kurczaka, całość smażmy około 5 minut. Dodajemy pasatę, doprawiamy oregano, pieprzem, ostrą papryką i solą. Śmietanę i mąkę rozrabiamy w 1/2 szklanki wody, dodajemy do sosu. Całość gotujemy jeszcze przez kolejne 5 minut. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, zapiekamy 30 - 40 minut w 180 stopniach
Delusional Trinewersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Sałatka
Kulinarne przygody Gatityzeszklenia i zalewamy przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem, nie musicie dodawać go do sosu. Sos możecie doprawić dowolnymi ziołami. Artykuł Pulpety wegetariańskie
Kuchnia Bazyliiprzeciśnięty czosnek. Śmietanę lekko podgrzać (nie zagotować). Po chwili dodać śmietanę. Szynkę pokroić na mniejsze paseczki i dodać do sosu. Dodać pokruszony ser pleśniowy i mozzarella. Wszystko wymiesza z makaronem. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podsmażyć cebulę z czosnkiem 3. Podgrzać śmietanę 4. Do cebuli dodać śmietanę, szynkę
KuchniaWeDwoje.plniego pełną łyżeczkę dowolnej skrobi wymieszanej z łyżką zimnej wody – to wystarczy, sos zrobi się kremowy i lekko szklisty. Do gorącego sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka, podgrzewamy go. Posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy gotowe danie z makaronem, np. wstążkami tagliatelle, albo z grubymi, chrupiącymi frytkami – świetnie pasuje do nich ten wyrazisty sos. Jeśli zostanie Wam coś na drugi
Karo in the KitchenRavioli w sosie pomidorowym z chorizo 2016-06-14 19:52:40 Ilość porcji: 3 Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie
Wędrówki po kuchniłosoś zapiekany z makaronem i fasolką Aromatyczny łosoś zapieczony w aksamitnym śmietanowo serowym sosie, to danie wprost idealne, na pierwsze mroźne dni nowego roku. składniki dla czterech osób 400 g fasolki szparagowej ( może być mrożona) 350 g filetów z łososia 300 g dowolnego makaronu 100 g sera mozzarella 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka 2 jajka
Miód i pieprzMuszle w sosie pomidorowym proponuję na kolację Składniki 250 g muszli conchiglie 400 g fileta z łososia 3 pomidory z puszki 1/2 szklanki białego wina 100
R'n'G Kitchendanie bezmięsne, w sam raz na piątkowy obiad. Najlepiej smakuje ze świeżymi grzybami, ale poza sezonem mogą być też mrożone. Ten przyprawiony czosnkiem i chili sos z dodatkiem świeżej natki pietruszki doskonale pasuje do makaronów krótkich typu świderki lub penne.” Czytaj więcej
Wiem co jemZapiekanka ziemniaczana z boczkiem...Warstwy ziemniaków przełożone zeszkloną cebulą i chrupiącym boczkiem.Oblane kremowym, lekko kwaśny sosem czosnkowym.Całość oprószona majerankiem.Pycha!Składniki:1,2 kg ziemniaków;100
Gospodyni MiejskaPesto to bardzo wdzięczny sos. A to dlatego, że możemy przygotować go z różnych produktów, odbiegając od klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych.Zamiast orzeszków
kolorowotorcikowoczosnku 1 cm korzenia imbiru 1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej 1,2 l bulionu drobiowego 1 łyżka cukru palmowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 garść pokrojonych w paski grzybów mun 2 sztuki kapusty pak choi 200 g makaronu Udon Przygotowanie Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane. Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli(...)Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min. Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm ), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości
R'n'G KitchenCzas gotowania: 20 minut Składniki 2 piersi z kurczaka łyżka słodkiej papryki łyżka cukru brązowego łyżeczka chili łyżeczka imbiru 5 łyżek sosu sojowego 3 ząbki czosnku cebula papryka garść orzechów ziemnych olej do smażenia garść nataki pietruszki makaron lub ryż do podania Przepis 1 Kurczaka kroimy w cienkie paski. Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i sos sojowy. Marynujemy w mieszance(...)cebulę. Smażymy do zeszklenia. 4 Następnie do woka dodajemy kurczaka, kiedy się zrumieni dodajemy paprykę oraz orzeszki. Smażymy kilka minut w rozgrzanym woku. 5 Dodajemy pietruszkę, mieszamy. Podajemy z makaronem udon, chińskim lub ryżem. Porady Jeżeli wolicie ostrzejsze dania, dodajcie więcej chili. Artykuł Stir fry z kurczakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliimakarony mogłabym jeść przynajmniej kilka razy w tygodniu. Taka zapiekanka jest bardzo syta, ponieważ łączy w sobie treściwe mielone mięso z warzywami, gęsty sos oraz ser. A pomidorowy beszamel jest po prostu obłędny. 12 rurek makaronu cannelloni 3 cebule 300 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) Kilka pieczarek 1/2 czerwonej papryki 200 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 łyżka koncentratu(...)garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Powstanie nam jasna zasmażka. Delikatnie wlewamy mleko (nadal energicznie mieszamy). Zmniejszamy ogień i co jakiś czas mieszamy (do momentu aż sos stanie się gęstszy i zyska konsystencję śmietany). Wlewamy krojone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Ciepłym sosem zalewamy rurki. Naczynie szczelnie przykrywamy i zapiekamy w 190*C przez
