makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:435/815)

Sznycle schabowe w sosie chrzanowym. 86

więcej mięsa tym dłużej gotujemy). Pod koniec w szklance mieszamy łyżeczkę chrzanu z bulionem powstałym z mięsa. Wlewamy do garnka i mieszamy. Zagęszczamy mąką aby powstał sos. Można podawać z ziemniaczkami lub z makaronem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Szpinakowe tagliatelle 143

kwaskowaty posmak! Na tym etapie dodajemy tylko kilka łyżek jogurtu naturalnego oraz mieszamy całość. Wrzucamy kurczaka i dusimy, aż będzie miękki. W międzyczasie gotujemy al dente makaron tagliatelle, który po przecedzeniu wrzucamy do sosu szpinakowego i mieszamy. Idealnie pasuje do tego typu sosów! Na sam koniec, dodajemy pozostały jogurt naturalny. Robimy to tuż przed podaniem, aby jogurt nie zważył się

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Wiosenne farfalle 106

skórki i wraz groszkiem dodać do szparagów. Do warzyw dodać serek Philadelphia i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. Dodać makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
makaron z piersią kurczaka w szpinakowym sosie 151

pierś kurczaka w sosie szpinakowym Gotowy kurczak ze szpinakiem i makaronem składniki dla czterech osób 500 gr piersi z kurczaka 250 gr świeżego lub mrożonego szpinaku. 2 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 400 g makaronu  4 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy  sol, pieprz sposób przygotowania

Miód i pieprz
Sajgonki - spring rolls 179

naleśnik. Jeśli chodzi o farsz to sprawa dowolna, może być z samych warzyw, z mięsa, mięso z warzywami, owoce morza, z ryżem lub makaronem ryżowym. Obowiązkowo farsz powinien być doprawiony sosem sojowym. Mój farsz powstał z produktów, które były dostępne w lodówce, może niektóre mało azjatyckie, ale farsz wyszedł smakowity. Najwięcej czasu zajmuje zawijanie sajgonek w papier ryżowy, w połowie

Kuchcik gotuje
Kilka pomysłów na... 167

pomysłów dla gofrożerców, które w te wakacje u mnie królują, szczególnie te cukiniowe, coś na szybko, no, a dwa ostatnie pomysły całkowicie wegańsko  ^^ Miłego dnia :) Makaron noodle z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym  Marchewkowe gofry, z pastą ricotta-feta i tymiankiem  Tu podobne, z tym, że z cukinią  Cukiniowe gofry;  z pastą ricotta-feta

More food, love and dreams
Kurczak w sosie curry 239

smażymy ok. 1 minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny do ryżu, makaronu lub kaszy. Smacznego

Maminek kulinarny
Sos amatriciana 156

Blueberry Corner by "jagodzianka" Od rana planowałam zrobienie domowej roboty makaronu. Zastanawiałam się również z czym go podać. Chciałam, aby smak makaronu był w … Przeczytaj cały artykuł Post Sos amatriciana pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pomidorowy gulasz wieprzowy 198

Gulasz wieprzowy na pomidorowo z ziołami jest ulubionym gulaszem mojej córeczki. To mięciutkie mięso w sosie, które idealnie komponuje się z kaszami, makaronem, ryżem, ziemniakami czy kluseczkami - możliwości podania mamy całą gamę. Przygotowanie go jest bardzo proste, polecam na obiad, który zostanie odgrzany np. następnego dnia.  Pomidorowy gulasz wieprzowy SKŁADNIKI : 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula sól i pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przepis na… – Spaghetti all’Amatriciana, danie papieży 196

drobne kawałki peperoncino. Po kilku minutach guanciale i papryczki zdejmujemy z patelni i wlewamy na nią passatę, doprawiamy szczyptą pieprzu. W międzyczasie, w osolonej wodzie gotujemy makaron. Nie do końca ugotowany dodajemy do sosu i mieszamy z guanciale oraz peperoncino. Posypujemy pecorino i podajemy gorące

Bon Ton Italia
Podudzia z kurczaka z paccheri w sosie orzechowo - pomidorowym. 182

szklanką wody, redukujemy do połowy i wrzucamy pomidory. Posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze około 180 stopni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, cedzimy, skrapiamy oliwą. Po wyjęciu z piekarnika, wyciągamy z sosu mięso, patelnię stawiamy na ogniu. Dodajemy kilka łyżek śmietanki, ściągamy z ognia, dodajemy makaron i mieszamy. Po wyłożeniu na talerz posypujemy orzechami

BaRepas
Spaghetti bolognese 188

czosnkiem i podgrzewam pod przykryciem przez ok. 5 min.  Dodaję słoiczek przecieru i trochę wody. Wsypuję cukier, przyprawy i duszę kolejne 5 min.  Wyciągam makaron z wody prosto na talerze, dodaję sos i posypuję serem.     Smacznego

W kuchni bez szafek
Polskie spaghetti BOLOGNESE 253

opakowaniu makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. 3/ Przesmażone mięso przyprawiamy lubczykiem i majerankiem i dodajemy przecier - mieszamy dokładnie i podgotowujemy chwilkę.  4/ Wykładamy makaron na talerz, na środek dajemy mięsny sos, posypujemy twarogiem i obowiązkowo dodajemy listki melisy/(świetnie przełamuje smak) SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Spaghetti 110

papryka będzie już miękka dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat i ketchup. Dodać do pomidorów. 6. Całość doprawić solą, pieprzem oraz bazylia. 7. Ugotować makaron, nałożyć porcje na talerz i polać sosem

A Ty Smakuj Mnie
czarno białe ----in bianco e nero 154

paseczki grubości jakiej chcemy , Albo przez wykrojniki do makaronu Pocięte paski makaronu zwijamy w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie 8-10minut.   Makaron uładamy na talerzu i podajemy z sosem z małżami i kalmarami...Smacznego

w mojej kuchni