makaron z serem - 5662 przepisów (strona:168/378)

Ditali z łososiem, papryką, cukinią i suszonymi pomidorami... 143

trzeba przygotowywać przez 3 godziny, i w 4 etapach, to ja odpadam. W przedbiegach. Wysiadam. Wymiękam. Nawet nie walczę. I dlatego mam cała szafkę najróżniejszych makaronów zawsze gotowych do akcji. I lodówkę z kolekcją serów, oraz zamrażarkę pełną sosów... :) Składniki: (na jakieś 3 porcje, lub 1 dorosła osoba i 3 dzieci) około 300g fileta z łososia (zwykle 2 sztuki) oliwa

Lejdi of the house
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i warzywami 211

Składniki: 200 g makaronu penne Czaniecki,  3 kiełbasy, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, 2 garście rukoli, 50 g sera żółtego lub korycińskiego, 400 ml śmietanki 30 %, 100 ml śmietany 12%, 2 żółtka, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron podgotowałam ok. 5 minut w osolonej wodzie. Tak samo brokuł w drugim rondelku lekko podgotowałam. Na rozgrzanym oleju podsmażyłam kiełbaskę(...)cebulkę, pokrojone w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyłam makaron z różyczkami brokuła. Kolejne warstwy zrobiłam z papryki pokrojonej w kostkę, kiełbaski z cebulką. Zalałam zapiekankę śmietaną (12% i 30 % wymieszane z roztrzepanymi żółtkami). Przykryłam i piekłam ok. 35 minut w 180 stopniach. Następnie odkryłam i posypałam serem. Piekłam jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypałam rukolą

Aga w kuchni
Cytrynowe spaghetti z pieczarkami i tymiankiem 224

jeden niewegański składnik - parmezan, którego z przyjemnością się pozbyłam na rzecz płatków drożdżowych, choć prawdę powiedziawszy nic się nie stanie jak postanowisz nie zastępować usilnie sera - następnym razem zdecydowanie tak uczynię.  Składniki: 250g makaronu spaghetti 250g brązowych pieczarek 1 ząbek czosnku sok i skórka z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy extra vergin (ok. 70ml) ½ łyżeczki soli morskiej

Roślinna - blog wegański
Makaron z grzybami i polędwiczką 259

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1 polędwiczka wieprzowa 250 g brązowych pieczarek 1 pęczek zielonych szparagów 50 g rukoli ser żółty sól, pieprz 2 łyżki masła, olej Przygotowanie: Grzyby pokroić … Czytaj dalej Makaron z grzybami i polędwiczką

czarrna od kuchni
Zapiekanka makaronowa z pomidorkami, mozarellą i oliwkami 220

zdjąć z ognia.  Wymieszać makaron z sosem.  Przełożyć do naczynia żaroodpornego (25x25cm), wymieszać z mozzarelkami i oliwkami. Posypać żółtym serem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut, aż makaron się zarumieni.  Podawać zapiekankę z listkami świeżej bazylii. Partnerem wpisu jest marka Cirio

Kulinarne Inspiracje
Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola 194

kruche, aromatyczne mięso. Idealny dla całej rodziny! Więcej informacji znajdziecie na stronie   zagrodowy.pl Spaghetti z kurczakiem,szpinakiem i gorgonzolą Składniki: 400 g makaronu spaghetti podwójny filet z Kurczaka Zagrodowego 300 g szpinaku baby 150 g sera gorgonzola 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki ocetu balsamicznego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie

Moja smaczna kuchnia
TAGLIATELLE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ORZECHAMI, ZIOŁAMI I PARMEZANEM! 162

odrobiną soli. Dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj. Dodaj posiekane świeże zioła. Dodaj starty parmezan, tyle ile lubisz, pamiętaj tylko, że jest to ser dość charakterystyczny w smaku. Tarka dostępna tutaj . Danie jest gotowe! Makaron wykładamy na talerze, posypujemy odrobiną świeżych orzechów i startego parmezanu. Przepyszna propozycja na obiad!  Polecam Wam gorąco! Smacznego i pięknego dnia! Wpis powstał

SMYKWKUCHNI
Spaghetti aglio olio z suszonymi pomidorami 251

Składniki: makaron spaghetti 250g pierś z kurczaka 200g suszone pomidory z kaparami (wg uznania) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku ser feta ziarna słoneczika bazylia, papryka ostra sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Między czasie na oleju z pomidorów smażymy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Dodemy pokrojonego w kostkę kurczaka i przyprawiamy

FITBUuK
Co powinniśmy wiedzieć o makaronie? Dziś świętujemy Międzynarodowy Dzień Makaronu!!! 207

jednolitej, gładkiej konsystencji. Makaron skręcony typu fusilli idealnie komponuje się z sosami pomidorowymi, rybnymi lub mięsnymi. Makaron "płaski" typu farfalle, pappardelle podajemy z sosami na bazie śmietany, serów np. ricotty, gorgonzoli lub z sosami warzywnymi. Teraz nie pozostaje nam nic innego, jak ugotować przepyszne danie z makaronem.  A jutro zapraszam

La grande e la piccola cuoca
Muszle makaronowe z farszem z bakłażana, kurczaka i sera lazur 172

Farsz jest tak pyszny, że mogłabym zjeść go prosto z patelni! :D  Składniki (na ok 30 muszli): - oczywiście muszle makaronowe:) F arsz: - pojedynczy filet z

Cook&Love
Zupa pomidorowa na piersi kurczaka 158

danie, bo czasem makaron wolę ugotować osobno i gdy się skończy resztę podać inaczej, np. z ziemniakami. Często też gotuję jej wielki gar (bez makaronu), a następnie zamrażam porcje w litrowych wiaderkach po mielonym serze - gdy mam mało czasu, gdzieś się spieszę lub późno wrócę taka odgrzana zupa jest wybawieniem! Całość do gara, do drugiego woda na makaron

Kolorowy Przepisownik
Makaron muszle ze szpinakiem 134

kosteczkę 500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego pieprz, sól 5 ząbków czosnku przeciśnięty przez praskę 200 g mozzarelli w kulce, startej na tarce 250 g. sera fety 200 g serka typu włoskiego WYKONANIE Makaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde. Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić. Na patelni rozgrzać

W kuchennym oknie Ewy
Moje pesto 165

chlebie i makaronach. Korzystają w swych przepisach również często z czosnku, który jest raczej rzadko używany w północnych Włoszech. Ta zdrowa dieta może wyjaśniać, dlaczego Liguryjczycy są jedną z najdłużej żyjących grup na świecie. Tradycyjne pesto (choć Liguryjczycy bronią swej sekretnej receptury) składa się z liści bazylii, czosnku, soli morskiej, oliwy z oliwek najlepszego gatunku i włoskiego sera - najlepsze(...)był bardziej kremowy. Kucharze liguryjscy są znani z dodawania ugotowanego ziemniaka do sosu. Czasami też mieszają pesto z pomidorami lub dodają lekki ser jak Ricotta albo prescineua.  Według tradycji, pesto podaje się z płaskim, wstążkowym makaronem trenette, gotowanym z małymi kawałkami ziemniaka. Pod koniec gotowania dodaje się fasolkę szparagową. Na koniec te trzy składniki są mieszane z pesto

Gotowanie to kochanie
Neapolitanka 156

zasmażki energicznie mieszając. Następnie bardzo powoli wlewamy gorący rosół cały czas mieszając do całkowitego połączenia składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną startym serem i natką pietruszki, z dodatkiem cienkiego makaronu

Krokusowy Dom
SAŁATKA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I MAKARONEM 153

smaku 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego  Sałatka 2 garście mix sałat 1 Garść świeżego szpinaku 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 zupka chińska sam makaron 1 /2 puszki kukurydzy 10 dag sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano

Gotowanie Patki