makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:433/815)

Makaron zapiekany z polędwiczką i warzywami 104

papryki czerwonej, żółtej i zielonej • pęczek szparagów zielonych • kilka pomidorków koktajlowych • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego • 1 łyżeczka oregano • szczypta rozmarynu • 150 g sera żółtego • 1 duża śmietana 18% – 400 g Wykonanie: • Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. • Polędwiczkę pokroić w kostkę, posypać solą(...)pieprzem, przesmażyć na kilku łyżkach oliwy, pod koniec dodać sos sojowy. • Paprykę pokroić w paski. • Cukinię przekroić na pół, wydrążyć nasiona i pokroić w paski. • Paprykę przesmażyć na oleju, posolić, dodać cukinię i zioła. • Szparagi wrzucić na wrzącą wodę z solą i odrobiną cukru i gotować 5 minut

To co kocham
MAKARON Z MIESZANKĄ GRZYBÓW, NATKĄ I TYMIANKIEM 122

mnie trwa 😍  Mimo, że nie jest to u nas produkt tani, pozwalam sobie od czasu do czasu na takie grzybowe szaleństwo 😎 Uwielbiam zupę grzybową, sos grzybowy, grzyby ze śmietaną, a dziś ... serwowałam makaron z grzybami. Mieszanymi. Były mrożone podgrzybki i borowiki oraz świeże grzyby shiitake i brązowe pieczarki. Całość podkręcona natką i świeżym tymiankiem. O matkoooo, jakie to było

Walijskie Pichcenie
Makaron ze szpinakiem 144

posiekany czosnek i smażyć około 1 minuty. Dodać liście szpinaku, chwilę smażyć i wlać śmietanę. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą płatków chilli. Smażyć aż sos będzie gęsty, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem. makaron ze szpinakiem

O kuchni z uczuciem
Razowe penne z kurczakiem, rukolą i suszonymi pomidorami 190

przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju z zalewy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Wlewamy jogurt i redukujemy sos na małym ogniu. Dodajemy posiekane pomidory i odcedzony makaron. Mieszamy całość z rukolą i od razu podajemy. Smacznego!   1 porcja makaronu - 550 kcal - białko - 40 g - tłuszcze - 7,5 g - węglowodany - 80 g - błonnik

Moje Kuchenne Rewelacje
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 324

Jeśli sos będzie za rzadki, można zagęścić mąką. Łyżkę mąki wymieszać w minimalnej ilości wody i wlać do gotującego się sosu. Zagotować i wlać sos do mięsa. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Polecam bardzo, smacznego Jeżeli macie garnek do wolnego gotowania to też można go użyć. Nastawić wtedy na wolne gotowanie i gotować 3 godziny

Kuchnia Pokoleń
Sos tymiankowo – maślakowy 138

Sos tymiankowo-maślakowy W końcu wysypało grzybami i w naszych lasach . Póki co najobficiej wylazły moje ulubione maślaki . Zebraliśmy trzy wiaderka , więc przerób ruszył pełna para

Ogrodnik w podróży
ŚMIETANKOWY MAKARON ZE SZPARAGAMI 169

żeby szybciej się rozpuścił). Zagotowujemy nasz sos i ciągle mieszając zaciągamy go roztrzepaną mąką z bulionem.Solimy, pieprzymy do smaku. Na malutkim ogniu gotujemy chwilę, aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy do niego wcześniej ugotowany makaron oraz szparagi i groszek. Całość posypujemy świeżo posiekanym estragonem

Walijskie Pichcenie
Makaron z sosem z gorgonzoli 129

szkl. mleka lub słodkiej śmietanki (ja wlewałam „na oko” do uzyskania sosu o odpowiedniej dla mnie konsystencji) 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Boczek kroimy na mniejsze kawałki. Rumienimy na mocno rozgrzanej patelni. Odkładamy na bok. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente wg czasu podanego na opakowaniu(...)Odcedzamy. Na patelni na niedużym ogniu podgrzewamy gorgonzolę oraz serek śmietankowy. Dolewamy mleko/śmietankę i mieszamy aż do uzyskania sosu o gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i niewielką ilością soli. Dodajemy boczek, natkę pietruszki oraz odcedzony makaron, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Do makaronu można dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe lub listki rukoli. Źródło

