czosnek - posolić, dodać ciut pieprzu mielonego i dogotować całość do miękkości warzyw i mięsa, w tym czasie woda prawie się wygotuje, ale powinno pozostać trochę sosu Gulasz można podawać z kaszą lub drobnym makaronem. U mnie było samodzielnym daniem. Gulasz jest pyszny, dość proste do zrobienia, choć przygotowanie zajmuje trochę czasu. Ale warto
Proste PotrawySpecjalnie dla fanów makaronu gryczanego. Oto on! Z kurczakiem w pomidorach i serem feta. Uwaga! Uzależnia! 2 porcje: 120 g makaronu gryczanego 2 piersi kurczaka 1/2
KucharzycaMakaron tagliatelle w takiej postaci jest przepyszny, tylko wymaga nieco wprawy lub cierpliwości przy łączeniu składników, bo należy uważać aby go nie porozrywać. Smak jest po
Passions hobbies lifedusić aż zrobi się wiotki. Następnie wlać puszkę pomidorów bądź przecier pomidorowy,doprawić pieprzem,ewentualne solą ( z solą delikatnie gdyż ser feta jest słony). Ugotowany makaron odcedzić,wrzucić na patelnię,dokładnie wymieszać z sosem. na końcu dorzucić pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie zamieszać
Niespełnione zdolności kulinarneZapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem – chodziła za mną już od jakiegoś czasu :) Jest banalnie prosta, a makaron z kawałkami świeżego łososia, szpinakiem oraz śmietanowym sosem na pewno zasmakuje nie jednemu :) Może zaciekawi Was również przepis na zapiekankę ryżową: Kebab – Gyros (klik). Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem – Składniki: 300g świeżego […] The post Zapiekanka makaronowa
Kulinarne Przebojebrzeg. Pomidorki kroimy na połówki. Jajka, mleko i śmietanę roztrzep w misce wraz z przyprawami i startym na tarce serem. W naczyniu wymieszaj ugotowany makaron, cukinię, pomidorki i suszone pomidory. Całość zalej sosem śmietanowym. Wierzch możesz dodatkowo obsypać parmezanem. Wstaw do pieca na 35 do 40 minut temperatura 180 do 190 stopni C. Grzanie połowa czasu bez termoobiegu, druga
SMYKWKUCHNILazania – lasagne, to nic innego jak płaty makaronu zapiekane z farszem. Klasyczna włoska lazania z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, zapiekana z żółtym serem. Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem i smakuje prawie każdemu. Nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, wystarczy trzymać się przepisu. Najlepsze jest
To co kochamcukinię na dużych oczkach i wrzuć do papryki. Podsmaż. Zalej sokiem z pomidorów, niedużo. Dosmacz solą, możesz pieprzem. Gotuj chwilkę, dodaj oliwy z oliwek. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię. Wymieszaj z sosem , posyp jeszcze grubo serem. Przed podaniem trochę zieleniny i ser i gotowe! Szybko,pysznie i niezwykle prosto! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniodrobinę wody i dusimy aż łosoś będzie miękki. Wsypujemy żurawinę, orzechy, pokrojoną paprykę i pestki dyni, jeszcze chwilkę dusimy i gotowe. Na talerz nakładamy porcję makaronu, na to rybę z jarmużem. Polewamy powstałym sosem, dekorujemy pestkami dyni i orzechami. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliOstra pasta z pomidorków cherry wyszła znakomicie i z chipsami tortilla smakuje wyśmienicie. Można ją do sosów, zup jako dodatek smakowy dodawać lub z makaronem podawać. S topień ostrości sami wybieracie i p apryką chili według siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru
Moniki SmakołykiWeronika :) Daria napisała: Dzień dobry, jeden z moich ulubionych ekspresowych obiadów to klopsiki w stylu oszukanych gołąbków (bo z ukrytą kapustą) z sosem cukiniowo-pomidorowym. Pyszne, zdrowe, syte i bardzo szybkie danie. Można dodać do niego pełnoziarnisty makaron wcale nie wydłużając czasu przygotowania. Wtedy to będą spokojnie 2 porcje. KLOPSIKI Z KAPUSTĄ NA SOSIE POMIDOROWO-CUKINIOWYM składniki na 1 dużą
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Przedstawiam wam więc jeden z moich ulubionych sosów do niego. Moje pesto jest jedną z popularnych wersji pesto bazyliowego. Orzeszki pinii zastępuję ziarnami słonecznika. Też smaczne, ale znacznie tańsze i łatwiej dostępne u nas. Można je również wykorzystać jako dodatek do wielu innych potraw. pęczek / doniczka bazylii
Polska Zupajagody, jeżyny, truskawki, poziomki, morele, jabłka... Ja dzisiaj zrobiłam przecier z jagód. U mnie w domu jest on najchętniej wykorzystany jako dodatek do ryżu, makaronu, racuchów a także do przyrządzania zup i sosów na słodko. We wszystkich przypadkach dodaje się go na surowo do ugotowanej już potrawy. Składniki: 1,5 kg czarnych jagód
Kuchnia u KrysiJednym z najlepszych sposobów na wykorzystanie kurek jest klasyczny sosik idealny do kopytek, makaronów, ziemniaków czy też różnych mięs. Dzisiejsza wersja sosu będzie wzbogacona o białe wino :) Składniki: 400 g kurek 1 cebula cukinia 300 g 3 łyżki masła 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 200 ml śmietanki 30 % 1 mały pęczek
Różowa kuchnia