placki wyszły bardziej puszyste. Polecam także: Fit pancakes na bazie płatków owsianych Pyszna szakszuka ze szpinakiem i mozzarellą Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 5 NALEŚNIKÓW) NALEŚNIKI 180 g zmielonych
A to pestkapodanych jaj, to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść je np. z jajkiem sadzonym. Smacznego! Polecam również: Pyszna szakszuka ze szpinakiem i mozzarellą Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Fit tarta ze szpinakiem, cukinią, bakłażanem i fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 5 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas
A to pestkadanie polecam… Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ
A to pestkaTrzy składniki plus przyprawy, 15 minut gotowania i masz pyszny i zdrowy makaron warzywny. Delikatna cukinia doskonale smakuje z lekko pikantnym sosem pomidorowym. Tagliatelle z cukinii – musisz spróbować! Czas: 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Składniki: 2 średnie cukinie 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść pomidorków koktajlowych (250 g) 1 łyżka słodkiej papryki (jeśli masz wędzoną to super
Niedzielny kucharzSkładniki: Makaron: - 2 średnie cukinie - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 2 łyżki oliwy z oliwek - opcjonalnie sól morska lub himalajska Sos: - 2 pomidory - 1/2 czerwonej papryki - 3/4 szklanki czerwonej soczewicy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - szklanka wody - 2 łyżki pasty z kurkumy - opcjonalnie sól morska lub himalajska - 2 łyżki masła Przepis na pastę z kurkumy: http://ekoist.pl/zlote-mleko-przepis-i-wlasciwosci/ Przygotowanie: Cukinie obieramy
Szkrab Je Sammożna spotkać na każdym sklepie. Wraz z jesienią i jej darami do mojej kuchni wkroczyły nowe, smaczne i proste przepisy. Niedawno temu podzieliłam się z Wami recepturą na makaron carbonara z cukinią oraz gulasz z dyni . Dzisiaj przyszła kolej na następne jesienne danie z wykorzystaniem dyni. Pomysł na moje placki przyszedł bardzo spontanicznie. Nie czekając więc długo starłam dynię, dodałam
Życie ze smakiemewentualnie pominąć. Czosnku z pewnością nie można tutaj żałować, ponieważ szpinak, kasza jaglana i ciecierzyca go uwielbiają! Inne ekspresowe dania obiadowe, które mogą Was zainteresować, to ryż z cukinią , szybkie spaghetti , makaron ze szpinakiem , racuchy z truskawkami oraz racuchy z bananami . Wszystko pyszne i szybkie! Artykuł Kasza jaglana ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanSkładniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również
Karczma HonoriettyPasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy z makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem z ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko (np. Tarta z kawałkami pigwy) * Dodatki (np. Słodkie marchewki
Z miłości do słodkościpędy bambusa. Ja przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 papryka 1-2 cebule 1 mała cukinia 2 marchewki makaron sojowy sos sojowy czarny sezam Marynata: sok z ½ cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru suszonego lub 2 łyżeczki świeżego tartego imbiru
Dobra karmaLaurą i Iwoną. Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku.W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy
Pasja SmakuZnakomita niezwykle aromatyczna makaronowa sałatka z kurczakiem, świeżą cukinią, papryką, natką z pietruszki oraz intensywnie pachnącym bazyliowym pesto. Składniki: 200g pełnoziarnistego makaronu (u mnie uszka) 1 czerwona papryka 1 cukinia 400g fileta z kurczaka 1/2 pęczka natki z pietruszki 1 łyżka suszonej bazylii sól pieprz oliwa Pesto: 50g świeżej bazylii 70g ziemnych orzeszków 1 ząbek czosnku 15ml soku z limonki(...)oliwek skórka z połowy limonki świeżo zmielony pieprz sól morska Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2. Pesto Bazylię umyć, wrzucić do blendera, wlać oliwę, dodać pozostałe składniki i zmiksować do postaci pesto. 3. Paprykę i cukinię umyć, paprykę pozbawić gniazda nasiennego, a następnie pokroić je w kostkę, skropić oliwą, oprószyć
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj polecam zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i warzywami. Składniki 300 g makaronu ugotowanego cebula 250 g pieczarek 300 g mięsa mielonego szklanka groszku (mrożony lub z puszki) cukinia papryka 150 g sera żółtego tartego szklanka wody lub bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego olej suszony czosnek, zioła prowansalskie, słodka papryka, sól, pieprz Wykonanie Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oleju(...)już trochę miękka dodajemy (groszek jeżeli mamy z puszki), podsmażone pieczarki, oraz cukinię. Wszystko podlewany bulionem , na początek nie wielką ilość bulionu (cukinia puszcza soki), jeżeli będzie za mało dolewamy więcej bulionu. Na koniec wszystko doprawiamy przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy warzywa i posypujemy tartym serem. Zapiekamy
Pomysłowa kuchniaDzisiaj polecam zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i warzywami. Składniki 300 g makaronu ugotowanego cebula 250 g pieczarek 300 g mięsa mielonego szklanka groszku (mrożony lub z puszki) cukinia papryka 150 g sera żółtego tartego szklanka wody lub bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego olej suszony czosnek, zioła prowansalskie, słodka papryka, sól, pieprz Wykonanie Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oleju(...)już trochę miękka dodajemy (groszek jeżeli mamy z puszki), podsmażone pieczarki, oraz cukinię. Wszystko podlewany bulionem , na początek nie wielką ilość bulionu (cukinia puszcza soki), jeżeli będzie za mało dolewamy więcej bulionu. Na koniec wszystko doprawiamy przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy warzywa i posypujemy tartym serem. Zapiekamy
Pomysłowa kuchnia