makarony - 24536 przepisów (strona:1222/1636)

Sałatka z krewetkami, mozzarellą i oliwkami 227

firmą Index Food, która posiada produkty spożywcze kuchni śródziemnomorskiej. Mają bardzo bogatą ofertę produktów tj. oliwy z oliwek, octy balsamiczne, suszone oraz krojone pomidory, oliwki, makarony czy nawet słodycze. Posiadają produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim, Ricola, Corny i Schwartau. Bardzo lubię kuchnię włoską

Marta Gotuje
B... Babeczki marchewkowe 227

przepadam za strasznie słodkimi deserami, nie szaleję, jak widzę czekoladę, a mimo wszystko czasem mam ochotę zjeść coś, co przeniesie mnie w inną krainę, niż wszystkie mięsa i makarony. Ciasta warzywne idealnie zaspakajają moje kubki smakowe! Pamiętam mój pierwszy raz, gdy postanowiłam zrobić ciasto marchewkowe. Wszyscy początkowo nastawieni negatywnie, zmienili zdanie po jednym kęsie! Dziś ciasto marchewkowe przełożyłam do papilotek

Kitchens Alphabet
Pieczarkowa z bananem 216

łyżeczki cynamonu sól pieprz 100 ml śmietany natka pietruszki Wykonanie. Pieczarki oczyszczone pokroić w plasterki i przesmażyć. Dodać do wrzącego wywaru i gotować 5 minut. Dołożyć makaron i gotować, aż będzie miękki. Dodać pokrojony w plasterki banan i przyprawy. Gotować 2-3 minuty. Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki i smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Zupa z dyni ze szpinakiem i curry 273

Dynia w tym sezonie występuje u mnie na wytrawnie. Łączyłam ją już z soczewicą w potrawce; była też wersja z makaronem, szpinakiem i pomidorami, a tym razem pora na wersję ze szpinakiem z curry oraz mleczkiem kokosowym. Składniki na 2-3 porcje: 1 szklanka startej na grubych oczkach dyni 4 kostki mrożonego szpinaku (brykiet) 500 ml bulionu 1/3 łyżeczki imbiru

Fabryka pomysłów
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM 223

stopni piekarnika, 5. Pieczemy 20 minut (góra-dół + termoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy, że pstrąg i towarzystwem kaszy jaglanej nie pogardzi! /jeśli chcecie, wrzucimy niebawem przepis na idealny, domowy dip czosnkowy/ Jeśli masz ochotę na więcej przepisów (a obiecujemy

Wypisz Wymaluj
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 223

zmieszaj, połącz :) Wszystko razem mieszamy w garnku. Tu musimy teraz dobrze zamieszać. Wyżyć się można za wszystkie czasy, gdy trzeba było w język się ugryźć. 7. Gotujemy ryż, ewentualnie makaron ryżowy. My najbardziej lubimy z dzikim ryżem. Oczywiście w oryginale, potrawę przygotowuje się w woku, ale, ponieważ nie każdy wok ma, a zwykła patelnia ma swe miejsce w każdym domu

Wypisz Wymaluj
Z serii do poczytania : Bazylia 206

niczym innym, jak o mojej ulubionej bazylii. Mam swoją, dokupuję też na targu co jakiś czas nową, bo moja wiecznie oskubana :) Dodaję ją do wszystkiego : sałatek, kanapek czy makaronu. A Wy jakie zioła używacie w swojej kuchni

Magiczne Życie Marty
S... Sałatka z tuńczykiem . 380

dodajemy zieloną fasolkę i kukurydzę. Jajka kroimy na ćwiartki. Lekko solimy i pieprzymy. Dodajemy tuńczyka. Polewamy resztką sosu. Dla G. obowiązkowo była bagietka :) Sałatka fajnie smakuje też z dodatkiem makaronu lub sera. Smacznego i zdrowego

Kitchens Alphabet
SZCZAWIOWA 234

mięsa. Następnie mięsko i warzywa wyjmujemy, dodajemy przecier szczawiowy oraz startą na oczkach marchewkę i gotujemy ok 20 minut. Doprawiamy solą do smaku oraz śmietanką. Ja gotuję osobno drobny makaron, wiele osób zajada szczawiową z ziemniakami- kwestia upodobania. Osobno gotujemy jajka,kroimy na ćwiartki i podajemy z zupką. Smacznego

Walijskie Pichcenie
GULASZ ZE SCHABU 229

której dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka   przepis tutaj

Walijskie Pichcenie
GRZYBOWA 220

wody - zaciągnąć naszą zupę. Żeby złagodzić smak zupy grzybowej i sprawić, żeby była aksamitnie delikatna, nie zważając na kalorie :) dodaję do niej zawsze śmietankę 30%. Posypać natką. Serwować z makaronem (fajnie pasują łazanki lub drobne nitki rosołowe) lub czystą - bo zupka jest dość gęsta

Walijskie Pichcenie
SEROWA Z MIĘSEM MIELONYM 240

minut (do dokładnego rozpuszczenia serków topionych). Na koniec wrzucamy pokrojone w kostkę, wyjęte wcześniej warzywa, posypujemy koperkiem lub natką pietruszki i ... zjadamy :)  z bagietką... lub ew. z drobnym makaronem, chociaż wersja z bagietką zdecydowanie bardziej mi odpowiada

Walijskie Pichcenie
KALAFIOROWA Z MAKARONEM 196

wlewamy do miseczki mieszamy z paroma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka,  całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia,  p osypujemy koperkiem. Podajemy z drobnym makaronem

Walijskie Pichcenie
KURKOWA 262

dodajemy do wywaru.Przyprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba, siekamy zieleninę, dodajemy do zupy (już nie gotujemy), podajemy ze śmietaną. Zupkę można serwować z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, drobnym makaronem, grzankami, groszkiem ptysiowym - czyli tak jak lubimy najbardziej. Smacznego

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania