prosta w przygotowaniu i smaczna a że mamy akurat sezon na dynie to polecam wypróbować przepis :). Będziemy potrzebować: 500 g makaronu grubego 500 g dyni obranej i oczyszczonej 500 g pieczarek 300 g sera mozzarella 150 g sera żółtego 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia na sos beszamel: 500 ml mleka 30 g mąki pszennej (2 łyżki(...)przygotuję składniki na zapiekankę: Makaron gotuję al dente, według przepisu na opakowaniu. Obraną ze skórki i oczyszczoną z pestek dynię kroję w nie za dużą kostkę. Umyte pieczarki kroję na mniejsze kawałki i dodaje do dyni. Czosnek kroję w drobniutką kostkę i dodaję do dyni. Ser mozzarella kroję w drobna kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Teraz
Uwaga Babcia Gotujewieką pomocą przychodzą półprodukty. Dziś wybrałam szybką, makaronową sałatkę na zimno. Do ugotowanego i ostudzonego makaronu dodajemy to co mamy pod ręką. Ja dodałam słoiczek warzyw w oleju “Condiriso” Saclà, oliwki i malutkie cebulki również “Saclà”, polędwiczkę bresaola, pokrojoną w cieniutkie paseczki, wędzony żółty ser i dużą garść rukoli "Fit&Easy". Lekko i zdrowo! Dwa słowa o polędwicy bresaola(...)upały Składniki na 4 osoby: 400 g makaronu 2 słoiczki warzyw w oleju Condiriso, nie ważne że są do ryżu,z makaronem tez pyszne)) parę oliwek i cebulek w zalewie Saclà 100 g wędzonego sera żółtego 150 g polędwiczki bresaola Duża garść rukoli "Fit&Easy"Sól Gotujemy makaron al dente, hartujemy w zimnej wodzie. Dodajemy po kolei wszystkie składniki
Mia Cucina Sofietapyszną zapiekankę ze szpinakiem i makaronem. Jest bardzo smaczna, polecam na obiad lub kolację. Będziemy potrzebować: 250 g świeżego szpinaku 500 g makaronu grubego 400 g śmietany 12% lub 18% 300 g różnego sera żółtego użyłam: 150 g mozzarella 150 g sera żółtego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu białego sól(...)smaku masło - które użyję do smażenia Link do filmu z przygotowania: Zapiekanka ze szpinakiem https://www.youtube.com/watch?v=zsybBN4cbng Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Umyty i osączony szpinak kroję na mniejsze kawałki. Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Sery żółte ścieram na tarce o średnich oczkach. Przygotowanie sosu i szpinaku: Na patelnię z rozgrzanym masłem daję czosnek, szpinak i smażę około
Uwaga Babcia Gotujepodzielić na dwa razy, ale doszłam do wniosku, że wolę więcej szpinaku w potrawie. Tym razem padło na zapiekankę z makaronu. Składniki : 1 opakowanie makaronu 1/2 kg szpinaku ( może być mrożony) 20 dag sera żółtego 1/2 pojemnika śmietany 18% 2 jajka 2-3 ząbki czosnku sól pieprz kilka łyżek oleju Wykonanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Świeży szpinak(...)patelni na oleju dodając do niego roztarty czosnek oraz sól do smaku. Formę do zapiekania smaruję masłem i układam na przemian makaron ze szpinakiem. Śmietanę, jajko, sól i pieprz mieszam razem. Do sosu dodaję połowę startego żółtego sera i polewam zapiekankę. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na ok 30 min. Po tym czasie posypuję wierzch pozostałym startym
Bea(u)ty kitchenEkspresowe, minimalistyczne, wegetariańskie danie. W sam raz dla zabieganych SKŁADNIKI : 3 kolorowy makaron penne – 200 gram marchewki – 2 sztuki kalafior – mała główka ser ricotta – 50 gram ser feta – 100 gram ser żółty cheddar – 50 gram grano padano – 50 gram sól, pieprz trochę wody PRZYGOTOWANIE : Ugotować makaron. Obrać marchewkę i pokroić w kostkę. Kalafior rozwarstwić na mniejsze kawałki. Ugotować(...)marchewką. Gdy warzywa będą miękkie, odlać wodę. Dodać makaron, doprawić solą i pieprzem. Dodać ser ricotta i pokrojony w kostkę ser feta. Zetrzeć żółty ser, dodać odrobinę wody. Wszystko razem podgrzać i wymieszać. Nałożyć na talerz i posypać serem grano padano. Danie gotowe! Smacznego
kuchniabellissima.wordpress.comsera żółtego startego na tarce o średnich oczkach do smaku sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Makaron z sosem na zimno Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i przekładam z powrotem do garnka – do gorącego makaronu dodam sos. Makaron się gotuje teraz przygotuję sos: Do miski daję serek ricotta, śmietanę, ser żółty, doprawiam solą i pieprzem
Uwaga Babcia Gotujepołówki zielonych oliwek. Wsypujemy słonecznik, podsmażamy chwilkę. Wlewamy kremówkę. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron osobno gotujemy al dente. Polewamy makaron sosem i posypujemy startym żółtym serem przed podaniem
Aga w kuchniPotrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie szpinaku (ja użyłam mrożonego) makaron penne małe opakowanie śmietany do zup i sosów ząbek czosnku 1 łyżka masła starty żółty ser (do posypania) sól i pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. Odstawiamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Smażymy aż wszystka woda
Kolejny blog o gotowaniutakie szybkie danie z makaronem.Składniki:spaghetti w ilości dla 2-3 osób100 g chorizo w plasterkach2 ząbki czosnkukilka kawałków papryki konserwowej1 mała cebulatarty ser żółty do posypaniaSposób przygotowania:1. Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy do miękkości.2. W tym czasie obieramy cebulkę, szklimy na patelni. Dodajemy plasterki chorizo i zmniejszamy ogień. Smażymy chwilkę razem.3. Pokrojoną w kostkę(...)paprykę konserwową, rzucamy na patelnię, chwilę całość dusimy, dorzucamy odcedzony makaron, chwilę razem grzejemy i rozkładamy na talerze. Danie posypujemy tartym żółtym serem.*Niczym nie doprawiałam spaghetti ponieważ chorizo jest dość aromatyczne.Smacznego
Kuchnia domowa Anigęstej śmietany 12 lub 18 % 300 g pieczarek ząbek czosnku sól pieprz ziołowy serek topiony o smaku pieczarkowym 200 g żółty ser 200 g 2 średnie ogórki kwaszone tłuszcz do podsmażenia 2 jaja Makaron ugotować w posolonej wodzie. Przelać bieżącą wodą i odcedzić. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na patelni przez 10 minut(...)oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku. Żółty ser także zetrzeć. W misie miksera umieścić: pieczarki, jajka, sery, śmietanę, ogórki i przyprawy. Zmiksować by wszystkie składniki się połączyły. Masa powinna być wyrazista w smaku (wyraźnie powinno dać się wyczuć zarówno sól jak i pieprz), gdyż po upieczeniu straci na wyrazistości. Masę mieszamy z makaronem. Wykładamy na przykrytą papierem do pieczenia
Poezja Smaków - blog kulinarnyopakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany, 2 łyżki majonezu, ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą
słodki brateknatki selera korzeniowego (może być pietruszki) 100 ml mleczka kokosowego (może być śmietanka) curry papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 100 makaronu (u mnie świderki Lubella ) Opcjonalnie: ser żółty do posypania (najlepiej o charakterystycznym smaku) Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka chwilkę(...)przykryciem) do miękkości (około 20 minut). W międzyczasie ugotować makaron (al dente, w osolonej wodzie). Odcedzony makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Każdą porcję można dodatkowo posypać żółtym serem
Di gotujemakaron ;)Składniki:- opakowanie dowolnego makaronu - 5 pieczarek - 1 cebula- 2 ząbki czosnku- pół szklanki wody- puszka pomidorów- olej do smażenia- starty żółty ser do posypania - jarzynka albo inna vegeta - sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka Na początek gotujemy makaron, u mnie spaghetti, bo to mój ulubiony, u Was może być jakikolwiek chcecie. Pamiętajcie, żeby do wody nie wlewać oleju(...)dalej, ok. 10 - 15 minut, aż zgęstnieje do porządku. Przyprawiamy do smaku. Odcedzamy ugotowany makaron i dodajemy go do sosu. Gdy sos ładnie obklei makaron, całość wykładamy na talerze. Na koniec jeszcze tylko trochę żółtego sera i można wcinać :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosatuńczyka w sosie własnym* 2 jajka ugotowane na twardo* cebula* ząbek czosnku* 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany * łyżka oliwy z oliwek* opcjonalnie rzodkiewki* kilka plasterków żółtego sera* świeże zioła* sól, pieprz Przygotowanie :Makaron ugotować al dente. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z tuńczykiem i śmietaną. Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wymieszać całość z tuńczykiem. W formie
Magiczne Życie Marty