Wegetariańskie spaghetti to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie lubią i nie jadają mięsa. Makaron ten jest również ciekawą propozycją na urozmaicenie swojego menu i chęci
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na zbyt
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!makaronu świderki 1 puszka czerwonej fasoli Jamar 1 puszka kukurydzy 1 średnia cebula sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Odsączamy i dodajemy do makaronu rozdrobiony widelcem tuńczyk, pokrojoną cebulę, odsączoną i opłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę. Na koniec dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe
W Moim Magicznym Domudusimy 10-15 minut na wolnym ogniu. Sos należy zblendować. SKŁADNIKI NA DANIE 1 szklanka makaronu penne MALMA 3 pomidory 1 papryczka chilli 1 puszka tuńczyka czerwona cebula łyżka masła Makaron ugotować według zaleceń producenta. Na patelni roztopić masło i dodać do niego posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki chilli i pomidory (przekroiłam na 8 części). Podsmażamy tak aby pomidory(...)zmiękły, dodajemy tuńczyka. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu
ClauditteMissCookings.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -szklanka makaronu kolorowego rurki -puszka tuńczyka w oleju -pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju i ziołach -5-6 oliwek zielonych -2 ząbki czosnku -torebka sosu greckiego lub winegret podstawowy -sól, pieprz do smaku Makaron
Kulinarne przemysleniaeksperymentalny sos do wspomnieniowego makaronu- bo smakiem nawiązywał trochę do naszych wakacji. Był też prosty- w sam raz na pourlopową zamułę i remontowaną kuchnię. SOS POMIDOROWY Z TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ DO MAKARONU 1 średnia (ok 400g) cukinia (nasza!) 1 puszka kawałków tuńczyka w oliwie 1 średnia cebula 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ok 20 pomidorków koktajlowych (nasze!) sól, pieprz, oregano(...)kostkę i szklimy na gorącym oleju. Dodajemy tartą cukinię, najpierw odcedzając puszczony sok i mieszając trzymamy chwilę na ogniu. Dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i dusimy kilka minut. Odcedzamy tuńczyka z oleju i dorzucamy do sosu, mieszamy aż kawałki się rozdrobnią. Na koniec dodajemy całe pomidory- nasze nie były mocno dojrzałe, więc nie rozpadały się mocno i miały fajny kwaskowaty
les mirabellespieprzem. Odcedź makaron i brokuły i przełóż je do sosu. Dodaj orzechy i wszystko razem wymieszaj. I gotowe - możesz podawać! Penne z pesto, pomidorkami koktajlowymi, tuńczykiem i rukolą Składniki / na 4 porcje: 350 g makaronu penne 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych 1 słoik pesto alla genovese od Monini 2 puszki tuńczyka w sosie własnym(...)wrzuć na nią posiekany czosnek. Po minucie smażenia dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i smaż jeszcze przez 2-3 minuty. Na patelnię dodaj makaron wraz z odrobiną wody z gotowania, pesto oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Dodaj skórkę z cytryny i wszystko wymieszaj. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Na koniec wmieszaj rukolę. Twój makron
Chilli Czosnek i Oliwaszklanka makaronu Arc Pol kółeczka 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1 puszka tuńczyka w oleju 1 pomidor 1/2 świeżego ogórka sól pieprz majonez do smaku Makaron Arc Pol kółeczka ugotować al dente. Tuńczyka wraz z olejem przełożyć do miski i widelcem rozdrobnić. Dodać kukurydzę, pomidora pokrojonego w kostkę oraz cebule i ogórka. Przyprawić do smaku oraz dodać majonez. Wymieszać
Kuchnia w oparachmakaron na szybko , z opcją wykorzystania zalegającej w zamrażalce mrożonki w postaci marchewki z groszkiem. Do tego pomidory i tuńczyk. Składniki: 1 puszka tuńczyka 200 g mrożonki marchewka z groszkiem 1 puszka pomidorów krojonych 3/4 opakowania makaronu muszelki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz bazylia chili olej Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć(...)czosnek. Dodać pomidory i smażyć przez kilka minut. Następnie wrzucić marchewkę z groszkiem i doprawić do smaku. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości marchewki. Na koniec dodać tuńczyka, wymieszać i podgrzać. Makaron wymieszać z sosem i podawać od razu
Pasja SmakuSzybki pomysł na obiad, sałatkę do pracy czy na kolację. Składniki na jedną salaterkę: 160 g dowolnego makaronu 2 garści szpinaku typu baby 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym garść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek 100 g sera kaszubskiego (u mnie z czarnuszką) 4-5 łyżek oliwy(...)oliwek 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżka soku z limonki / cytryny 1 płaska łyżeczka ulubionej przyprawy do sałatek Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować u osolonym wrzątku, przelać zimną wodą. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Szpinak opłukać o odsączyć na sicie. Pomidorki przekroić na połówki, cebulę dowolnie posiekać, a ser w kostkę. 2. Wszystko włożyć do miski
Kuchnia domowa Anisize:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Idealna sałatka na imprezy. Składniki: 250 g makaronu risoni 160 g tuńczyka w oleju 170 g pulpy z marakui 165 g sera pleśniowego 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka fasoli czerwonej 1 mała puszka groszku 2 łyżki majonezu sól(...)0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Tuńczyka osączamy z oleju. Ser kroimy w kostkę. Fasolę, groszek, kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy, dodając pulpę z marakui, majonez. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G KitchenMakaron zawsze można przygotować na różne sposoby. Sos z wykorzystaniem tuńczyka wyszedł bardzo smacznie. Warto spróbować. Składniki 400 g makaronu 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 fileciki anchois pół szklanki białego wina półsłodkiego 3 dojrzałe malinowe pomidory 150 g tuńczyka w oleju 1 łyżeczka świeżego tymianku 1 łyżeczka świeżego oregano sól pieprz Przygotowanie W rondelku podsmażyłem(...)kiedy wyparowało, wyjąłem czosnek, dodałem obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, sól do smaku. Dusiłem pod przykryciem 15 minut. Pod koniec gotowania dodałem rozdrobnionego tuńczyka, zioła i doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotowałem szerokim garnku. Wrzuciłem do wrzącej wody i gotowałem ok. 9 minut, odcedziłem, przełożyłem do ogrzanej miski, polałem sosem, wymieszałem. Podałem w głębokich talerzach
R'n'G Kitchenbanalnie prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa z tuńczykiem sprawdzi się nie tylko na imprezowym stole, ale również w roli drugiego śniadania. Składniki: 500g brokuł 200g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oliwie 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Brokuł ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. 2. Makaron ugotować do miękkości
Szalona Kuchnia EwelinyCzasem zdarza się taki dzień... , że nie ma czasu na "prawdziwy" obiad :D wtedy mamy swoje sprawdzone szybkie smaczne danie:D SKŁADNIKI: 0,5 kg makaronu (ja najbardziej lubię kokardki) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym słoiczek zielonego pesto 300 g pomidorków cherry puszka kukurydzy parmezan sól, pieprz, czosnek, bazylia suszona (lepiej świeża) W dużym garnku w osolonej(...)wodzie gotujemy makaron al dente :D W tym czasie myjemy pomidorki, kroimy na połówki. Odcedzamy kukurydze, tuńczyk Ścieramy na dużych oczkach parmezan Ugotowany makaron, odcedzamy . Do tego samego garnka wsypujemy wszystkie składniki "sosu" : pesto, oliwki, pomidorki, kukurydza, zmiażdżony czosnek, ser. Doprawiamy wg uznania. Wszystko razem mieszamy Delektujemy się w małych porcjach :P Zawsze można wziąć dokładkę
MarciochaKucharzydziwnego, smakuje przecież w każdej postaci, jako zapiekanka, rozmaite sałatki czy po prostu na ciepło. Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki: 25 dag makaronu pełnoziarnistego o dowolnym kształcie u mnie świderki 50 g rukoli(...)cytryny Sól morska do smaku Świeżo mielony kolorowy pieprz 2 łyżki oliwy extra vergine Jak wykonać ? Makaron gotuję w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu odcedzam, dodaję z powrotem do garnka, mieszam od razu z pokrojonymi suszonymi pomidorami i rozdrobnionym tuńczykiem, dodaję świeżą rukolę, doprawiam sokiem z cytryny, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, wlewam oliwę, mieszam, rozkładam na talerze
Wanilia i Kardamonjestem mistrzem w przygotowywaniu jedzenia w kilkanaście, a nawet kilka minut. Grunt to mieć dobrą bazę. Tym razem tą bazą był dla nas domowy makaron. Czego nam potrzeba? -makaron tagliatelle -puszka tuńczyka w sosie własnym, lub wodzie -pół puszki kukurydzy -cebula -puszka pomidorów krojonych -parmezan -oliwa -sól, pieprz -tymianek -muscat biały półsłodki Cebulę posiekaną szklimy na oleju, solimy i pieprzymy(...)płyn się zredukuje dorzucamy pomidory i kukurydzę. Dodajemy szczyptę posiekanego tymianku. Redukujemy płyn i zagęstniamy Makaron gotujemy na ząb, cedzimy, skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnie z pomidorami i kukurydzą, ściągamy z ognia, dodajemy garść parmezanu i mieszamy podrzucając patelnią. Dodajemy tuńczyka odsączonego i mieszamy delikatnie. Smacznego
BaRepas