makaron z serem - 5662 przepisów (strona:228/378)

MAKARON Z TUŃCZYKIEM NA GORĄCO 174

zaledwie 2 łyżki oleju rzepakowego, puszkę tuńczyka w sosie własnym, pół cukinii i paprykę.Z sera zrezygnowałam. Obiad rewelacyjny, przepięknie pachnący dzięki ziołom i czosnkowi i oczywiście sycący, jak to kluchy :-) Idealny na piątkowe zakończenie tygodnia, oczywiście piątkowe bo bez mięsa.  Składniki: makaron, np. kokardki  puszkę tuńczyka w sosie własnym 1/2 cukinii  1/2 czerwonej papryki 1 cała

pieprzny smaczek
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym 407

przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 dorosłych osób. Mozzarellę i parmezan można zastąpić startym, żółtym serem, a pomidory w puszce - przecierem pomidorowym. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego - drobiowego, wieprzowego, wołowo-wieprzowego lub wołowego oraz dowolnego kształtu makaronu. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH I KURCZAKA + FILMIK 924

SKŁADNIKI :  2 zupki chińskie ostre ( zostawiamy 1 przyprawę ) 500 g piersi z kurczaka  3 łyżki oleju 1 pomidor 4 ogórki konserwowe mały kawałek pora 100 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki  1 słoik selera sałatkowego 160 g garść ciemnych oliwek   sól i pierz do smaku 2-3 łyżki majonezu(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaron kruszymy, dodajemy przyprawę i zalewamy 2 szklankami wrzątku, nakrywamy talerzykiem i odkładamy na 15 minut aby napęczniał. Następnie odcedzamy na durszlaku i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy dowolnie i pieczemy na oleju. Fasolkę, seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki

Kulinarne Fantazje Marioli
Spaghetti z pesto z rukoli 240

pełnoziarnistego spaghetti sól morska pesto z rukoli rukola (+ ewentualnie parmezan) do przybrania'; document.write(" "); Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy pesto. Odkładamy garstkę liści rukoli do dekoracji. Resztę wkładamy do malaksera wraz z obranymi ząbkami czosnku, serem (może być starty lub w kawałkach) i orzechami (można je podprażyć na suchej

Poezja smaku
Makaron penne z boczkiem i mascarpone 289

mascarpone; 1 czerwona papryczka chili; 50 g suszonych pomidorów (masa netto, po odsączeniu z oleju); Biała część pora; 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne; Sól; Natka pietruszki do dekoracji. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę. Por umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Pomidory odsączyć z oleju, pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili wydrążyć z nasion(...)dodatku tłuszczu) podsmażyć drobno pokrojony boczek. Następnie dodać mascarpone i całość podsmażać, aż do całkowitego rozpuszczenia się sera. Dodać kolejno: drobno posiekaną papryczkę chili i pomidory, a na koniec por. Sos doprawić pieprzem i solą i wlać do ugotowanego makaronu. Dobrze wymieszać. Podawać udekorowane natką pietruszki lub listkami bazyli. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja używam boczku w plasterkach, gdyż łatwo

Gospodyni Miejska
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3989

FETĄ. 4 porcje ok. 20-25 mniejszych muszli makaronowych żytnich 450g mrożonego szpinaku 150-200g sera typu feta 1 mała cebula  2-3 ząbki czosnku pieprz świeżo mielony gałka muszkatołowa słodka mielona papryka ulubione zioła: oregano, bazylia, itd. olej do smażenia Makaron gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al'dendte  (już miękki, ale z wyczuwalną

W kuchni Karmel-itki
Ekspresowe Fettuccine Alfredo ze szparagami i nutą cytryny 136

Fettuccine Alfredo , czyli makaron wstążki z sosem maślano-serowym, to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw w Stanach Zjednoczonych. Nazwa pochodzi od rzymskiego restauratora Alfredo Di Lelio, który w XX w. dopracował przepis na tradycyjne fettuccine al burro (fettuccine z masłem i parmezanem) i nadał(...)swoje imię.  Współcześnie potrawa występuję w wielu wariantach. Amerykanie oczywiście dodali od siebie śmietanę, sporo różnych serów i kurczaka. Moja wersja jest trochę lżejsza, wzbogacona o  świetnie czujące się w maślano-serowym towarzystwie szparagi i nutę cierpkiej cytryny. Makaron jaki lubię - ekspresowy, gotowy w 15 minut i do zrobienia w jednym garnku :) Ekspresowe Fettuccine Alfredo (z sosem śmietanowo

