Dobrze ugotowany makaron potrafi wzbogacić smak każdej potrawy. Gotowanie makaronu to nic trudnego, o ile zastosujemy się do kilku zasad. Zobacz jak ugotować makaron... Jak ugotować makaron - zasady: Na 1 l wody musi przypadać 100 g makaronu. Jeśli do wody dodamy po łyżce soli i oleju, makaron nie będzie się kleił w czasie gotowania i po wyciągnięciu. Wrzucamy go, gdy woda się zagotuje. Pamiętajmy, by dobrze zamieszać. Czas gotowania podany jest na opakowaniu i warto go kontrolować. Co jakiś czas należy miesza... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...