smażymy razem przez kolejne 5 minut. Dodajemy śmietanę i wszystko dusimy na wolnym ogniu ok. 2 minut. Na talerze wykładamy ugotowany i odcedzony makaron, a wierzch polewamy przygotowanym sosem. Smacznego! Artykuł Makaron z cukinią i kurczakiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klopsiki w sosie grzybowym Przepis:CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od Kuchnimałą ilością wody i poddusiłam. Dodałam pozostałe składniki, sól, pieprz, oregano, bazylię, łyżeczkę cukru i wszystko pogotowałam kilka minut.Makaron - (w sumie może być dowolny) ugotowałam al dente.Wymieszałam makaron z sosem, posypałam parmezanem. Podałam. Całość zabrała ok. 20 minut ze zmywaniem
Z butelką mleczka w tleczęsto gości na moim stole. Przygotowuję go w najróżniejszych postaciach, a tym razem chciałam Wam zaproponować jego bardzo prostą, słodką wersję pieczoną w foli, podawaną z makaronem pappardelle w pistacjowym pesto oraz z sosem żurawinowym. Danie przygotujecie ekspresowo, a na pewno nie będzie banalne. W takiej postaci możecie zaserwować również łososia na niedzielnym obiedzie, będzie smakowało zarówno dorosłym(...)nigdy nie miksuję na całkowicie gładką masę, gdyż lubię czuć kawałeczki orzechów w potrawie. Żurawinę przełóż do miseczki, dodaj kilka łyżek gorącej wody, rozmieszaj, tak, aby powstał gęsty sos. Ugotowany gorący makaron wymieszaj dokładnie z gotowym pesto. Nałóż na talerz. Pokrój na porcje łososia i ułóż na makaronie. Polej rybę przygotowanym wcześniej sosem żurawinowym. Udekoruj kawałkiem cytryny. Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyosób:250 g makaronu penne2 piersi kurczaka1 średnia cebula6 dużych pieczarekSól, pieprzOlej do smażeniaSos:1 łyżka masła1 łyżka mąki pszennej100 ml mleka6 łyżek śmietany 18%1 puszka pomidorów krojonychPrzepis:Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy do zarumienienia. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy je do cebuli i dusimy(...)mieszając przez ok. 1 minutę. Do całości dodajemy pomidory i na małym ogniu gotujemy przez ok. 2 minuty i doprawiamy do smaku. Do sosu dodajemy pierś z warzywami i polewamy nim makaron
Emcia PichciMoja pierwsza propozycja na makaron z kurkami, niebawem pojawi się jeszcze inna wersja. Proste danie, bardzo szybkie w wykonaniu. Składniki możecie oczywiście zmodyfikować według własnych upodobań. Makaron z kurkami w sosie śmietanowym Składniki: 250-300 g makaronu tagiatelle 150-200 g kurek 70 g sera koziego ½ papryczki chili 200 g boczku w plastrach 1 mała czerwona cebula około(...)pieprzem oraz ziołami. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy do niego śmietanę i mieszamy intensywnie, cały czas podgrzewając na małym ogniu. Sos powinien się zagęścić. Dodajemy rukolę oraz składniki z patelni do makaronu, wszystko dokładnie mieszamy. Od razu podajemy
Mania Gotowaniakostkę, a obranych pieczarek w półplasterki. Na połowę tłuszczu wrzucamy cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pieczarki oraz niedużą ilość soli, by szybciej zmiękły. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Gdy całość będzie usmażona, wrzucamy posiekaną pietruszkę, mieszamy, trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę, a następnie przekładamy zawartość patelni do jakiegoś naczynia i niech sobie tam leży :) Na tej samej patelni(...)następnie wylewamy na patelnię przy wyłączonym gazie. Mieszamy, kosztujemy, jeśli trzeba doprawiamy dodatkowo. Gdyby sos wyszedł za gęsty, możemy rozcieńczyć go wodą. Standardowo - szkoły podawania są dwie - gotowym sosem polewamy makaron albo mieszamy wszystko razem. Podajemy z listkami pietruszki.Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosadania, a bardziej do serów, można użyć ich mieszanki- jak u mnie- albo też trzymać się jednego rodzaju, ja jednak proponuję wykorzystać różne sery, wtedy sos będzie bardziej wyrazisty i zaskakujący w smaku.* makaron- 250 g* botwinka- cały pęczek* cebula- 1 duża* śmietana 18%- 250 ml * ser- 250 g (feta, mozzarella, gouda i parmezan, czyli to co miałam
Kraina Miodem Płynącasosu na patelni. Całość cały czas mieszamy, doprawiamy do smaku i trzymamy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Po odcedzeniu makaronu i brokułów dodajemy je na patelnię, po czym całość dokładnie mieszamy.Makaron świetnie nadaje się do śmietanowego sosu, pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje
Emcia PichciDanie bardzo smaczne i szybkie. Nie potrzebujemy wielkich umiejętności kulinarnych (to danie widoczne na zdjęciu przygotował facet S., także jak widać jest naprawdę FAST & NOT
WeAreCrazyChoć sezon grzybowy dawno za nami, na szczęście w naszej zamrażarce czekają zarówno podgrzybki, jak i prawdziwki.Dlatego dziś przepis na makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo - grzybowym. SKŁADNIKI1 podwójna pierś z kurczaka30 dag grzybów leśnych 1 duża cebula200 g śmietany 12 %pęczek szczypiorkusól, pieprz, słodka czerwona paprykamasło i olej do smażeniamakaron razowyPRZYGOTOWANIECebulę kroimy w piórka. Podsmażamy(...)minut na dużym ogniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodającw tym czasie posiekany szczypiorek.Podajemy z makaronem razowym - mogą być świderki
Moje Kuchenne Rewelacjezacznie gęstnieć. Następnie dodajemy serek i dokładnie mieszamy, tak, aby powstała gładka masa. Do sosu dodajemy szynkę i musztardę. Mieszamy. Najlepiej gdyby sos miał ostrzejszy, wyrazisty smak, w inny przypadku danie będzie mdłe.Na talerzyk wrzucamy makaron, następnie brokuły i polewamy sosem.Smacznego
Czerwona Porzeczkaplan - zrealizować. W przypadku marzeń usprawiedliwiamy się, że "to tylko marzenie, pewnie i tak się nie spełni". Wystarczy gra słów, aby zmienił się sposób patrzenia na życie. MAKARON Z BROKUŁAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM. /własny;/ na 2 porcje 1/2 niewielkiego brokuła 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietanki 12% 200 ml mleka 1 łyżka mąki(...)sitko). Kiedy sos zacznie gęstnie - ciągle mieszam, to ważne! - doprawiam. Dodaję sól, biały pieprz, sok z cytryny. Jeśli sos jest zbyt gęsty - dodaję mleka, gdy zbyt rzadki - nieco mąki rozprowadzonej w odrobinie mleka. Na samym końcu wrzucam posiekaną pietruszkę. Podaję z makaronem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiMakaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym...Długie, sprężyste nitki makaronu spaghetti.Kawałkeczki tuńczyka, cebuli i pomidorów.Oblepione sosem na bazie kwaśnej śmietany.Pyszne, proste i szybkie.Polecam! Składniki:250 g makaronu spaghetti;Puszka tuńczyka w oleju (waga netto 185 g);1 średnia cebula;3 średnie pomidory;1 ząbek czosnku;200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu(...)doprawić solą i pieprzem do smaku.Makaron wymieszać z sosem, wykładać na talerze i oprószać startym parmezanem (u mnie dodatkowo przyozdobiony świeżym oregano).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach, ale może być także rozdrobniony.Najlepsze do tego typu dań są gatunki pomidorów, które są mięsiste.Można użyć makaronu o dowolnym kształcie.Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem
Gospodyni Miejska