Przechowuj w lodówce. Można dodać także starte jabłko lub czosnek przeciśnięty przez praskę. Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem
Kulinarny S.O.S.Przechowuj w lodówce. Można dodać także starte jabłko lub czosnek przeciśnięty przez praskę. Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem
Kulinarne S.O.S.dość duża miska. Do sałatki dodaję więcej majonezu niż zwykle, gdyż makaron nieco go wchłonie. Najczęściej łączę 2 łyżki wyrazistego majonezu kieleckiego z jakimś o łagodniejszym smaku. Sałatka najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe(...)wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z oleju, Dzielimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy w misce z makaronem. Dodajemy majonez zmieszany z musztardą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę odstawiamy do schłodzenia
Smaki Na Talerzuzbyt dużo czasu na wymyślanie wykwintnych i skomplikowanych dań przygotowuję makaron "na szybko" tym razem w wersji z tuńczykiem i pomidorami. SKŁADNIKI 100 g sera feta, puszka tuńczyka w zalewie, 2 pomidory pokrojone w kostkę, 4 pomidory suszone drobno pokrojone, cebula, sól, pieprz, 1-2 łyżki masła makaron(...)kokardki lub inny WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy pomidory, pomidory krojone, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy 5 minut. Dodajemy tuńczyka, chwilę gotujemy. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy fetą
słodki bratekmiłośników ekspresowych obiadów, którzy są zmęczeni całym tygodniem pracy i nie w głowie im gotowanie w piątkowe popołudnie. Spaghetti z tuńczykiem w sosie ze świeżych pomidorów przygotowuje się błyskawicznie - w 10 minut, które potrzeba na ugotowanie makaronu al’dente przygotujecie(...)najfajniejsze w tym daniu, to, że jest zarówno szybki jak i bardzo smaczny! Przekonajcie się sami :) SKŁADNIKI: Dla 2 osób. 250 g makaronu spaghetti 2 łyżki oleju roślinnego 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 - 3 ząbki czosnku 1 mała cebulka 2 duże dojrzałe pomidory 2 łyżki śmietany 30% (opcjonalnie) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz
W kuchni Katiepusty żołądek. Na kolację przygotowałam spaghetti z tuńczykiem i szpinakiem, czyli spaghetti florentine. Tak nazywają Włosi makaron ze szpinakiem . Niech więc będzie spaghetti florentine z tuńczykiem. Jest to delikatny w smaku makaron z duża ilością pomidorów i oczywiście szpinaku. Danie z makaronu gotowe dosłownie w 30 minut! Tak lubię! Jakt wspomniałam wyżej mam głowę zaprzątniętą myślami. Moja przyjaciółka nie dawała(...)Dodaj pomidory, jeśli spore to przekrój na pół. Smaż przez 2 minuty. Pomidorki powinny być w całości z lekko popękaną skórką. Następnie dodaj tuńczyk, spaghetti i na końcu szpinak. Dopraw danie solą i pieprzem. Ułóż makaron na talerzach i posyp cienkimi kawałkami parmezanu. Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Spaghetti z tuńczykiem i szpinakiem appeared first on Blog
codojedzeniamożecie śmiało zamienić to na mięso. Moim zdaniem tuńczyk tutaj dodaje wyjątkowy smak, ale nie każdemu może wejść w gusta. Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -puszka tuńczyka -3 łyżki pesto zielonego -2 średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Brokuły blanszujemy(świeże) lub gotujemy(...)miękkości (mrożone). 3. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z pesto i dodajemy tuńczyka. 4. Brokuły dodajemy od razu na patelnie lub podajemy osobno na talerzu i posypujemy serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze w 2 porcjach: 840 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu