Cukinię z cebulką podsmażyłam i w śmietance udusiłam. Pieprzem cytrynowym i czarnym młotkowanym z kolendrą doprawiłam, i z makaronem połączona. Kuleczki mozzarelli do nich dodałam i koperkiem posypałam. Całość serem regio piatto wykończyłam i miętą ozdobiłam. Danie proste, nie skomplikowane, ale wyszło pyszne makaronowe danie. Składniki: 350 g makaronu fusilli, 2 średniej wielkości młode cukinie, 1 duża cebula biała, 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego, 1 płaska łyżeczka p... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.