makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:49/64)

Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem 138

Bardzo szybkie danie, bardzo smakowite więc zabierajcie się za gotowanie a po parunastu minutach obiad na talerzu. Smakowicie i prosto, zapraszam. Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i

Moje Małe Czarowanie
Tagliatelle z łososiem i brokułami 231

nieco zmodyfikowana. Składniki na tagliatelle z łososiem i brokułami (4 porcje): tagliatelle 250 g (opakowanie) brokuł 500 g łosoś (świeży filet) 300 g ząbek czosnku śmietana do sałatek 12% - 280 g łyżeczka mąki 3 łyżki wody 2 łyżki siekanego koperku sok z 1/2 cytryny sól pieprz Gotować makaron i brokuły w osolonej wodzie w dwóch różnych garnkach przez 10 minut

Karola gotuje
Włoskie smaki (kulinarna fotorelacja podróży poślubnej) 108

możliwości przywieźć coś do domu. Ja kocham włoską kuchnię od lat. Makarony, sery, pesta, lasagne to dla mnie raj. Wyjątek stanowi dla nas włoska pizza, ponieważ zbyt bardzo utrwalił nam się wizerunek przeładowanej "polskiej" wersji pizzy. W pamięć zapadły nam między innymi niesamowite lasagne, penne z grzybami, cantuccini, tagliatelle bolognese, sery oraz szynki regionalne, przetwory z truflami, kanapka ze świnką

Karola gotuje
Tagliatelle z kurczakiem w serowych miseczkach 128

kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 pieczarki 2 pomidory Kilka różyczek brokuła Sól Pieprz 150 g żółtego twardego sera 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę, paprykę oraz pomidory kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki. Gdy zmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i rozgotowania się pomidorów. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku. Ser ścieramy na tarce z najmniejszymi oczkami. Na piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ser rozkładamy w kształcie dwóch kół

VioletoweKucharzenie
Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem 151

szybki i prosty obiad z kurczakiem i makaronem. Smaku nadaje tarty seler, szpinak i czosnek. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 czerwona papryka 4 ząbki czosnku 100 g selera korzeniowego 100 g szpinaku mrożonego ¾ szklanki bulionu lub wody Sól Pieprz Liść lubczyku Oliwa z oliwek 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Podróż do krainy wina z Malmą 149

wspaniałe potrawy w roli głównej z makaronem, które idealnie komponowały się zarówno wizualnie jak i smakowo...jak się dowiedziałam Malmy nie da się rozgotować i zawsze pozostaje al dente, co z pewnością przetestuję, bo przywiozłam do domu spory zapas. Mam zamiar zaprosić moich znajomych do mojej ulubionej Chaty pod Niemcową i tam zaserwować tagliatelle z gorgonzolą i orzechami.... Z pozdrowieniami

Apetyczna babeczka
Tagliatelle w sosie śmietanowo-brokułowym 257

makaronem w roli głównej najczęściej przygotowuję wtedy, gdy mam mało czasu na gotowanie. Mam kilka ulubionych kompozycji smakowych, które wykorzystuję naprzemiennie. Chcę się dzisiaj z Wami podzielić przepisem na jedno z ulubionych makaronowych dań naszej rodziny. Na szczęście nie muszę dzieciom przemycać brokuła, bo jest on u nas w pełni akceptowanym warzywem i jest chętnie […] Artykuł Tagliatelle w sosie

Wiszniówka
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 115

międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. Ja korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek(...)meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling. When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 139

międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. Ja korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek(...)meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling. When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. Ja korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek(...)meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling. When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat

Martyna Cooks
Lucjan czerwony w Zamościu 122

kontekście miejsca do spoczynku jest z czego wybierać. Padło na restaurację, a właściwie Klub Bohema. Na pierwszy rzut oka - jest nieźle. Zamawiamy - naleśniki ze szpinakiem i lucjan czerwony z tagliatelle i kasztanami.  Lucjan czerwony w Zamościu Co do naleśników - bez rewelacji, aczkolwiek solidna porcja szpinaku . Brak jakiejś dekoracji sprawił, że danie wydaje się być nudne jak samo ciasto naleśnikowe(...)oczekiwanie na rybę było nawet warte swojej ceny (35 zł). Sos kasztanowy z grzybami miał fajną, kremową konsystencję, same kasztany stawiały lekki opór zębom - co lubię, tak jak w makaronach. Lucjan - bardzo rzadko spotykana u nas ryba . Ta była OK - fajny, delikatny, wręcz nierybny smak i zapach - coś innego. W całym daniu brakło czegoś, co by podniosło kasztanowy smak sosu

Right Behind The Kitchen
domowy makaron II 171

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 230 g mąki orkiszowej 2 jajka 1 szczypta soli wykonanie: Na stolnice przesiewamy mąkę, robimy w niej dołek, wbijamy jajka i

Domowy Smak Jedzenia
Tagliatelle z Burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto 166

Burrata to podobny do mozzarelli parzony ser wypełniony śmietanką, która wypływa po jego przekrojeniu. Ma słodki, maślany smak. Burrata jest specjalnością Apulii - regionu położonego w południowych

Moje Małe Czarowanie
Makaron z pastą z oliwek i awokado 123

Bardzo często zdarza się, że po ciężkim dniu nie mam już ochoty na gotowanie… Wtedy sięgam po jeden ze 

Vegan Taste
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 293

pietruszki i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem(...)pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia