makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:40/815)

Carbonara z cukinią 185

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 183

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron penne z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką 99

codziennie, zamiast spędzić ten czas w inny ulubiony sposób (pomijając osoby, których kuchnia jest miejscem, w którym naprawdę żyją – takich jak ja ). Potrzebujecie: Grillowanej/pieczonej papryki orzechów nerkowca sosu pomidorowego makaronu pieczonego kalafiora Jest to całkowicie bezmięsne i bez mleka danie w takim razie wegańskie (będzie wegańskie, kiedy wasz makaron nie będzie zawierał jaj – a bardzo często nie zawiera(...)jakości makaron). Możemy zabierać się do pracy? Więcej przepisów na makaron w roli głównej: Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami Makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem Makaron w sosie pomidorowym z orzechami włoskimi Artykuł Makaron penne z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Pełnoziarniste spaghetti z sosem cukiniowo - pomidorowym z pistacjami 172

Muszę na to mieć sposoby, nie ma rady ;) Znalazła się cukinia, myślałam o placuszkach, ale miałam jej zbyt mało, pomyślałam, że w sumie czemu nie zrobić z niej sosu do makaronu. W szafce, aż prosił się o wejście do gara makaron spaghetti z pełnego ziarna od Primo Gusto, o taki jak TUTAJ . Wykorzystać także postanowiłam suszone pomidory w oleju(...)paski suszone pomidory i również wrzucamy je na patelnię. Całość doprawiamy i dusimy około 15 minut. Na koniec przelewamy do wysokiego naczynia i traktujemy blenderem na gładki sos. Gotujemy makaron wg wskazówek producenta, a w międzyczasie siekamy około 15 pistacji na mniejsze kawałki. Do ugotowanego makaronu dodajemy sos i mieszamy. Szybko przekładamy na talerze, aby makaron nam się nie zdążył

MamaOskarka
Pad thai z tofu - moja wersja tajskiego makaronu :) 91

kulinarną podróż do Tajlandii... ;) PAD THAI Z TOFU Czas przygotowania 5-10 minut Z podanych składników wyszły 2 porcje 100 g makaronu ryżowego wstążki Pół kostki tofu 2 jajka Garść kiełków (w oryginale fasoli, u mnie rzodkiewki) Sos sojowy Sos rybny Sproszkowane krewetki Łyżka cukru brązowego Płatki chili Olej do smażenia Orzeszki ziemne i limonka do podania Zanim przystąpimy(...)woku rozgrzać olej, około 2 łyżek Wbić jajka i mieszać delikatnie aż zaczną się ścinać Dorzucić tofu, kiełki, cukier, płatki chili, podsmażać chwilę cały czas mieszając Dodać odcedzony makaron, sosy, sproszkowane krewetki, mieszać żeby makaron równomiernie pokrył się sosami i przyprawami Trzymać na ogniu tylko chwilę, żeby makaron nie zrobił się suchy Przełożyć gotowy makaron na talerz, przybrać kiełkami, cząstkami

HealthyCreations
Makaron z sosem serowym 192

Dzisiaj dla Was mam prosty przepis na szybki makaron. Sos, który użyłam w tym przepisie, wykorzystałam również do zapiekanki, na którą przepis znajdziecie na blogu jeszcze w tym tygodniu. Serdecznie zapraszam do wypróbowania. Makaron jest delikatny, smaczny ale przede wszystkim prosty! Składniki: * makaron * 2 plasterki wędzonego boczku (opcjonalnie) * zioła prowansalskie * sól i pieprz * 200g startego żółtego sera * 2 łyżki mąki(...)starty ser i ponownie mieszamy aż sos będzie miał konsystencję sosu. Próbujemy i doprawiamy do smaku. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gotowy boczek dodajemy do sosu. Mieszamy z makaronem.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Tajski makaron Pad Thai z krewetkami 192

kurczaka lub warzyw jest chyba najpopularniejszym tajskim daniem serwowanym zarówno w restauracjach, jak i na ulicznych straganach. Nieodłącznym składnikiem tajskiego makaronu Pad Thai z krewetkami jest makaron smażony z jajkiem, doprawiony szalotką, czosnkiem, sosem rybnym, tamaryndowcem i podawany ze świeżą kolendrą, a często także prażonymi orzechami. Tajski makaron Pad Thai z krewetkami w 2011 roku został uznany przez(...)dodać krewetki; podsmażać cały czas mieszając, aż krewetki się „zetną” czyli zaróżowią (2-3 minuty). Dodać posiekaną młodą cebulkę (bez szczypioru, ale nie wyrzucać!), przygotowany wcześniej sos i makaron. Podsmażać ok. 3 minuty, aż sos „wsiąknie” w makaron (mieszać dość często, żeby wszystkie składniki się wymieszały z makaronem). Dodać posiekany szczypior od cebulki, kiełki (zostawić trochę

Pociąg Do Kuchni
Wegański MAC&CHEESE z kalafiora 154

spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań  makaronowych (zaraz po lasagne)  jest mac&cheese, czyli makaron z sosem serowym. Moja wersja oczywiście bazuje na makaronie typu kolanka z sosem z kremowego kalafiora z dodatkiem płatków drożdżowych i mleka roślinnego .  Wegański MAC&CHEESE z kalafiora Składniki(...)cebulę ugotuj.  Następnie ostudź warzywa, przełóż je do blendera, dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.   Dodaj sól i pieprz do smaku. Połącz makaron z sosem.  Mac&cheese można podawać również zapieczony. w tym celu, dodaj do masy łyżkę mąki ziemniaczanej i wstaw do nagrzanego piekarnika

wegujemy
Lasagne 170

cienko wałkujemy- chyba, że mamy maszynkę, która zrobi to za nas. Płaty ciasta podsypujemy mąką, żeby się nie kleiły. Kroimy, żeby uzyskać odpowiednią wielkość i kształt makaronu. Odstawiamy do lekkiego obeschnięcia. Sos mięsny: Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso i utartą marchewkę. Dorzucamy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier pomidorowy. Gotowy sos powinien być gęsty. Sos beszamelowy(...)pieprzem i gałką. Po zgęstnieniu zdejmujemy sos z ognia. Warstwa serowa: Sery ucieramy na tarce w ilości wedle uznania. Zapiekanie: W naczyniu do zapiekania układamy następująco warstwy: sos mięsny- makaron-sos beszamelowy. powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę sosu beszamelowego posypujemy serem. Zapiekamy całość 40 minut w 200 stopniach

Wrzosowa Polana
Makaron z sosem pomidorowym i anchois 141

Makaron z sosem pomidorowym i anchois          Dzisiaj propozycja dla wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej, czyli makaron z sosem pomidorowym i anchois. Połączenie składników daje bardzo pożywne danie o intensywnym smaku i aromacie.  Składniki: (2 porcje)  - makaron pełnoziarnisty (wstążki) - 100 g  - pomidory z puszki - 400 g - 1 opakowanie  - anchois 50 g - 1 puszka(...)oliwki oraz kapary. Całość dusić około 10 minut, na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, suszone pomidory, drobno posiekaną bazylię, pieprz Cayenne oraz oregano. Całość dokładnie wymieszać. Ugotowany makaron polać sosem, na wierzchu ułożyć anchois, posypać listkami świeżej bazylii.  Smacznego

Fit-amina
Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym 98

był wyrazisty smak, ponieważ później "wciągnie" go makaron). Gotujemy wszystko na patelni i zagęszczamy jogurtem naturalnym. Oczywiście najpierw jogurt hartujemy, aby w sosie nie było białych grudek. W międzyczasie gotujemy makaron, a sery ścieramy na tartce, na dużych oczkach(...)Następnie połowę ugotowanego makaronu wsypujemy do naczynia żaroodpornego, na makaronie rozkładamy połowę sosu z mięsem mielonym. Wszystko przysypujemy cienką warstwą serów mozzalella (żółtym) i gouda. Następnie znów nakładamy resztę makaronu, sos z mięsem i na wszystko przysypujemy resztą sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zarumienienia sera. Smacznego! U mnie zapiekanka zniknęła w jeden dzień. Jest to dosyć prosty

Jak u mamy
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym 161

pracy. Danie za to jest pyszne, choć nieco kaloryczne ze względu na makaron i śmietanę. Myślę jednak, że raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić, gdyż makaron i sos śmietanowy to moje ulubione połączenie. Do przygotowania tego dania użyłam makaronu tagliatelle, który jest klasycznym włoskim makaronem z rejonu Emilia-Romagna w kształcie długich płaskich wstążek o szerokości około(...)chwilę, następnie dodajmy śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy groszek i posiekany koperek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy makaron i całość mieszamy, aby sos dokładnie oblepił makaron. Makaron z kurczakiem Artykuł Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z sosem pomidorowym 172

Jednym z pierwszych dań jakiekolwiek nauczyłam sie gotować, był makaron z sosem pomidorowym. Obiad szybki i banalny w przyrządzeniu. Teraz przyrządzam go z zamkniętymi oczami ;) To świetne danie na zabiegany dzień, a moja ulubiona, zimowa wersja prezentuje się tak :) 3 porcje: 250 g dowolnego makaronu pół cebuli 7-8 plastrów suszonych pomidorów z oleju łyżka oleju z suszonych pomidorów(...)passatą. Dodajemy bazylię i chwilę dusimy. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Do sosu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy posypany natką pietruszki oraz płatkami sera. Smacznego :) Artykuł Makaron z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWYM 292

PIEPRZEM,PODSMAŻONE DODAJEMY DO GARNKA,ZAGOTOWUJEMY NASZ SOS, ROZRABIAMY ŁYŻKĘ MĄKI Z ODROBINĄ WODY I DOLEWAMY DO NASZEGO SOSU ŻEBY TROCHĘ GO ZAGĘŚCIĆ GOTUJEMY MAKARON I MIESZAMY Z SOSEM(MAKARONU NIE PRZEPŁUKUJEMY WODĄ, ŻEBY SOS SIĘ LEPIEJ DO NIEGO KLEIŁ) GOTOWE

Swojskie jedzonko
Cannelloni z sosem bolońskim 209

Kolejna propozycja na danie z wykorzystanie makaronu to pyszne zapiekane danie - makaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis!  Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej(...)Doprawiamy gałką muszkatołową, dodajemy  połowę startego sera, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. CANNELLONI: Spód brytfanny smarujemy delikatnie sosem beszamelowym, a następnie faszerujemy makaron sosem bolońskim. Najwygodniej będzie postawić makaron w pionie, a po napełnieniu przewracać na bok. Tak faszerujemy wszystkie rurki. Polewamy całość sosem beszamelowym. Posypujemy resztą sera żółtego oraz układamy pokrojoną

Gotuj z Mąką