odrobiny soli. SKŁADNIKI (na 2 porcje) 2 duże garście liści szpinaku 2 wiejskie jajka

OstryKęs
Kostki rosołowe, trolle i panika. Wegańskie, bezglutenowe batoniki owsiane 421

lata wcześniej niż Grażka objawiła światu kotlet z kostki rosołowej. Na początku tatar z parówek mnie zadziwił, a potem przypomniałam sobie spaghetti, jakie jadłam na studiach. Podły makaron, mielonka najpodlejsza i przecier pomidorowy. Więc tatar z parówek przy tym to mały miki. Teraz takie czasy, że wszyscy spożywają tylko consome i tarty a parówkami gardzą. No może poza singlami

ladykitchen
PIECZARKOWA Z BRĄZOWYCH PIECZAREK 244

bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone pieczarki i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki zahartowanej śmietany i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, obficie posypaną natką pietruszki (tym razem u mnie zabrakło

Walijskie Pichcenie
Słodko-kwaśny sos z cukinii do słoika 253

koncentrat pomidorowy i przyprawy i gotujemy 30 min. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Ps. Taki sos nadaje się do makaronu, kurczaka lub jako dodatek do spaghetti Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Zupa z dyni z imbirem i sokiem pomarańczowym 152

Zupę dyniową można podawać z podprażonymi pestkami dyni, makaronem lub czerwoną fasolą. Ps. Pamiętajmy że świeży imbir ma całkowicie inny smak i aromat niż ten z proszku i nie należy go pomijać. To taka dygresja dla tych co lubią pomijać połowę składników, a później się dziwią, że coś nie smakuje tak jak powinno:-) Składniki: 1 i 1/2 kg dyni

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania