Szybki, pyszny i niezwykle prosty pomysł na obiad :) Inspirowane kuchnią włoską połączenie pełnoziarnistego makaronu, aromatycznego pesto z cukinią zapieczoną w pomidorach i mozzarelli. Szczerze mówiąc, nie znam smaczniejszej propozycji podania cukinii i pesto. W internecie znajdziemy wiele przepisów na zapiekane warzywa w sosie, ale większość z nim obfituje w kaloryczny sos beszamelowy. W tym daniu znajdziemy wyłącznie niskokaloryczne produkty, które(...)piekarniku nagrzanym do 180*C, ok 20-25 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron wymieszać z pesto w garnku. W misce ułożyć makaron, na wierzch wyłożyć zapiekaną cukinię, polać pomidorami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogwyśmienicie. To prawdziwa uczta dla podniebienia. Dlatego Włochy to kraj w którym mogłabym mieszkać. Dziś natomiast przyrządziłam makaron tagliatelle z cukinią, pieczarkami, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami. Składniki: makaron tagliatelle cukinia 3 pieczarki fasolka szparagowa (moja jest mrożona) 3 suszone pomidory garść szpinaku 4 ząbki czosnku suszony czosnek niedźwiedzi łyżka masła olej kokosowy do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Gotujemy makaron(...)przepisu na opakowaniu. W drugim garnku gotujemy parę minut fasolkę szparagową. Następnie grillujemy cukinię z czosnkiem na oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy pieczarki i pokrojone suszone pomidory. Chwilę dusimy wszystko razem dodając szpinak i przyprawy. Na koniec łączymy makaron z warzywami, dodajemy mało, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe
Bike By LifeObiad w kilka minut... spaghetti z cukinii podane z sosem serowym, przyrządzonym z trzech rodzajów sera: pleśniowego, topionego i żółtego twardego. Mimo lekkiego makaronu z cukinii, danie nie należy do dietetycznych, ze względu na kaloryczny sos serowy. Jednak od czasu do czasu możemy pozwolić sobie na takie pyszności. Kremowy sos serowy o intensywnym i wyrazistym smaku idealnie pasuje do delikatnej(...)skóry, przepuszczamy przez spiralizer (tarka spiralna), tworząc w ten sposób długie spaghetti. Jeżeli są bardzo długie to ucinamy je w kilku miejscach, w zależności od upodobania. Gotowy makaron z cukinii blanszujemy - wrzucamy na osolony wrzątek na około 3 min., a następnie odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą. Wykładamy na talerze i podajemy z przygotowanym sosem serowym
Kuchnia MagdaLenyObiad w kilka minut... spaghetti z cukinii podane z sosem serowym, przyrządzonym z trzech rodzajów sera: pleśniowego, topionego i żółtego twardego. Mimo lekkiego makaronu z cukinii, danie nie należy do dietetycznych, ze względu na kaloryczny sos serowy. Jednak od czasu do czasu możemy pozwolić sobie na takie pyszności. Kremowy sos serowy o intensywnym i wyrazistym smaku idealnie pasuje do delikatnej(...)skóry, przepuszczamy przez spiralizer (tarka spiralna), tworząc w ten sposób długie spaghetti. Jeżeli są bardzo długie to ucinamy je w kilku miejscach, w zależności od upodobania. Gotowy makaron z cukinii blanszujemy - wrzucamy na osolony wrzątek na około 3 min., a następnie odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą. Wykładamy na talerze i podajemy z przygotowanym sosem serowym
Kuchnia MagdaLenyPisałam już nieraz i zapewne wiecie, że uwielbiam cukinię. W postaci sałatek , zup , zapiekanek , a nawet ciast ! W trakcie upałów dodaję ją do makaronów i dziś właśnie taki przepis dla Was przygotowałam(...)Danie łatwe, szybkie i pyszne! Idealne na lekki obiad albo kolację na ciepło. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * cukinia zielona – 1 szt * cukinia żółta – 1 szt * iała cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * makaron świderki – ok. 300 g * oliwa z oliwek * sól, pieprz, estragon, cząber – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Na patelni
Ostra na SłodkoPomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smaku, można ją zastąpić szynką parmeńską lub inną suszoną wędliną/kiełbasą. Polecam jednak spróbowanie tego ormiańskiego specjału - ja długo szukałam zastosowania dla tej kiełbasy - tutaj pasuje idealnie. Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i wiórkami ormiańskiego sudżuka Składniki: 1 mała cukinia 3-4 suszone pomidory 1/2 opakowania dowolnego makaronu Malma kilka łyżek startego na wiórki ormiańskiego sudżuka lub innej(...)długo suszonej kiełbasy oliwa z oliwek sól, pieprz Do dzieła!!! Makaron gotujemy al dente. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki i dusimy na oliwie aż będzie miękka. Posypujemy solą i pieprzem. Sudżuk (jest bardzo twardy) kroimy ostrym nożem w formie drobnych wiórek. Makaron łączymy w garnku z duszoną cukinią i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Całość posypujemy wiórkami kiełbasy
sierotka maRysia w kuchniPenne z pieczonym kalafiorem Spaghetti po maltańsku Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym
Chilli Czosnek i Oliwaumytego garść zielonej fasolki szparagowej – umytej i z obciętymi końcami marchewka pokrojona obieraczką do warzyw w paski mała cukinia pokrojona obieraczką do warzyw w paski parmezan pokrojony obieraczką do warzyw w paski – kilka pasków do dekoracji Przepis na makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Listki rzodkiewek blendujemy na pesto razem(...)minucie odsączamy i przekładamy na patelnię na której smażyły się szalotki i papryka. W garnku gotujemy fasolkę szparagową przez 5 minut. Na patelnię z warzywami dodajemy paski marchewki i cukinii. Makaron mieszamy z pesto i dodajemy do reszty warzyw. Przekładamy warzywa z makaronem na talerze, dekorujemy odsączoną fasolką, pokrojoną na plasterki rzodkiewką i paskami parmezanu. Artykuł Makaron primavera z wiosennymi
Ugotowane pozamiataneMakaron w kształcie muszelek w aksamitnym sosie szafranowym z soczystym łososiem, startą na dużych oczkach cukinią i delikatnym czerwonym pieprzem. Szafran sprawia, że danie staje się oryginalne i wyjątkowe. Po prostu pyszne ! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Makarony uwielbiam w różnej postaci… Zapiekane, w zupach i te z sosami… Dlatego też przygotowałam właśnie(...)niecodzienny obiad. Proste do przygotowania, smakowite, idealne dla zabieganych. Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: 300 g makaronu „Lubella” (muszelki morskie) filet z łososia ze skórą (300 g) 1/2 średniej cukinii 250 g śmietany kremówki 30% 150 g słodkiej śmietany 12% lub 18% 1 ząbek czosnku 0,10 g szafranu 1 łyżka oleju
Oryginalny smakProsty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!takim urodzajem. To sprawia, ze ciagle poszukuje nowych inspiracji na smaczne dania z cukinia w roli glownej. Niestety brak czasu sprawil, ze wiele z nich nie pojawilo sie na blogu.Pojawi sie za to teraz pyszna przekaska lub jak ktos woli danie z makaronu i cukinii.Wlasciwie przepis na cukiniowy farsz zamiescilam juz przy okazji wytrawnego crumble, ktore tym razem wykorzystalam
Przysmaki Karolkipyszne, a najbardziej smakują mi ten z cienkimi łodyżkami. Najlepsze według mnie są lekko podsmażone, tak, aby pozostały chrupiące. Na bazie zielonych szparagów przygotowałam dzisiejszą ekspresową kolację z makaronem soba i cukinią. Wszystko posypane czarnym sezamem, z sosem teriyaki i dymką. Makaron soba ze smażoną cukinią i zielonymi szparagami / 1 porcja Składniki: 70-100 g makaronu soba 1 gruby plaster(...)kroimy na półplasterki. Łodygi szparagów kroimy w ukośne plasterki, główki pozostawiamy w całości. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cukinię, szparagi oraz po chwili czosnek. Podsmażamy wszystko, warzywa mają pozostać chrupiące. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron soba odcedzamy, przelewamy zimną wodą, ponownie odcedzamy. Przekładamy na patelnię z warzywami, dodajemy
Moja smaczna kuchniagałki muszkatołowej i ścieram ją na tarce to moje wyobrażenie o tej przyprawie zmieniło się całkowicie. I niewielki dodatek do dań z makaronu i zielonych warzyw robi fajną robotę. Polecam! MAKARON ZE SZPARAGAMI I CUKINIĄ - 2 porcje makaronu (u mnie z mąki durum) - 2 ząbki czosnku - 1 mała cukinia - 10 -12 szparagów - parmezan wedle uznania - łyżka masła(...)będą dobre. Warto szparagi przekroić na pół wzdłuż wtedy szybciej dojdą. Całość zajmuje około 5 - 7 minut. Na patelnię dodaj odcedzony makaron, całość dokładanie wymieszaj. Posyp startym parmezanem i gotowe! Dodałam do makaronu ze szparagami i cukinią, młode pędy zielonego groszku. Oczywiście sprawdzą się różne zielone dodatki tj. natka pietruszki, młodziutkie liście rzodkiewki, mikrozioła czy liście chociażby świeżej bazylii
SMYKWKUCHNI