makarony - 24536 przepisów (strona:1229/1636)

Najlepszy rosół drobiowy. 236

zupy.  Rosół w całości powinien się gotować na najmniejszym ogniu przez 3 godziny, ale jeżeli mamy więcej czasu to można gotować i 5 godzin.  Rosół serwujemy z makaronem i mięsem oczyszczonym z ugotowanego kurczaka. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Lazania (Lasagne). 241

garnku i dodajemy mąkę, bardzo intensywnie mieszając dodajemy po trochę na raz mleko. Gotujemy, aż beszamel zgęstnieje. Pod koniec solimy i pieprzymy .  Na dno naczynia żaroodpornego układamy płat makaronu, na niego wlewamy dużą chochlę beszamelu i układamy sos, tą czynność powtarzamy do całkowitego wypełnienia formy.   Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 min, następnie

Kuchnia Łukasza
Pikantne pałki z kurczaka. 245

Pyszne, mięciutkie, z kruchą skórką pałki z kurczaka, to idealny posiłek na codzienny obiad lub kolację. My z rodziną takie pałeczki uwielbiamy podane z domowym makaronem i surówką ,,Coleslaw" . Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: 12 pałek z kurczaka 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku łyżka domowej

Kuchnia Łukasza
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 901

zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min w zależności od rozmiaru piersi.  Serwujemy z makaronem (przepis tutaj ) i salsą pomidorową. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pulpety w sosie borowikowym. 231

małym ogniu przez ok. 10 min. Po tym dodajemy śmietankę i odcedzone grzyby. Redukujemy jeszcze 5-7 min.  Do sosu dodajemy upieczone pulpeciki, mieszamy i serwujemy z makaronem. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym 298

Moja propozycja na mięsny obiad idealny do ryżu bądź makaronu... składniki: 4 porcje 500 gram mięsa mielonego 5 liści kapusty 1 średnia marchewka ziarna słonecznika jako panierka 500 ml. przecieru pomidorowego  przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy

NaKońcuJęzyka
Fusilli Gajowego Rozbójnika 166

Zrobimy ponownie makaron . FUSILLI MALMA . Po zbójnicku, do kufla z piwem... do dzbana z winem... Składniki rzecz najpotrzebniejsza – FUSILLI MALMA sok pomidorowy 100 % od Tymbark kiełbasa mocno wędzona , najlepiej z dzika ( nie masz dzika pod ręką? Nie szkodzi- może być dobra wiejska wędzona kiełbaska) papryka czerwona i papryka żółta czosnek- nie żałowałam-mnie poszła główka świeża bazylia oliwa z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
Fusilli ze szpinakiem i kabanosem – mocno czosnkowe 211

kabanosy z zielonym pieprzem i czosnkiem Tarczyński -czosnek najlepiej różowy bo jest słodki i niezbyt wyczuwalny -masło -szpinak-najlepiej  świeży * miałam akurat zamrożony -sól, pieprz Gotujemy wodę na makaron fusilli . Do garnka wkładamy pokrojone w kosteczkę aromatyczne dwa rodzaje kabanosów, dokładamy czosnek, ja dałam pół dużej główki. Następnie dokładamy łyżkę masła i dusimy dotąd, aż czosenk zmięnie.   Solimy

Z Kuchni Do Kuchni
Z miłości do.. próżni bez granic ! 212

utrzymywanie chrupkości i smaku pieczywa oraz ciastek utrzymywanie świeżości warzyw i owoców zachowywanie aromatu kawy i herbaty marynowanie mięs i ryb wydłużanie przydatności mleka i koktajli zapobieganie zsychaniu się makaronu i pierogów przechowywanie półproduktów i niespożytych dań gotowych przechowywanie produktów sypkich oraz pokarmów dla dzieci i niemowląt przechowywanie rzeczy wartościowych zachowywanie porządku w lodówce Jak pisałam już wyżej, mój zestaw

Z Kuchni Do Kuchni
Fusilli z ragu alla bolognese 225

szklanki czerwonego wytrawnego wina -2 puszki pomidorów lub 1 puszka i 1 słoiczek przecieru pomidorowego -3 łyżki oliwy -3 listki laurowe -sól, cukier, pieprz w ziarnach -do podania: makaron (ok. 80-100 g na osobę), najlepiej tagliatelle ,ale to moja kuchnia i zrobiłam to z FUSILLI MALMA klik , bo genialnie się ten sos wkręca w świderki.... oraz starty parmezan Przygotowanie

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa pomidorowa z ziarnami i makaronem fusilli 216

małym ogniu w niewielkiej ilości wody,tak by pokryło składniki.Następnie zmiksuj wszystko, dodaj sos pomidorowy , łyżkę oliwy z oliwek,posól do smaku. Ugotuj fusilli Malma al dente. Następnie makaron włóż do głębokich talerzy, zalej gęstą zupą pomidorową, posyp ziarenkami od Ziarenkowo. Dodaj sobie kabanoska wędzonego musowo, bo fajnie smakuje to wszystko. Udekoruj listkiem bazylii i ...smacznego! Jeśli potrzebujesz ziarenek

Z Kuchni Do Kuchni
Kokilki TUPPERWARE- ....pyszne jaja! 213

swój pierwszy chrzest bojowy. Jestem przeszczęśliwa, że kokilki te posiadają pokryweczkę w komplecie!  To bardzo ważne. Można kokilkę przykryć i zapiekać bez obaw , że zbyt szybko wyschnie nam makaron, czy wędlina stwardnieje. Pod koniec pieczenia, usuwam pokryweczkę i dopiekam na złoty kolor. Kokilki są o pojemności 250 ml. Tak pojemnik jak pokrywka mają jasne oznaczenia prawidłowego użytkowania

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z leczo i ziarnami 217

widelcem, dodaj do całości, podlej sosem pomidorowym. Może być z butelki ale lepszy będzie z kartonu, nawet ten do picia!  Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania. Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo.  Posyp ziarnami od Ziarenkowo Euforia i...smacznego !!!! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel

Z Kuchni Do Kuchni
Papryka faszerowana Toskanią – test brytfanny od Florina 241

zaskakująco pomysłowa. Każde z toskańskich miast może pochwalić się potrawą znaną zarówno w regionie, jak i przynajmniej w znacznej części Włoch. Charakterystyczną cechą kuchni toskańskiej jest mniejsze spożywanie makaronu aniżeli w pozostałych regionach. Tu dominują zupy, kasza, ryż i chleb.Kuchnia Toskanii jest zdrowa, kolorowa i prosta- a co za tym idzie smaczna! Zabiorę Was w to miejsce pachnące magią , propozycją

Z Kuchni Do Kuchni
Rosół z kaczki 165

tłuszcz- podobno niesamowite placuszki wychodzą, można na nim smażyć , dusić i dodawać do kapusty z grzybami. Moja kaczucha nie była za bardzo jednak tłusta. Rosół z kaczuszki podałam z makaronem krajanka. Smak jest niezapomniany. Taki rosołek to samo zdrowie. Dodaje energii, przywołuje wspomnienia z dzieciństwa a już na pewno..rozgrzewa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni