przy tym szybko się ją robi. Składniki: CIASTO: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego około 280 g NADZIENIE: 25 dag makaronu ozdobne wstęgi Makarony Polskie 40 dag zielonych szparagów 10 dag szynki np gotowanej 1 młoda cukinia 1/2 pora 3 łyżki oliwy sól morska do smaku pieprz mielony do smaku MASA JAJECZNA: 3 jajka 10 dag sera żółtego(...)cukru, odcedzamy kroimy na kawałki. Cukinię myjemy i kroimy w szerokie wstążki, a pora na krążki, podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, aż się zeszklą.Do ugotowanego makaronu dodajemy szparagi, pokrojoną szynkę oraz cukinie z porem doprawiamy solą i pieprzem do smaku mieszamy. Gotowe nadzienie wykładamy na ciasto francuskie. Jajka wbijamy do miski, miksujemy mikserem w trakcie dodajemy śmietanę oraz starty
Wanilia i Kardamonparę minut. Składniki: pierś z kurczaka 2-3 szt. marchewek 1-2 szt.średnich, młodych cukinii kawałek pora kawałek świeżej czerwonej papryki 2-4 ząbki czosnku kawałek świeżego korzenia imbiru słodka czerwona papryka świeżo zmielony czarny pieprz sól olej parmezan do posypania makaron Pierś z kurczaka umyłam i pokroiłam w paseczki. Przyprawiłam, dodałam starte ząbki czosnki i imbir. Polałam olejem(...)paseczki. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wkładałam kolejno: marchew czerwoną świeżą paprykę pora cukinię Warzywa wymieszałam, przyprawiłam pieprzem i solą. Smażyłam je dosłownie parę minut, aby były lekko twarde. Pierś kurczaka podsmażyłam. Przełożyłam ją do usmażonych warzyw. Wymieszałam. Podawałam z makaronem i posypanym parmezanem. Smacznego
potrawyregionalnemarchewki 1 duży por 3 średnie grzyby leśne (u mnie borowiki) 2 gałązki lubczyku 1 łyżka oliwy sos sojowy świeżo mielony pieprz szczypta suszonego imbiru 1 średnia cukinia pęczek natki pietruszki makaron ryżowy WYKONANIE Skrzydełka, kości wieprzowe i wołowe umyć, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i postawić na palniku. Por umyć, odkroić białą część, a pozostałą wraz z liśćmi(...)międzyczasie cukinię pokroić w niewielkie słupki. Z ugotowanego wywaru wyłowić lubczyk, wszystkie warzywa, skrzydełka i kości, po czym dodać cukinię i gotować około 7 minut, aż zmięknie. Marchewkę pokroić w słupki i wrzucić ponownie do zupy. Zupę doprawić sosem sojowym, świeżo mielonym pieprzem i imbirem. W osobnym garnku zagotować wodę, wyłączyć palnik, osolić ją i dodać makaron ryżowy. Zostawić
Passions hobbies lifelimonki i wycisnąć z niej sok. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: Opakowanie krewetek surowych (10-12 krewetek, mogą być oczywiście mrożone) Puszka mleka kokosowego 1/2 opakowania makaronu ryżowego Mała cukinia lub mały słodki ziemniak lub jedno i drugie 2 łyżki zielonego curry Garść szpinaku Siekana kolendra 1 łyżka oleju Sok z limonki (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu(...)międzyczasie obierz ziemniaka i pokrój w dość drobną kostkę (około 1 cm). Umyj i posiekaj w kostkę podobnej wielkości cukinię. Krok 3 Zdejmij z rondla krewetki, wlej do niego pół szklanki wody, wsyp do niej ziemniaka i cukinię, przykryj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 6-8 minut aż warzywa będą miękkie. Krok 4 Odkryj rondel, podkręć temperaturę
Niedzielny kucharzząbki czosnku masło dobrego gatunku (ok. 2 łyżek) Kilka suszonych pomidorów w zalewie(ok. 7-8 kawałków) Marchewka Mała cukinia Bazylia ( u mnie czerwona) Świeżo starty parmezan Sól Pieprz Obieraczka do warzyw julienne PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente, w dużej ilości osolonej wody. Przy pomocy obieraczki robimy z marchwi i cukinii "warzywne tagliatelle".Zimne masło rozgrzewany na patelni, dodajemy
Kopystką po garachząbki czosnku masło dobrego gatunku (ok. 2 łyżek) Kilka suszonych pomidorów w zalewie(ok. 7-8 kawałków) Marchewka Mała cukinia Bazylia ( u mnie czerwona) Świeżo starty parmezan Sól Pieprz Obieraczka do warzyw julienne PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente, w dużej ilości osolonej wody. Przy pomocy obieraczki robimy z marchwi i cukinii "warzywne tagliatelle".Zimne masło rozgrzewany na patelni, dodajemy
Kopystką po garachsposób na robienie sosu pomidorowego, i w sezonie pomidorowym robię go cały czas, przerabiając w ten sposób nadmiar pomidorów. Sos pasuje do wszystkich dań z pomidorami ( zupa, lazania, pizza, makaron, zapiekanki, pulpety, kluski etc), łatwo można regulować jego gęstość i smak – dodając różne zioła. No i przede wszystkim jest bardzo prosty i wymaga minimalnych nakładów pracy . Pomidory trzeba upiec(...)mojej mamy obrodziły w tym roku, więc gotujemy i przerabiamy. W zeszły weekend zrobiłam kilka słoików ajvaru, a resztę przerobiłam na sos ( dodałam potem do zapiekanki z cukinią, i do makaronu dla Emilki). Po upieczeniu pomidorów na dnie naczynia pozostanie rzadki płyn – możecie przełożyć same pomidory i je zmiksować bez tej pomidorowej wody – wtedy sos będzie gęsty
Cooking for Emilypisałam bardzo lubię makarony. Zresztą nie tylko ja, bo mój mąż również. Dlatego często goszczą w naszym domu;-) Dziś zapraszam Was na pyszny makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami. Idealne jest połączenie suszonych pomidorów z cukinia i kurczakiem i chrupiącymi pestkami dyni. Przepis jest bardzo szybki w przygotowaniu i myślę, że każdy sobie z nim poradzi. Makaron(...)były suszone pomidory i smażymy na nim kurczaka razem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Jak już kurczak będzie miękki dodajemy do niego cukinię i pomidory suszone pokrojone w paski. Podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy, podsmażamy, posypujemy pestkami dyni i gotowe;-) Smacznego
Passion of CookingMagda Świeży makaron z pieczonymi w piekarniku cukinią, pomidorkami i czosnkiem to przepyszne danie, które wymaga minimum wysiłku. Samo przygotowanie zajmuje 5 minut, resztę robi piekarnik, a nam pozostaje tylko rozkoszować się tym smakiem. Pieczone warzywa są niesamowite słodkie, a najbardziej zaskakuje smak pieczonego czosnku – delikatny, słodki, pełen aromatu. Wszystko wymieszane razem tworzy wielce smakowitą, letnią kompozycję. Składniki(...)porcje): 200g świeżego makaronu tagliatelle 250g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 1 średnia cukinia 6 mały ząbków czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka gęstego octu balsamicznego sól i pieprz do smaku parmezan w płatkach do podania Nagrzewamy piekarnik na 180°. Myjemy dokładnie cukinię oraz pomidorki koktajlowe. Cukinię kroimy w średniej grubości półplasterki i przekładamy do naczynia
Smaczna StronaSkładniki: 250 g ulubionego makaronu 400 g fileta z indyka 1/2 cukinii kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki żółta, czerwona i pomarańczowa 3-4 suszone pomidory w oleju 3-4 ząbki … Czytaj dalej Makaron po włosku
czarrna od kuchnimoże któryś z moich przepisów będzie dla Was inspiracją, żeby świętować z makaronem. Światowy Dzień Makaronu - przepisy Kokardki w sosie ze świeżych ziół z cukinią i nutką chili Tagliatelle z bakłażanem i adżiką Makaron z sosem szparagowym Domowy makaron Letni makaron z pesto i pomidorkami Makaron z pesto i mozzarellą Spaghetti w sosie śmietanowym z pulpecikami i brokułami Spaghetti(...)pesto, cukinią i suszonymi pomidorami Spaghetti z sosem szpinakowym Spaghetti z pieczonymi pomidorami Spaghetti ze szpinakiem i pesto Makaron ze szpinakowym pesto Letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraczkami
Kulinarne przygody Gatitytylko śniadaniu.. żytnia tortilla z keczupem, smażonymi ziemniakami, kukurydzą, pomidorami i jajkiem sadzonymkotlety z ciecierzycy z fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem muffinki sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywamipełnoziarnista pizza
More food, love and dreamskuchni ;-), gotujemy! SKŁADNIKI: - 300 g wołowiny- rostbef - 2 cebule szalotki - 2 ząbki czosnku - 2 garście włoszczyzny gotowej (marchew, pietruszka, seler, por w słupkach) - duża czerwona papryka - 1/2 małej cukinii pokrojonej jak makaron- na cieniutki paseczki - przyprawa sumak - 2 łyżeczki płaskie - przyprawa zatar hala-bi - 2 łyżeczki płaskie - czerwona papryka słodka - 1 łyżeczka - przyprawa harissa - 1/2 łyżeczki - przyprawa(...)paseczki. Smażymy 2 minuty. Dodajemy włoszczyznę, paprykę pokrojoną w paseczki, ciągle mieszając smażymy 5 minut. Następnie doprawiamy wszystkimi przyprawami, zalewamy szklanką wody, przykrywamy i gotujemy 15 minut. Dodajemy cukinię, dusimy 4 minuty. Podajemy z chlebem pita
SMYKWKUCHNIcukinii nada się jako dodatek do mięsa, makaronu lub ryżu. 3 kg cukinii ( waga po obraniu i wydrążeniu środka) 1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg słodkiej papryki kukurydza konserwowa, słoik 900 ml ( waga samej kukurydzy po odsączeniu 610 g) 300 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka soli 1 czubata łyżka majeranku suszonego 1 łyżka bazylii suszonej 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
Moje domowe kucharzenieprzepis na sos do dań azjatyckich, ale świetnie sprawdza się z aromatycznymi pulpecikami włoskimi. Smaki doskonale się uzupełniają. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Cukinia ma jeszcze jedną cechę, o której warto pamiętać robiąc z niej makaron – pocięta na paski puszcza dużo wody. Generalnie jest to warzywo bardzo wodniste i nie ma z tym większego problemu jeśli podawana jest zaraz(...)całość. Krok 3 Warzywne spaghetti. Umyj warzywa, obierz marchew. Posiekaj rzodkiewki na plasterki. Maszynką do obierania warzyw ze specjalną końcówką ( zobacz jak to zrobić warzywne spaghetti ) potnij cukinię i marchew na makarony. Krok 4 Przełóż warzywa do misy, wymieszaj z sosem. Na spaghetti wyłóż pulpeciki. Podawaj. Artykuł Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz