Lekka i zdrowa propozycja obiadowa Składniki 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1/2 brokuła 1 czerwona papryka ok 100 g mrożonego szpinaku 1/2 papryczki chili 1/2 pora sól, pieprz oliwa … Czytaj dalej Makaron z warzywami i tuńczykiem
czarrna od kuchnikojarzy mi się z czasami studenckimi, gdy powinno się zjeść coś na ciepło, a oczywiście nie ma się czasu, chęci i możliwości na długie stanie w akademickiej kuchni. Makaron z tuńczykiem jest wyjątkowo niewymagający, szybki a jednocześnie smaczny. Mam to szczęście, że dzieci akceptują właściwie wszystko co im podam i jedzą bez marudzenia (czasem się zdarza, ale rzadko). Nie boją(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/makaron-tunczykiem/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('b8d4eb49609abdf249112d4eb7b148be').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Makaron z tuńczykiem appeared first
dom-agi.plNie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zrobię to seria leci ;)) Tym razem spaghetti z tuńczykiem i fetą. Warzywa, czyli kalafiora, cukinię żółtą i suszone pomidory zapiekłam wcześniej w piekarniku. Potem wszystko razem wymieszałam z tuńczykiem, dodałam makaron i fetę i gotowe :) Udanego weekendu Wam życzę :)) Składniki: makaron spaghetti 1/2 kalafiora mała żółta cukinia suszone pomidory z pestkami dyni 1 puszka tuńczyka ser feta pomidorki koktajlowe(...)żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut. Do upieczonych warzyw dodałam wcześniej ugotowany makaron, wymieszałam. Tuńczyka odsączyłam, fetę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam do reszty, wymieszałam, doprawiłam solą i młotkowaną kolendrą z pieprzem. Przełożyłam do miseczek i na końcu dodałam pomidorki
kruche babeczkicebuli, jajek i dużej ilości tuńczyka. Dodatkowo można dodać startą na tarce rzodkiewkę. Całość przykrywamy serem i zapiekamy. Spróbujcie i nie bójcie się odważnego połączenia smaków. Składniki : * 250g makaronu Rigatoni * puszka tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka ugotowane na twardo * cebula * ząbek czosnku * 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany * łyżka oliwy z oliwek * opcjonalnie rzodkiewki * kilka plasterków żółtego sera * świeże zioła(...)dente. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z tuńczykiem i śmietaną. Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wymieszać całość z tuńczykiem. W formie do zapiekania ułożyć makaron, sos z tuńczyka, przykryć całość plasterkami sera i zapiekać około 20 minut, aż ser sie rozpuści. Danie posypać świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje na ciepło. Tym wpisem kończę moją współpracę z delikatesami mantini24.pl
Magiczne Życie MartyMakaron zapiekany z tuńczykiem z puszki, pomidorkami i beszamelem. Doprawiony czosnkiem, gałką muszkatołową oraz dla zaostrzenia smaku - tabasco. Przyprawy te dodają potrawie delikatnej ostrości i świeżości zarazem. Świetnie komponują się z rybą i beszamelem, pod którym makaron jest zapieczony. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 170 g makaronu papardelle lub fetuccine 300 g różyczek kalafiora 1 puszka (160 g) tuńczyka(...)Formę żaroodporną, z wysokim rantem, o średnicy około 23 cm smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C, bez termoobiegu. 1/2 beszamelu i podzielonego na kawałki tuńczyka z puszki, dodajemy do miski z makaronem i kalafiorem. Delikatnie mieszamy i przekładamy do formy. Na wierzch wykładamy pozostały beszamel (w razie potrzeby, można rozcieńczyć pozostałą wodą z gotowania makaronu), posypujemy tartym
cool and mintysałatka z tuńczykiem Smaczna sałatka z makaronem i tuńczykiem, to idealna propozycja na posiłek lekki, ale pożywny. składniki dla czterech osób puszka tuńczyka w sosie własnym 1 szklanka dowolnego makaronu 120 g kukurydzy konserwowej 120 g groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 pęczka natki pietruszki(...)twardo. Na sicie płuczemy i odcedzamy konserwowy groszek i kukurydzę, a następnie wrzucamy warzywa do miski, dokładamy do nich ugotowany, zahartowany i dokładnie odcedzony makaron. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki ( odcedzonego), jogurt oraz majonez, całość posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki, przyprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy, odstawiamy na dziesięć minut pozwalając połączyć się smakom i gotowe
Miód i pieprzDziś zapraszam na szybki obiad - makaron z tuńczykiem w kremowym sosie z serka śmietankowego typu cream cheese. Danie przygotowuje się naprawdę błyskawicznie, jest świetną propozycją na szybki obiad w środku tygodnia lub bezmięsną potrawę w piątek. Do makaronu dorzuciłam marchewkę i groszek, ale dobrze sprawdzą się prawie wszystkie Wasze ulubione warzywa, na przykład papryka czy cukinia. Smacznego:) puszka tuńczyka(...)dodać czosnek, a następnie groszek. Podlać małą ilością wody, dusić kilka minut do miękkości warzyw. Wrzucić odsączonego tuńczyka i serek, dusić kilka minut do rozpuszczenia się serka i podlać taką ilością wody, by całość nabrała konsystencji sosu. Doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypać świeżymi ziołami. Instagram Facebook Twitter ENGLISH: 1 can of tuna
Lekcje w kuchniSKŁADNIKI: 1 słoiczek pesto czerwonego 100 g makaronu tuńczyk w puszce w sosie własnym w kawałkach 3 plastry sera żółtego Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach. Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec
Gotowanie PatkiZapraszam po mój ulubiony makaron z tuńczykiem . To niezwykle prosty i szybki przepis na makaron z tuńczykiem z puszki, z pomidorkami i oliwkami. Danie wychodzi nie tylko piękne, ale cudownie pyszne. Polecam! - bardzo szybki obiad - całość gotowa w niecałe 30 minut - danie idealne na romantyczny wieczór
AniaGotuje.plBardzo szybki i łatwy pomysł na obiad dla osób zapracowanych. Dziś zaproponuję Makaron z Tuńczykiem. Znakomity i bardzo sycący. Smacznego SKŁADNIKI: 1 PUSZKA TUŃCZYKA Z WODY 100 g DOWOLNEGO MAKARONU 1 SŁOIK CZERWONEGO PESTO 2 PLASTRY SERA ŻÓŁTEGO (DOWOLNEGO) SÓL I PIEPRZ DO SMAKU SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: MAKARON GOTUJĘ AL DENTE UGOTOWANY MAKARON NAKŁADAM DO MISECZKI(...)MAKARON NAKŁADAM ODCEDZONY TUŃCZYK NASTĘPNIE NAKŁADAM PESTO SER KROJĘ W PLASTRY MAKARON MIESZAM DOKŁADNIE NA WIERZ NAKŁADAM SER PODAJĘ CIEPŁY ALBO ZIMNY W FORMIE "SAŁATKI". SMACZNEGO
Gotowanie Patkimnie istotne nie jest natrętne w smaku, wręcz bardzo delikatne i można je przygotować w 15 minut. Bazuje na tym co możemy zgromadzić w kuchennej szafce. Makaron z tuńczykiem i ricotta 500 g makaronu np. kokardki 120 g tuńczyka w oleju 200 g serka ricotta 4 łyżki oliwy sól, pieprz 2 łyżki natki pietruszki kilka kropli soku(...)cytryny Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ricottę mieszamy w miseczce z odsączonym tuńczykiem, przyprawami i oliwą a na końcu dodajemy natkę. Gdy makaron jest gotowy, odcedzamy go i łączymy z powstałym sosem. Skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy
Dzieje kuchennej Wiewiórypuszka tuńczyka w wodzie 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 150 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchniDanie dość szybkie w przygotowaniu. Wystarczy makaron farfalle pełnoziarnisty, tuńczyk z puszki i pomidory. Kiedyś robiłam makaron z samym tuńczykiem, ale taka wersja sosu jest równie bardzo ciekawa. SKŁADNIKI 1/2 opakowania makarony farfalle pełnoziarnistego 1 mała cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 ząbek czosnku 2-3 pomidory 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku WYKONANIE Cebulkę kroimy(...)kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu ,aż pomidory dobrze się rozgotują. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy tuńczyka z puszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, dodajemy do sosu i wszystko mieszamy. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie Ewy