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti Bolognese po mojemu 117

zioła, pozostaje bez zmian. Do przygotowania tego dania potrzebne nam są: 450-500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti  oliwa z oliwek oliwki czarne i zielone drylowane 2 puszki pomidorów (całe, bez skórki) 2 średnie pomidory ser grana padano lub parmezan pęczek bazylii 2 szalotki 1 ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz(...)bardziej przypominać budyń niż sos podlewajcie go wodą, żeby się nie przypalił, a woda i tak odparuje. Dodajemy posiekaną bazylię, ja jej nie żałuję średnio na taką porcję makaronu i sosu dla 4 osób siekam prawie całą bazylię z 1 doniczki.   Wodę na makaron solimy, do wrzątku wsypujemy makaron i gotujemy do stopnia al dente czyli około

Kuba Gotuje
Spaghetti Bolognese po mojemu 130

zioła, pozostaje bez zmian. Do przygotowania tego dania potrzebne nam są: 450-500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti  oliwa z oliwek oliwki czarne i zielone drylowane 2 puszki pomidorów (całe, bez skórki) 2 średnie pomidory ser grana padano lub parmezan pęczek bazylii 2 szalotki 1 ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz(...)bardziej przypominać budyń niż sos podlewajcie go wodą, żeby się nie przypalił, a woda i tak odparuje. Dodajemy posiekaną bazylię, ja jej nie żałuję średnio na taką porcję makaronu i sosu dla 4 osób siekam prawie całą bazylię z 1 doniczki.   Wodę na makaron solimy, do wrzątku wsypujemy makaron i gotujemy do stopnia al dente czyli około

Kuba Gotuje
Łosoś z gorgonzolą - szybko i smacznie. 204

opakowania gorgonzoli (pokrojonej w mniejsze kawałki, aby szybciej się rozpuściła. Mieszamy, mieszamy, mieszamy. Gdy ser się rozpuści dodajemy 1 ząbek czosnku obrany i przeciśnięty przez praskę. Jeszcze chwilkę gotujemy. Zdejmujemy garnek z ognia o dodajemy pokrojonego w małe kawałeczki łososia. Makaron odcedzamy i polewamy sosem. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa pomidorowa 131

minuty i przekładamy do rosołu. Rosół z cebulką i koncentratem gotujemy, po chwili dodajemy śmietankę 30% i ser pleśniowy, cały czas energicznie mieszając. Zupę doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku, wsypujemy zieleninę i gotowe :) Zupę pomidorową podawać możemy z ulubionym makaronem, ryżem, czy zacierką. Artykuł Zupa pomidorowa pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Fit przepisy na blogu 157

zdrowym odżywianiem. PLACKI DIETETYCZNE Z BANANA ŁOSOŚ W SOSIE POROWO-CZOSNKOWYM SAŁATKA Z RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK(...)TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA NALEŚNIKI Z MĄKI JAGLANEJ PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SERKA WIEJSKIEGO PASTA

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak w sosie serowym 239

podsmaży, zalewamy całość śmietanką oraz dodajemy sery - pokrojone ma małe kawałki. Gotujemy na małym ogniu, aż sery się rozpuszczą i sos zgęstnieje. 3 Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu. Przyprawiamy delikatnie solą oraz dużą ilością pieprzu i gałką muszkatołową. Podajemy z makaronem. Artykuł Kurczak w sosie serowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
100 przepisów na Sylwestra 1322

kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta(...)bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana

Moja smaczna kuchnia
Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem 192

conchiglioni, więc wybór padł na te duże muszle. Składniki (na 4-5 porcji): 250g sera ricotta 100g fety 120g łososia wędzonego na gorąco 100g zielonego groszku (może być mrożony) kawałek pora (ok 5cm) szczypta tymianku pół łyżeczki startej skórki cytryny pieprz 30szt. conchiglioni (makaron w kształcie dużych muszli) oliwa 2 łyżki tartego parmezanu Makaron ugotować al dente w lekko osolonej

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania