Pesto może być wykorzystane zarówno do przygotowania pieczywa jak i bardzo często wykorzystywane jest jako składnik do makaronów. Pokażę Wam jak szybko zrobić pesto aby było smaczne i przede wszystkim zdrowe. Oczywiście pesto możecie zrobić z dowolnych warzyw np. pietruszki, suszonych pomidorów itp. Moje pesto będzie klasycznym pesto z bazylii. Składniki: pęczek bazylii 20g parmezanu 3 łyżki oliwy garść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cytryny oraz przyprawy. Całość mieszamy i otrzymujemy gotowe pesto. 3. Tak przygotowane pesto dodajemy do odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy. Dla urozmaicenia na moim talerzu znalazł się również ser feta, słonecznik oraz prażona ciecierzyca. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również pesto z suszonych pomidorów oraz pesto z cukinii i anchois
Bez CebuliŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz pieczarkami. Dodatkiem będzie feta i prażone pestki dyni. Danie bez mięsa, pyszności gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz pieczarkami. Dodatkiem będzie feta i prażone pestki dyni. Danie bez mięsa, pyszności gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldreceptę na udaną zabawę. Najciekawsze 3 odpowiedzi zostaną nagrodzone koszem pyszności Włoskich. Skład 1 zestawu: Makaron Cannelloni Włoskie ciasteczka sort. Spaghetti Tricolore HWG Oliwki Bella di Cerignola Sosy balsamiczne sort. Sos z pomidorów daktylowych sort. Sosy włoskie sort. Suszone pomidory w oleju słonecznikowym Filety z sardeli w oliwie z oliwek Konkurs trwa do 19.01.2016 r. do godziny
Niezły Młynekletnie, upalne dni doskonale sprawdzają się szybkie dania na bazie makaronu. W połączeniu z świeżymi, sezonowymi warzywami tworzą zdrowy i pożywny obiad. Poniżej przepis na bazie pełnoziarnistego penne z dodatkiem grillowanej cukinii i suszonych pomidorów
Milion Smakówobrać je z pancerzy. głowy wyrzuciłem, a z pancerzy przygotowałem wywar rybny (bisk) do podlewania risotto czy makaronu putaneska. Poniżej znajdziecie poszczególne fazy przygotowania. Tak przygotowane krewetki można podsmażyć z czosnkiem i oliwą lub masłem, natomiast ja wybrałem rozmaryn i suszone pomidory. Pamiętajcie że tak obrobionym krewetką wystarczy dosłownie minuta na mocno rozgrzanej patelni. Smacznego
Full Smakusodu - właściwości: tradycyjny sposób suszenia na słońcu nadaje pomidorom bardzo mocny i skoncentrowany smak i zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie:można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram
W Mojej Kuchni Lubięjuż nie te same pomidory ;) Składniki: 200g makaronu spaghetti 40 dkg mielonej szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 3 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki pasty pomidorowej Sól, pieprz do smaku 10 dkg sera żółtego mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek Kilka listków świeżej bazylii Sposób przygotowania: Paprykę i pomidory myjemy i kroimy w kostkę, wszystko przekładamy(...)przepuszczonego przez praskę czosnku. Dodajemy posiekaną cebulę czerwoną oraz pastę z suszonych pomidorów. Smażymy ok. 10 minut, a następnie dodajemy mięso mielone. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy ok. 15 minut. W garnku gotujemy wodę delikatnie osoloną i na wrzącą wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Mieszamy z sosem i podajemy ze startą mozzarellą i posiekaną świeżą
Kuchnia w czekoladzieciecierzycą i makaronem Składniki (na 4 porcje): 100 g suszonej ciecierzycy 200 g suszonej brązowej soczewicy (możecie zamienić na zieloną) 25 g masła 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka nasion kuminu (kminu rzymskiego) 50 g makaronu vermicelli (możecie zamienić na połamane spaghetti lub makaron do zupy nitki) 1 marchewka, obrana i pokrojona w drobną kostkę 1/2 cebuli, obranej(...)pokrojonej w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 puszka (400 g) pomidorów z puszki 4 cebulki dymki pokrojone na plasterki 1 litr bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego szczypta szafranu 1 pomidor pokrojony w kostkę sól do smaku do podania: posiekana papryczka chilli, liście kolendry lub natki pietruszki (ja dałam natkę marchewki) Przygotowanie: Dzień wcześniej
Chilli Czosnek i Oliwajest niedostępny) czerwony jest efektem barwników z papryki, suszonych pomidorów lub puree z buraków brązowy jest robiony z mąki razowej z pełnego przemiału żółty uzyskiwany z dodania szafranu szary robiony jest z mąki gryczanej Mam nadzieję, że ta informacja przekona chociaż kilkoro z Was do eksperymentowania i spróbowania zrobienia kolorowego makaronu w domu... Składniki
w mojej kuchnicebule 1 puszka pomidorów bez skórki lub 2-3 świeże pomidory 1 duży słoiczek koncentratu pomidorowego około 400 ml wody kilka ząbków czosnku opakowanie makaronu lasagne (ilość potrzebna uzależniona jest od wielkości naczynia żaroodpornego) 40 dkg twardego żółtego sera nadającego się do utarcia sól, pieprz, suszone oregano i bazylia papryczka chili (ilość wg uznania) olej(...)przywarły do patelni. Do tego dodać puszkę pomidorów wraz z zalewą, w przypadku jeżeli używamy świeże pomidory wcześniej należy je sparzyć i obrać ze skórki. Następnie koncentrat pomidorowy i wodę. Doprawić solą,świeżo zmielonym pieprzem, suszone oregano i świeżą bazylią. Wszystko poddusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Tak przygotowany sos odstawić
Aromatyczne Podróżeduże cukinie, 15 suszonych pomidorów eko, 4 łyżki oliwy, 1 duża cebula, 1 awokado (opcjonalnie), 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koperku, 1 łyżka bazylii, 1 łyżeczka oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Cukinie kroimy na spaghetti przy pomocy nożyka Julienne. Pomidory, oliwę i czosnek blendujemy na gładki sos. Mieszamy z makaronem. dodajemy pokrojoną w półksięzyce cebulę
Jeść, by żyć w zdrowiumięsa. Ale jest bardzo aromatyczny dzięki dodatkowi przypraw. Podałam go z makaronem razowym z samopszy od BioBabalscy . Polecam na obiad lub kolację. Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/2 średniej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, suszonej bazylii oraz ziół prowansalskich szczypta cynamonu, chili, imbiru 2 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)dodajemy paprykę i przesmażamy razem przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat. Zmniejszamy ogień i na małym pod przykryciem gotujemy sos przez ok. 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, ziołami prowansalskimi, cynamonem, chili oraz imbirem. Wyłączamy gaz. Podajemy z ugotowanym makaronem (ja podałam z razowym z samopszy). Smacznego Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarne