makarony - 24536 przepisów (strona:1198/1636)

Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 173

żelaza, cynku i miedzi. Mogą one być jadane na surowo, prażone lub stosowane do wypieków ciast, herbatników i ciasteczek. Zarówno do dań pikantnych jak i słodkich, dań z ryżu, makaronu, zup, zielonych sałatek." Skład: 100% ekologiczny słonecznik łuskany Gramatura: 250 g Opakowanie: Woreczek Kraj pochodzenia: Grecja Wartość energetyczna: 3630 kJ / 870 Kcal Białko: 21,0 g Węglowodany

Różowa kuchnia
Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym 407

Poszukiwałam sałatki w miarę lekkiej, ale z dodatkiem majonezu. Warunkiem było, że nie mogła zawierać makaronu ani ryżu. I tak z kulinarnych fanaberii powstała bardzo fajna i szybka w przygotowaniu sałatka, która bardzo mi zasmakowała ;) Składniki: opakowanie paluszków krabowych (200-300g) 3 gruntowe ogórki cebula czerwona słoiczek selera konserwowego pęczek szczypiorku pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego

Czerwona Porzeczka
Błyskawiczny sos pomidorowy + film 132

Błyskawiczny sos pomidorowy na bazie soku jest świetnym dodatkiem do pizzy, gołąbków czy makaronu, doskonałym pomysłem dla osób zabieganych lubiących ekspresowe i proste potrawy  jest mega  pyszny, aksamitny i aromatyczny. składniki na 2 porcje 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 250 ml soku pomidorowego szczypta cukru szczypta bazylii sól przepis W garnku małym ogniu rozpuszczamy masło, wsypujemy

Smakowite Dania
Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem 220

doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie że są fajną odmianą od makaronów , ziemniaków itp zapychaczy Składniki ; 0,5 kg mąki 3 łyżki masła 2 jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru torebka suszonych drożdży gulasz : 8-10 średnich pieczarek 1 mała cebulka

Ogrodnik w podróży
Kilka pomysłów na... 183

Cukiniowe gofry z kremowym serkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem  Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą  Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy  Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem  Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo

More food, love and dreams
Kalmar w pomidorowo-tymiankowym gulaszu + jak obrać/przyrządzić/sprawić kalmara 126

niemniej wtedy tracimy możliwość otrzymania z niego krążków.  Co jest w kalmarze jadalne? Tuba, macki, płetwy oraz atrament z worka czernidłowego. To ostatnie wykorzystuje się do barwienia np. makaronu. Jeżeli chcemy go wykorzystać, to wkładamy go do dowolnego naczynia i zalewamy 3-4 łyżkami wody. Warto wiedzieć także, że kalmara należy przygotowywać albo bardzo krótko albo długo, w innym

Życie zamknięte w smaku
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z mango 129

czasu bądź chęci na sterczenie w kuchni. Jest supertanie, ze składników, które niemalże zawsze są w domu. Idealnie komponuje się z ryżem, chociaż M. próbował też z makaronem (ale On łączy wiele smaków, których ja bym nie połączyła). PIERŚ KURCZAKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z MANGO Składniki: - 500 gram piersi kurczaka - 2 cebule - 300 mililitrów keczupu - 3-4 łyżki wody

Życie zamknięte w smaku
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 122

Sezon pomidorowy w pełni, warto zrobić klasyczną zupę pomidorową ale ze świeżych pomidorów. Smak takiej zupy różni się od tej zrobionej na koncentracie pomidorowym. Zupę pomidorową można zrobić z makaronem, ziemniakami, ryżem. Tę którą dzisiaj przedstawiam zrobiłam z ziemniakami. Składniki: 2,5 l wody Ok 25 dag mięsa ( można ugotować wywar na kościach ) 3 marchewki 1 pietruszka ( korzeń ) 4 ziemniaki

Smaki Ewy
Pulpety kurkowe z szynki 130

pulpetów. Całość również mieszamy. I gotujemy jeszcze około 5 minut. Pamiętajmy, że gdyby okazało się, że wyszło zbyt gęste, zawsze możemy dolać wody. Podajemy typowo z ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Domowe przetwory: sos pomidorowy 141

temperatury 150 stopni przez 30 minut. Nasz sos wyszedł gęsty i ma widoczne kawałki pomidorów. Jak ktoś lubi gładki sos to może go zblendować ale mimo wszystko np. do makaronu czy zupy wyczuwalne cząsteczki na pewno będą lepsze Smacznego

Kuchenne Wariacje
Malinowo-porzeczkowy chłodnik 100

niż, przez dwie, trzy minuty), a następnie zdejmujemy z palnika i studzimy. Przestudzoną zupę dekorujemy owocami i podajemy. D o zupy  możemy  dodać  również oddzielnie ugotowany makaron lub kluski, potrawa będzie wtedy bardziej treściwa

Miód i pieprz
Zupa z pieczonych pomidorów i ciecierzycy 110

następnie miksuje w blenderze, uzyskując gładki i treściwy krem. Pieczone pomidory są pyszne i słodkie i mogą stanowić świetną bazę nie tylko do zup, ale też np. sosów do makaronu czy tego dipu do wszystkiego . Pieczony czosnek nadaje zupie głębi, a świeża bazylia świeżości. Zupę możecie jeść na ciepło, ale równie świetnie będzie smakować na zimno. Polejcie porcję jogurtem, udekorujcie

Chilli Czosnek i Oliwa
Kasza kuskus z warzywami 189

Kuskus był znany już 3 tys. lat p.n.e. i wywodzi się z kuchni krajów Maghrebu. Łączy w sobie cechy kaszy i makaronu, a wyrabia się go z twardej pszenicy durum. Symbolizuje bogactwo i szczęście. Oto szybki przepis na kaszę kuskus z dodatkiem warzyw.  Składniki 100 g kaszy kuskus 4 szalotki 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 ząbek czosnku

My Chcemy Jeść
Sos pomidorowo-paprykowy z nutą imbiru do słoików 156

kuchenną. Ustawić słoiki. Zalać wodą do wysokości ich szyjek. Gotować (od momentu zawrzenia ok. 5 minut). Pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. Sos można wykorzystać do makaronu, kasz i ryżu. Tuż przed podaniem można wetrzeć ząbek czosnku. Tyle czekało na przerobienie w ubiegłą środę (+ łubianka jabłek): Kończyłam w czwartek. Nie dałam wszystkiemu rady. Zwłaszcza że musiałam wykopać

Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz z kalarepą i marchewką 170

Wieprzowy gulasz z warzywami. Podajemy z makaronem, ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Składniki: 500 g karkówki 2 średnie marchewki pół średniej kalarepy cebula lubczyk pieprz ziołowy papryka ostra sól, pieprz łyżka mąki Przygotowanie Karkówkę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju. Następnie składniki przekładamy do rondelka, zalewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Marchewki i kalarepę obieramy

e-PrzepisyKulinarne