trzeba przygotowywać przez 3 godziny, i w 4 etapach, to ja odpadam. W przedbiegach. Wysiadam. Wymiękam. Nawet nie walczę. I dlatego mam cała szafkę najróżniejszych makaronów zawsze gotowych do akcji. I lodówkę z kolekcją serów, oraz zamrażarkę pełną sosów... :) Składniki: (na jakieś 3 porcje, lub 1 dorosła osoba i 3 dzieci) około 300g fileta z łososia (zwykle 2 sztuki) oliwa
Lejdi of the houseSkładniki: 200 g makaronu penne Czaniecki, 3 kiełbasy, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, 2 garście rukoli, 50 g sera żółtego lub korycińskiego, 400 ml śmietanki 30 %, 100 ml śmietany 12%, 2 żółtka, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron podgotowałam ok. 5 minut w osolonej wodzie. Tak samo brokuł w drugim rondelku lekko podgotowałam. Na rozgrzanym oleju podsmażyłam kiełbaskę(...)cebulkę, pokrojone w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyłam makaron z różyczkami brokuła. Kolejne warstwy zrobiłam z papryki pokrojonej w kostkę, kiełbaski z cebulką. Zalałam zapiekankę śmietaną (12% i 30 % wymieszane z roztrzepanymi żółtkami). Przykryłam i piekłam ok. 35 minut w 180 stopniach. Następnie odkryłam i posypałam serem. Piekłam jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypałam rukolą
Aga w kuchnijeden niewegański składnik - parmezan, którego z przyjemnością się pozbyłam na rzecz płatków drożdżowych, choć prawdę powiedziawszy nic się nie stanie jak postanowisz nie zastępować usilnie sera - następnym razem zdecydowanie tak uczynię. Składniki: 250g makaronu spaghetti 250g brązowych pieczarek 1 ząbek czosnku sok i skórka z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy extra vergin (ok. 70ml) ½ łyżeczki soli morskiej
Roślinna - blog wegańskiSkładniki: 250 g ulubionego makaronu 1 polędwiczka wieprzowa 250 g brązowych pieczarek 1 pęczek zielonych szparagów 50 g rukoli ser żółty sól, pieprz 2 łyżki masła, olej Przygotowanie: Grzyby pokroić … Czytaj dalej Makaron z grzybami i polędwiczką
czarrna od kuchnizdjąć z ognia. Wymieszać makaron z sosem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (25x25cm), wymieszać z mozzarelkami i oliwkami. Posypać żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut, aż makaron się zarumieni. Podawać zapiekankę z listkami świeżej bazylii. Partnerem wpisu jest marka Cirio
Kulinarne Inspiracjekruche, aromatyczne mięso. Idealny dla całej rodziny! Więcej informacji znajdziecie na stronie zagrodowy.pl Spaghetti z kurczakiem,szpinakiem i gorgonzolą Składniki: 400 g makaronu spaghetti podwójny filet z Kurczaka Zagrodowego 300 g szpinaku baby 150 g sera gorgonzola 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki ocetu balsamicznego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie
Moja smaczna kuchniaodrobiną soli. Dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj. Dodaj posiekane świeże zioła. Dodaj starty parmezan, tyle ile lubisz, pamiętaj tylko, że jest to ser dość charakterystyczny w smaku. Tarka dostępna tutaj . Danie jest gotowe! Makaron wykładamy na talerze, posypujemy odrobiną świeżych orzechów i startego parmezanu. Przepyszna propozycja na obiad! Polecam Wam gorąco! Smacznego i pięknego dnia! Wpis powstał
SMYKWKUCHNISkładniki: makaron spaghetti 250g pierś z kurczaka 200g suszone pomidory z kaparami (wg uznania) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku ser feta ziarna słoneczika bazylia, papryka ostra sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Między czasie na oleju z pomidorów smażymy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Dodemy pokrojonego w kostkę kurczaka i przyprawiamy
FITBUuKjednolitej, gładkiej konsystencji. Makaron skręcony typu fusilli idealnie komponuje się z sosami pomidorowymi, rybnymi lub mięsnymi. Makaron "płaski" typu farfalle, pappardelle podajemy z sosami na bazie śmietany, serów np. ricotty, gorgonzoli lub z sosami warzywnymi. Teraz nie pozostaje nam nic innego, jak ugotować przepyszne danie z makaronem. A jutro zapraszam
La grande e la piccola cuocaFarsz jest tak pyszny, że mogłabym zjeść go prosto z patelni! :D Składniki (na ok 30 muszli): - oczywiście muszle makaronowe:) F arsz: - pojedynczy filet z
Cook&Lovedanie, bo czasem makaron wolę ugotować osobno i gdy się skończy resztę podać inaczej, np. z ziemniakami. Często też gotuję jej wielki gar (bez makaronu), a następnie zamrażam porcje w litrowych wiaderkach po mielonym serze - gdy mam mało czasu, gdzieś się spieszę lub późno wrócę taka odgrzana zupa jest wybawieniem! Całość do gara, do drugiego woda na makaron
Kolorowy Przepisownikkosteczkę 500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego pieprz, sól 5 ząbków czosnku przeciśnięty przez praskę 200 g mozzarelli w kulce, startej na tarce 250 g. sera fety 200 g serka typu włoskiego WYKONANIE Makaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde. Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić. Na patelni rozgrzać
W kuchennym oknie Ewychlebie i makaronach. Korzystają w swych przepisach również często z czosnku, który jest raczej rzadko używany w północnych Włoszech. Ta zdrowa dieta może wyjaśniać, dlaczego Liguryjczycy są jedną z najdłużej żyjących grup na świecie. Tradycyjne pesto (choć Liguryjczycy bronią swej sekretnej receptury) składa się z liści bazylii, czosnku, soli morskiej, oliwy z oliwek najlepszego gatunku i włoskiego sera - najlepsze(...)był bardziej kremowy. Kucharze liguryjscy są znani z dodawania ugotowanego ziemniaka do sosu. Czasami też mieszają pesto z pomidorami lub dodają lekki ser jak Ricotta albo prescineua. Według tradycji, pesto podaje się z płaskim, wstążkowym makaronem trenette, gotowanym z małymi kawałkami ziemniaka. Pod koniec gotowania dodaje się fasolkę szparagową. Na koniec te trzy składniki są mieszane z pesto
Gotowanie to kochaniezasmażki energicznie mieszając. Następnie bardzo powoli wlewamy gorący rosół cały czas mieszając do całkowitego połączenia składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną startym serem i natką pietruszki, z dodatkiem cienkiego makaronu
Krokusowy Domsmaku 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego Sałatka 2 garście mix sałat 1 Garść świeżego szpinaku 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 zupka chińska sam makaron 1 /2 puszki kukurydzy 10 dag sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano
Gotowanie Patki