Smaki Na Talerzu
Makaron z warzywami po Azjatycku 252

shitake 1 duża marchewka pokrojona w słupki 1/2 papryczki chilli drobno posiekana 1 mały posiekany pęczek szczypiorku olej do woka ząbek czosnku drobno posiekany sos sojowy szczypta brązowego cukru Grzyby moczyć kilka minut we wrzątku. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Najczęściej jego również należy zalać wrzątkiem. Do woka wlać kilka 2-3 łyżki oleju i dobrze go rozgrzać

Jemy Pijemy
Tort makaronowy bolognese 152

Tort w wersji wytrawnej, czemu nie? :) Myślę, że niejednego zachęci do spróbowania. Makaron zapiekany z boczkiem i mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. Zapieczone pod serową pierzynką. Osoby dbające o linię, proszę przymknąć oczy :) Inspiracja zaczerpnięta z jednej z kobiecych gazet. Składniki na 4 porcje (tortownica o średnicy 21 cm) : 100 g wędzonego boczku 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku

Moja Galeria Smaku
Zapiekanka makaronowa 220

zalewą dodać do sosu, smażyć, na niewielkim ogniu stale mieszając, aż sos wyraźnie zgęstnieje (ok. 15 minut). Doprawić do smaku - sos powinien być pikantny. Gotowy sos wymieszać ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Wrzucić makaron i dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej pozostałym tłuszczem formy dozapiekania i posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 -200°C) na 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Zdrowa zupa w słoiku, do zabrania do pracy, szkoły lub na uczelnie 197

przepis. Składniki na zupę: garść świeżej kolendry garść świeżej pietruszki marchewka pocięta w słupki mała porcja świeżego imbiru czerwona kapusta drobno poszatkowana makaron (shirataki albo z cukini) ew. ryżowy przy diecie samuraja pasta miso lub pasta curry sos sojowy lub sos sriracha łyżka naszej domowej kostki rosołowej czerwona cebula ugotowane mięso np. kurczak zielona cebula opcjonalnie, drobno pokrojone chilli Przygotowanie(...)dwie łyżeczki sosu sojowego. Możecie użyć zamiast miso – pasty curry, zamiast sosu sojowego – sriracha dla ekstra ostrości. A w miejsce sosu sojowego można dodać tamari, aby zupa była bez glutenu. Potem warstwami układamy: makaron, kawałki kurczaka, poszatkowaną kapustę, czerwoną cebulę i marchewkę oraz pocięty w paski imbir. Na górę dajemy: kolendrę, pietruszkę i szczypiorek lub zieloną cebulkę. Zalewamy

PaleoLife
Chińszczyzna 368

zrobić. Ale do rzeczy...Składniki; makaron chiński pszeniczny /nie ryżowy/, mieszanka chińska mrożona, 1 jajko, 2 łyżki oleju, 2 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka sambal olek, 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego, Wykonanie;Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Rozgrzewamy wok z olejem, wrzucamy warzywa i podsmażamy.Doprawiamy wymienionymi składnikami. Dorzucamy odcedzony makaron i energicznie mieszamy. dodajemy jajko

Anioły w kuchni
Carbonara z penne 170

mieszając aż sos zacznie gęstnieć . Mieszać cały czas aby nie powstały grudki!  Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.  Makaron ugotować w między czasie tak jak w przepisie na opakowaniu,wyłożyć na talerze polać sosem i posypać startym parmezanem

Wanilia i Kardamon
Kibbeh po polsku 219

dodatkiem ryżu, smażone w głębokim tłuszczu.Kibbeh po polsku to mięso mielone wieprzowo-wołowe, makaron 5 jajeczny w kształcie ryżu, aromatyczne przyprawy, świeża mięta i natka pietruszki oraz orzeszki piniowe lub słonecznik do pikantnego farszu. Zamiast smażenia krótkie pieczenie w piekarniku. Świetnie smakuje z sosami na bazie gęstego jogurtu. Prosta i aromatyczna potrawa, która z powodzeniem zastąpi mielonego.  Czas(...)łyżeczka mielonego kuminu,Sok cytryny, sól i pieprz do smaku.   Przygotowanie:Przygotować sos: jogurt wymieszać z miętą i kuminem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki.Posiekać natkę pietruszki, cebulę, czosnek i papryczkę.3/4 mięsa wymieszać z makaronem, zmiksować blenderem.Dodać połową cebuli, natką pietruszki, kumin, cynamon, 1/2 gałki muszkatołowej startej na tarce

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania