Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Papardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron spaghetti z małżami to danie, które nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi czy pomysł na romantyczną kolację z najbliższą osobą. Małże bogate są w wapń
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 200 g makaronu kokardki - puszka tuńczyka w oleju -10 szt. zielonych oliwek - słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie - 2-3 ogórki konserwowe - kilka liści sałaty lodowej - sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich(...)Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy wraz z odsączonym tuńczykiem do wystudzonego makaronu. Sałatę rozdrabniamy rękoma na małe kawałki, dodajemy do sałatki. Polewamy obficie sosem winegret z dodatkiem łyżki ziół prowansalskich. Dokładnie mieszamy i dekorujemy krążkami ostrej papryczki
Kulinarne przemysleniaUwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często po powrocie z pracy zastanawiamy się co przygotować na szybki obiad. Pomysłów w głowie zapewne mamy całe multum, jednak najczęściej decydujemy się na fastfood
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorami to jedno z prostszych ale zarazem oryginalnie wyglądających dań. Świetnie się sprawdzi na rodzinny obiad albo jako lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się zagotuje. Dodajemy do sosu. Do sosu dodajemy krewetki, makaron i całość mieszamy. Makaron z krewetkami wykładamy na talerze posypując posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami Makaron ze szpinakiem Makaron z boczkiem i parówką Post Makaron z krewetkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente. Makaron wykładamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem bolońskim. Smacznego! Inne przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem Post Makaron razowy z sosem bolońskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mieszać, by makaron nie posklejał się lub nie przywarł do dna garnka. Pod koniec gotowania wyłówmy 1 makaron i spróbujmy, czy jest odpowiednio miękki. Polecam przepis na pyszny makaron z tuńczykiem ! Post Jak ugotować makaron pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente. Makaron wykładamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem bolońskim. Smacznego! Inne przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem Post Makaron razowy z sosem bolońskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już jutro pierwsze urodziny KUCHNI U ANN! Tak bardzo się cieszę, że już rok jesteście ze mną. Jutro z tej okazji pierwszy urodzinowy KONKURS! Korzystając z
Kuchnia moimi oczamipochmurne jesienne dni. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam :) Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 14,50 zł SKŁADNIKI: 200 g makaronu Ruote Tricolore 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 puszki zielonego groszku konserwowego 4 łyżeczki majonezu 3 łyżeczki pesto rosso(...)między czasie przygotowujemy resztę składników naszej sałatki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka rozdrabniamy. Siekamy koperek. Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do makaronu dodajemy paprykę, cebulę, tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Dodajemy majonez, pesto rosso i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki ze sobą delikatnie łączymy. Przed podaniem schładzamy naszą sałatkę w lodówce
kulinarnyJaPiątek, piatunio :) Tuńczyk się kłania :) Duży plus - szybko i smacznie :) Składniki: 20dag makaronu puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula puszka pomidorów krojonych łyżeczka koncentratu pomidorowego pół papryki czerwonej natka pietruszki kiełki do posypania sól, pieprz, bazylia 20dag żółtego sera Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Paprykę i cebule drobno kroimy. Dusimy przez 5 minut w garnuszku. Dodajemy tuńczyk z sosem
ChilliJemyjeśli nie to mam nadzieję, ze się skusicie i dacie znać jak smakowało :) 250 g świeżego makaronu wstążki ok. 200 g ogórków 3 łyżki kwaśnej śmietany łyżka oliwy dymka ze szczypiorkiem spora szczypta soli szczypta pieprzu ok. 150 g tuńczyka w oliwie (używam ze słoiczka) łyżka oliwy (może być ze słoiczka z tuńczykiem) ok. 2 łyżki świeżego pesto mielony(...)pieprzem i solą. Makaron gotujemy do miękkości. Odcedzamy i mieszamy z oliwą. Dodajemy tuńczyka, odrobinę pesto i sporą ilość pieprzu. Podajemy z mizerią i natką. Smacznego :) Artykuł Makaron z tuńczykiem, pesto i mizerią pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogSkładniki: 400 g makaronu świderki 3 puszki tuńczyka 500 g brokułów 3 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, osączyć. Brokuł podzielić na różyczki, blanszować 5 minut. Tuńczyk osączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę. Makaron wrzucić do garnka, dodać tuńczyk, brokuł oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno
magiczna kuchnia Kasi