VioletoweKucharzeniemnie osoby, której wersja pierwsza smakowała bardzo. Standardowo mięso i warzywa najpierw karmelizowałam w piekarniku, by potem gotować z nich wywar przez prawie 4 godziny. Jako topping użyłam makaronu do ramen, słodkich papryczek, marynowanych i smażonych pieczarek, grzybów mun i shitake oraz mięsa z wywaru. Całość bardzo smaczna i sycąca. Składniki (na 4-6 porcji): 1/2 kg pręgi wołowej(...)kilka minut) wołowina oraz indyk z wywaru marynowany w sosie sojowym i przesmażone na patelni* 5-6 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki i marynowanych w sosie sojowym, następnie przesmażonych przez 3-4 minuty na patelni makaron do ramen przygotowany według przepisu na opakowaniu słodkie papryczki: czerwona, żółta i pomarańczowa, pokrojone w krążki grzyby shitake z wywaru posiekana natka pietruszki lub kolendra
Mango PapajaCzęsto robię prosta sałatkę z kuskusu zmieszanego zimnym sosem z warzyw , oleju i soku z cytryny na zimno. Wiem, że Włosi robią cos podobnego z makaronem. Oryginał nie specjalnie mnie pociągał ze względu na użycie czosnku i bazylii. Bazylii nie lubię , a czosnku ostatnio nie mogę. Wymyśliłam sobie wersję a'la Bunia. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniPost Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeTaka wersja Strogonowa jest naprawdę smaczna,ł atwa i szybka do przygotowania.Parówki możemy zastąpić ulubioną wędliną , zamiast makaronu możemy podać z chlebem.Myslę , że taki szybki obiad spodoba się studentom i zapracowanym paniom domu.Potrawa łatwa i smaczna z niskim nakładem budżetu domowego.Zapraszam. 0.5 kg.parówek wędzonych mały przecier pomidorowy 0.5 puszki fasolki czerwonej z puszki 1 duża cebula olej(...)dodać musztardę,koncentrat pomidorowy,paprykę w proszku i fasolę,wymieszac i jeszcze raz doprawić jak potrzeba. Śmietanę wymieszać z mąką1lub 2 łyżki i wlać do sosu,wymieszać dokładnie.Chwilę zagotować i gotowe.Podajemy z makaronem lub kaszą,albo z ziemniakami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipogodę. składniki dla sześciu osób 150 g surowego boczku 1 cebula 2-3 pomidory 1 cukinia 1 papryka 1 bakłażan 400 g makaronu ( np. kolanek) 150 g mozzarelli sól,pieprz pęczek natki pietruszki sos beszamelowy 50 g masła 50 g mąki 1/2 l mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania Boczek kroimy w drobną kostkę(...)powrotem, do garnka w którym się gotował Ugotowane warzywa dokładamy do garnka z makaronem, dodajemy również posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem( nie za wiele). Następnie wykładamy, wymieszane składniki, do żaroodpornego naczynia ( wysmarowanego masłem), napełniając je do dwóch trzecich wysokości. Teraz możemy przygotować sos beszamelowy. Na patelnię, o grubym dnie, kładziemy masło a kiedy się roztopi, dodajemy
Miód i pieprzłyżeczka białego sezamu 1 łyżeczka czarnego sezamu ok 4 łyżki oleju z kiełków kukurydzy z aromatem trawy cytrynowej i imbiru ( Lidl) 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki brązowego cukru 2 porcje makaronu ( rosołowego ) sok z połowy cytryny świeża kolendra Warzywa umyć i pokroić w grube kawałki. Za patelni ( najlepiej woku) rozgrzać olej. Wrzucić kalafiory, następnie kapustę, paprykę, posiekany
Jemy PijemyWitajcie :-) Jak Wam minął weekend ? U mnie sobota jak zwykle pracowita. Robiliśmy sos słodko kwaśny z cukinii. Przyda się, będzie jak znalazł do jakiegoś mięska, makaronu i nie tylko. Jest naprawdę pyszny i aromatyczny. Przepis znalazłam na blogu gotuję bo lubię . Cukinie do sosu muszą być młode, nie za duże, takie z miękką skórką. Ja miałam dwa kolory, bo żółtą
kruche babeczkiDrukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 15 min Ilość porcji: 2 Składniki 250g makaronu ryżowego 2 papryki 1 cukinia duża marchewka 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżki sosu sojowego sól do smaku Wykonanie Paprykę(...)cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę w paseczki. Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym i wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy 5-10 minut i dodajemy zioła, sos sojowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Warzywa powinny być chrupkie. W międzyczasie przygotowujemy makaron i na koniec dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy. Solimy do smaku
Apetyt na Zielonewody, pomysł na zapiekankę połączyć z wodą, śmietanką i koncentratem. Zagotować , pogotować kilka minut. Do blaszki wyłożonej papierem wsypać makaron, szynkę i paprykę pokrojone w kosteczkę i usmażone pieczarki, przemieszać. Całość zalać sosem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec ok 30 min do zmięknięcia makaronu. Wyjąć i posypać wierzch starkowanym serem, posypać jeszcze
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia