pyszności gotować 🍴, zjadać ich do woli, niczego sobie nie żałować. Kalorii mało mają, bo dużą ilość wody w sobie zawierają. Polecam makaron 🍝 z podsmażonymi warzywami, doprawiony fajnymi przyprawami 🌿🍀. Zmieszany z bazylią, szczypiorkiem z ogródka świeżo zerwanym i serem posypanym. Danie dla całej rodzinki 👨 👦👧👩, żeby miały zdrowie 💪 i uśmiechnięte minki 😂. Składniki: 250 g rigatoni Barilla, ½ dużej kalarepy, 1 biała(...)ugotowany makaron, doprawiamy pieprzem, papryką wędzoną, suszonymi pomidorami z chili i mieszamy. Szczypiorek siekamy, bazylię kroimy na mniejsze kawałki (jeśli listki są duże). Do makaronu z warzywami dodajemy szczypiorek, bazylię i podajemy z świeżo startym serem, kto ile lubi. Smacznego
Moniki SmakołykiPołączenie makaronu z orzechami sprawdziło się. Składniki opakowanie makaronu spaghetti sól 100 g wędzonego czosnku 1 ząbek czosnku 2 dojrzałe awokado garść orzechów włoskich 100 g sera z niebieską pleśnią garść rukoli kilka gałązek natki pietruszki starty parmezan sól, pieprz Przygotowanie(...)Boczek pokroiłem w kostkę, wytopiłem na chrupiąco na suchej patelni, pod koniec dodałem drobniutko posiekany czosnek. Wydrążony miąższ z awokado rozgniotłem widelcem z pokruszonymi orzechami i serem. Posiekałem rukolę i natkę pietruszki. Ugotowałem makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony gorący makaron wymieszałem w garnku ustawionym na minimalnym ogniu najpierw z boczkiem z czosnkiem i wytopionym z niego
R'n'G Kitchenmozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę
karmelowywszystkie składniki są w miarę równomiernie rozdrobnione. Makaron odcedzić i jeszcze ciepły włożyć do garnka, w którym się gotował, dodać pesto i parmezan, dokładnie wymieszać. Ser i pesto mają być przyklejone do makaronu. Podana porcja wystarcza dla 3 dorosłych osób
Kuchcik gotujeprzyrządzając danie dałam więcej składników więc danie wyszło bardzo dobre oczywiście jak na moje kubki smakowe. składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych olej do smażenia 1 opakowanie przyprawy do spaghetti bolognese Kamis ser żółty do posypania Na patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni(...)kolor dodać krojone pomidory z puszki oraz przyprawę Kamis. Wszystko razem dusić ok 10 minut. Makaron ugotować, wyłożyć na talerze i polać sosem (można też makaron wrzucić do sosu i razem wymieszać). Posypać startym serem i podawać
Monia miesza i gotujepassaty” pomidorowej 1 mała marchewka kawałek selera naciowego ½ cebuli 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz /do smaku/ 12 płatów makaronu lasagne / do zapiekania bez wstepnego gotowania/ 150 pikantnego żółtego sera (np. cheddar) 50 g parmezanu (lub pecorino) sos beszamelowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 400 ml mleka sól (do smaku) pieprz(...)wykorzystania składników. - Na wierzchu ułożyć płaty lasagne posmarowane beszamelem , skropione resztą sosu i posypane serem. -Zapiekać w 190 stopniach przez ok. 30-35 minut do zarumienienia się wierzchu. -Przed pokrojeniem odczekać chwilę, aby składniki zapiekanki odpoczęły. Makaron można wcześniej obgotować, kilka sekund do gotującej się wody, dzięki temu skraca się czas zapiekania
Zakamarki mojej kuchniczosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony kalafior, makaron, pierś z kurczaka i natkę pietruszki wymieszajcie razem z sosem. Przełóżcie do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, posypcie dowolną ilością cheddara i wstawcie do piekarnika. Zapiekajcie wedle uznania, najlepiej do zbrązowienia sera :) Podawajcie gorącą
OliveandThymeząbek czosnku 1 pomidor sól do smaku Beszamel: 1 łyżka maki 1 łyżka masła około 3/4 szklanki mleka 50 g sera morskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól do smaku Dodatkowo; 1 duży dojrzały pomidor + przyprawy Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oliwy, odcedzić. Szpinak rozmrozić, wrzucić do garnka. Dodać masło, roztrzepane jajka(...)garnka wrzucić masło, jak zacznie się topić dodać mąkę... połączyć i ciągle mieszając dolewać mleko. Powinna powstać jednolita masa. Na koniec dodać starty ser, gałkę muszkatołową i sól. Zagotować i odstawić. Na półmisek wyłożyć makaron w formie wianuszka, do środka i na górne boki wlać beszamel. Porozkładać dookoła pokrojonego w kostkę pomidora i kulki zrobione
Gosia gotujePieczona papryka, pomidory, marchewka, czosnek, cebula- to główne składniki pysznego sosu w wegetariańskim wydaniu. Do tego tarty, kremowy i delikatny ser mozzarella oraz chrupiące orzeszki piniowe- a wszystko to w towarzystwie ulubionego makaronu np.; spaghetti. Danie zachwyci smakiem nawet mięsożerców! 😋 4 porcje: * pomidory (np. w puszce/słoiku)- 500 g * papryka czerwona- 2 duże szt. * marchewka- 1 średniej wielkości * cebula(...)duża * czosnek- 4 ząbki * olej ryżowy- 1 łyżka * sól, pieprz, cukier- do smaku * tarty ser mozzarella- 4 czubate łyżki (po 1 na porcję) * orzeszki pinii- 4 łyżeczki (po 1 na porcję) * makaron spaghetti- 400 g Paprykę umyć, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 35 minut. 10 minut przed końcem położyć
Kraina Miodem PłynącaSKŁADNIKI : makaron świderki – 200 g makrela wędzona – 1 sztuka suszone pomidory – 6 – 8 sztuk czosnek – 2 ząbki suszona pietruszka – 2 łyżeczki żółty ser – 10 dkg sól, pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : W garnku z posoloną wodą gotować makaron 10 – 12 minut. W tym czasie obrać czosnek i wycisnąć przez praskę. Smażyć na patelni na średnim ogniu. Suszone pomidory pokroić(...)dodać do czosnku. Makrelę rozdrobnić w rękach lub za pomocą widelca na kawałki i dorzucić na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Gdy makaron będzie miękki wymieszać ze składnikami z patelni. Na górę dołożyć potarty ser i pietruszkę. Danie dobrze smakuje w parze z lampką białego wina
kuchniabellissima.wordpress.comchudej kiełbasy duża cebula 5 łyżek śmietany 12 % po 1/2 łyżeczki bazylii, oregano, papryki słodkiej, papryki ostrej 2 kulki sera mozzarella 1/2 szklanki startego sera mozzarella sól i pieprze do smaku łyżeczka masła Przygotowanie: Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy według wytycznych na opakowaniu. W tym czasie kroimy w półplastry kiełbasę i cebulę w plasterki. Warzywo delikatnie solimy(...)Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej do zarumienienia kiełbasę. Dodajemy cebule i dusimy do miękkości. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z mięsem. Całość zalewamy śmietanka wymieszaną z przyprawami i startym serem mozzarella. Na zapiekance układamy pokrojone na plastry kawałki mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego
ChilliJemyniewielki brokuł 1 cebulka masło do wysmarowania formy Na sos: 3 jajka 250 ml śmietany 18 % ser żółty starty na grubych oczkach około 100 gr sól, pieprz, czosnek granulowany bądź ząbek świeżego, papryka słodka i ostra do smaku 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Brokuł blanszujemy przez 5-10 min we wrzątku(...)Cebulkę szklimy na oleju, następnie dodajemy mięso mielone i przyprawy. Całość smażymy około 10-15 minut. 4. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną i serem żółtym. 5. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Wykładamy pierwszą warstwę makaronu, na to dajemy połowę mięsa mielonego, parę różyczek brokuła i polewamy wszystko odrobiną sosu. Następnie wykładamy resztę makaronu, pozostałe mięso oraz brokuł, całość polewamy reszta
Gotowanie...to proste !dzieła! Składniki na 4-5 porcji: – 250g makaronu cannelloni – 250g szpinaku świeżego lub mrożonego – 250g ricotty – 1 cebula – 1 łyżeczka suszonego oregano – szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej – sól, pieprz Składniki do sosu beszamelowego: – 600ml mleka – 50+25g ulubionego startego sera – 50g mąki orkiszowej – 40g masła – sól, pieprz
Be Fit Be StrongCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 200g makaronu (serduszka, pióra itp.) 200g polędwicy sopockiej (dwa grube plastry) 100g sera żółego 1 długi ogórek zielony 8 rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki majonezu pieprz - opcjonalnie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, zostawiamy to wystudzenia. Ogórek
Gotowanie i blogowanie