makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:44/64)

Tagliatelle z wieprzowiną w sosie pieczarkowym 186

Chociaż Światowy Dzień Makaronu był wczoraj to żeby przedłużyć świętowanie zapraszam Was dopiero dzisiaj na danie z tagliatelle, które równie dobrze będzie smakowało jutro, bo na pyszne kluski z sosem czas zawsze jest dobry :D  Składniki na 3-4 porcje: (inspiracja: "Gotuj zdrowo i ze smakiem" cz. 1 Nature House)   ok. 300-350 g pieczarek

Simply Food
Poniedziałek: Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie pomidorowym 260

Trzy składniki plus przyprawy, 15 minut gotowania i masz pyszny i zdrowy makaron warzywny. Delikatna cukinia doskonale smakuje z lekko pikantnym sosem pomidorowym. Tagliatelle z cukinii – musisz spróbować! Czas: 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Składniki: 2 średnie cukinie 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść pomidorków koktajlowych (250 g) 1 łyżka słodkiej papryki (jeśli masz wędzoną to super

Niedzielny kucharz
Tagliatelle alla puttanesca 101

klasyczne włoskie danie, które zazwyczaj podaje się z makaronem spaghetti lub vermicelli. Według mnie sprawdza się też świetnie z tagliatelle. Przepis pochodzi z połowy XX wieku i do dziś trwają spory co do jego dokładnego pochodzenia. W zależności od wersji został wynaleziony w Rzymie, Neapolu i na Ischii. Najbardziej rozpowszechniona wersja głosi, że stworzył go Sandro Petti, kiedy odmówił gościom

Milion Smaków
Naleśnikowy makaron wasabi z truskawkami 156

Smażymy naleśniki z podanych składników, dzięki wasabi jest on nieco ostry i lekko zielonkawy ;). każdy z nich zwijamy w rulon i kroimy na tagliatelle. 2/3 truskawek miksujemy z serkiem homogenizowanym. tak przygotowaną masą zalewamy naleśnikowy makaron, dodajemy resztę truskawek pokrojonych w plastry (zostawiamy 2 do dekoracji), mieszamy. dekorujemy danie pokrojoną truskawką i odrobiną cukru pudru, konsumujemy

Gocha gotuje!
Tagliatelle z tuńczykiem 141

Składniki: 125g makaronu  1 cebula ząbek czosnku puszka tuńczyka w oleju kilka suszonych pomidorów szczypta tymianku, oregano sól, pieprz 1 ły ż eczka octu Przygotowanie

Gaździnka warzy
Tagliatelle z sezonowymi pysznościami. 133

gniazdek tagliatelle 150-200 ml śmietanki 30% 100g sera koziego do smarowania pęczek zielonych szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej 2 garści nerkowców szczypiorek kilka cienkich plastrów twardego sera (np. grana padano) Od szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy je w osolonej wodzie (nie wiem przez ile - na oko, muszą pozostać jędrne). W tym samym czasie gotujemy makaron (2 minuty krócej

Brzuszki Łakomczuszki
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 169

Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)Składniki na rozmarynowe tagliatelle: - 450 gram tagliatelle - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego tagliatelle: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy i rozmarynem. Wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Polewamy rozpuszczonym masłem lub podsmażamy chwilkę na patelni.  Podajemy z polędwiczkami i sosem śmietanowym. Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
27 pomysłów na makaron 883

cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową(...)rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Przegrzebki na tagliatelle z chrupiącymi stynkami, rzodkiewką i mizuną 140

łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka jasnego lekkiego sosu rybnego sól i pieprz do smaku olej do głębokiego smażenia stynek Wykonanie: Nastawić dużo wody i ugotować tagliatelle al dente. Odcedzić, wymieszać z łyżeczką oliwy i odstawić pod przykryciem by zachował ciepłą lub letnią temperaturę. Przegrzebki jeśli mrożone odmrozić w tmp. pokojowej i osuszyć papierowym ręcznikiem. Stynki również jeśli mrożone(...)Jeśli przegrzebki będą smażone zbyt długie staną się gumowe. Dobrze zrobione przegrzebki powinny mieć bardzo miękkie delikatne mięso. Przegrzebki ułożyć na tagliatelle Do patelni dodać jasny sos klarowny sos rybny, przemieszać z cebulą i czosnkiem i polać po makaronie i przegrzebkach Mizunę i plasterki rzodkiewek również delikatnie wymieszać w kilku kroplach oleju lub oliwy (może byc ze smażenia byleby

Sztuka gotowania w/g Samiry
31 najlepszych przepisów z makaronem 139

liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową(...)rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata

Moja smaczna kuchnia
JABŁKA KARMELIZOWANE W CYDRZE Z TAGLIATELLE 189

Dziś propozycja na lekki , słodki obiad  z przepysznym i jabłuszkami i cydrem  1 op.makaronu tagliatelle 3 łyżki cukru trzcinowego 3 obrane jabłka 150 ml.cydru odrobina wody ****************************** Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić cukier ,podgrzewać , aż stanie się złocistobrązowy.Następnie obrane i pokrojone w kostkę jabłka dodać do karmelu.Gotować 5 minut by owoce trochę się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Carbonara z pasternakiem 127

Nie każdy zapewne wie, że pasternak to „bliźniaczy brat” pietruszki. Dla niewprawionego oka, łatwo pomylić oba warzywa. Jest jednak wiele różnic – chociażby sam smak. Pasternak

Magiczny Garnek
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 222

klopsikami drobiowymi i grzybami w śmietankowym sosie i podany na tagliatelle pełnoziarnistym Lubelli . Danie robi się bardzo szybko i smakuje wybornie! Można użyć tutaj grzybów takich, jakie mamy pod ręką, ja dodałam mix pieczarek, boczniaków i shiitake. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Strogonow z klopsikami i makaronem (4 porcje) Składniki na klopsiki: 500 g drobiowego mięsa mielonego(...)łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1/3 szklanki śmietanki 36% garść natki pietruszki, drobno posiekanej 250 g tagliatelle pełnoziarnistego Lubelli , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. W średniej misce wymieszaj mięso, czosnek, cebulę, zioła i zmiksowany chleb. Dopraw solą

karmelowy
tagliatelle z łososiem, kaparami 138

Pyszny szybki, troszkę winny Czytaj więcej »

Pasja tworzenia

Proponowane wyszukiwania