makarony - 24536 przepisów (strona:1226/1636)

S... Szpinak&Szparagi! 216

brokułach to kolejna rzecz, która zawsze znajduje się w mojej kuchni. Kocham zielone warzywa (no, może oprócz zielonej papryki ;)).  Szpinak często kojarzy się z daniami jednogarnkowymi i makaronem, który jest przez niego oplatany. Ja uwielbiam go jeść ot tak i sama decydować, czy chcę go skosztować z mięsem, czy bez ;)  Niesamowity jest fakt, jak nasze smaki potrafią się

Kitchens Alphabet
P... Pomidorowa! 214

będzie wypić ciepłą zupę! Francuzi mają podobno 500 rodzajów sera, Polska z kolei 300 rożnych wariantów zup :) Na pewno znacie zupę pomidorową. Niektórzy jedzą ją z ryżem, inni z makaronem, jeszcze inni zabielają ją śmietaną, a ja jak byłam mała to zawsze dorzucałam sobie... parówkę :D mniam! Gdyby ktoś zapytał mnie o mój smak dzieciństwa, od razu wykrzyknęłabym: parówki

Kitchens Alphabet
Frużelina truskawkowa 219

Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:)  Oczywiście do kanapek też jest świetna. Składniki;  1 kg truskawek, 6 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, Wykonanie; Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet

Anioły w kuchni
Sos kubański 348

Bardzo pikantny, aromatyczny i specyficzny smak...dla koneserów:) Wypróbowaliśmy już do makaronu... nadaje się...maż nawet chce robić więcej. Oczywiście można pikantny smak zminimalizować mniejszą ilością przypraw. Składniki; 2,5 kg pomidorów, 8 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki soli, 0,5 szklanki octu, 5 dkg cebuli, 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego i pieprzu, 2 ząbki czosnku, łyżeczka mielonych goździków

Anioły w kuchni
Spotkanie w warszawskiej Cafe d'Arte z Mistrzem Włoch w robieniu pizzy 253

opalanym drewnem  kamiennym piecu, który przebył daleką drogę ze słonecznej Italii.  W restauracji podaje się również domowe włoskie  dania, między innymi doskonałe świeże makarony. W trakcie spotkania z Mistrzem Włoch Marco dowiedzieliśmy się między innymi, że sekret dobrego ciasta, co jest oczywiste, to nie tylko dobra mąka, ale także czas i temperatura fermentowania ciasta. Następnie

Kulinarne przygody Gatity
Tydzień w moim telefonie XXXXXVIII 152

Instagram -ie. Przechodząc do zdjęć : * same dobre rzeczy   * piękna, jesienna dynia  * jesienne dary - najlepsze jabłka i gruszki * pyszna bułeczka z łososiem  * nowości od Jogobelli - też spróbujcie * makaron zawsze dobry na wszystko  Wspaniałego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Opisywanie i dekorowanie słoików z przetworami i nie tylko 273

słoiki w ten sposób zabezpieczamy etykietkę przed wilgocią i ułatwiamy sobie późniejsze zrywanie etykietek - po taśmie nie ma prawie śladu . W ten sposób można również podpisywać słoiki z makaronem , ryżem itp. .     Potrzebne nam będą :     Słoiki z przetworami karteczki z wydrukowanymi lub odręcznie napisanymi nazwami i datą wykonania przetworów taśma klejąca serwetki papierowe lub inne tasiemka

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 364

przed gotowaniem. Przez ten czas zmarszczy się i zwiększy swoją objętość. Po namoczeniu odlewamy całą wodę, wlewamy świeżą (ok. 2 razy więcej niż fasoli), solimy tak jak wodę na makaron i gotujemy fasolę na średnim ogniu przez ok. 1,5-2h do miękkości. 1 PODSMAŻANIE KIEŁBASY LUB BOCZKU (5 min) Kiełbasę kroimy w drobne plasterki lub kostkę w przypadku

Nerds Kitchen
Ziemniaki, kartofle, pyry, bulwy ,pulki... 239

różne nazwy nosi to popularne warzywo w naszym kraju, ale jedno się nie zmienia. Jak dotąd ziemniak nie został zdetronizowany przez żadne kasze, makarony czy ryż. Dania z ziemniaków nie są nudne i monotonne. Przypominam moje propozycje przedstawione na blogu. PS. Kliknięcie na przycisk znajdujący się po lewej stronie na początku bloga - "Follow me on Pinspire" - przenosi do galerii moich

Kulinarny karnet Christophera
Brukselka smażona w cieście, mój przebój sezonu ! 223

Chwała im za to ,bo jest warzywem bardzo cennym dla naszego organizmu, chociaż jako jedyna z kapustnych jest kwasotwórcza. Dzisiaj proponuję bardzo smaczny ,pożywny wariant ,gdzie brukselka zastępuje ziemniaki, makaron, kaszę czy kluski. Podajemy jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie z ketchupem. Składniki: 50 dag brukselki 1 cebula 1 łyżeczka rozmarynu suszonego lub gałązka świeżego sól, pieprz ziarnisty

Kulinarny karnet Christophera
Hinduski szaszłyk. 385

Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać  jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy od nas. Można jeść z ryżem, bagietką, tostem. Ja miałem akurat ochotę na chiński przesmażony makaron

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak w warzywach z jabłkami. 1336

smażyć jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając. Podlać niedużą ilością wody ,doprawić pieprzem i solą i dusić ,aż mięso będzie miękkie. Posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem lub makaronem albo pajdą chlebka

Kulinarny karnet Christophera
Zupa grzybowa 265

efekt i smak są  warte tego wysiłku. Składniki: kurki (ok. 2 szklanek) cebula mąka wywar z warzyw (na marchewce, pietruszce i selerze) bulion drobiowy lub rosół ugotowany wcześniej makaron natka pietruszki lub koperek olej sposób przygotowania

w kuchni i w ogrodzie
Pulpeciki w sosie pomidorowym 269

wyjęte z bulionu i dusimy jeszcze przez chwilę. Przyznam, że drugi sos jest trudniejszy w odgrzaniu np. na następny dzień. Wybór należy do Was :) Moja propozycja podania to trzykolorowy makaron fettucine oraz pulpeciki posypane świeżą bazylią. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Targi Natura Food 2014 w Łodzi - relacja 160

bardziej z miłą chęcią wybraliśmy się do Łodzi, aby poznać nowe produkty. W hali Expo można było spotkać około 200 wystawców, którzy oferowali mnóstwo różnych produktów. Mąki, przetwory, miody, makarony, sprzęty kuchenne i wiele wiele innych. Z każdym wystawcą można było porozmawiać, spróbować jego wyrobów i produktów. Wiele marek już znaliśmy, ale oczywiście poznaliśmy również nowe. Jak wielu

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania