makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:40/64)

Makaron z tuńczykiem – włoski obiad w 15 minut 176

trzeba całości lekko dosolić. Rozkładamy porcje na talerze, posypujemy dodatkowo startym parmezanem. Podajemy od razu, póki gorące. Soczyste, słodko-kwaśne koktajlowe pomidorki będą pasowały idealnie. SKŁADNIKI porcja makaronu bavette lub cienkiego tagliatelle dla dwóch osób 1 puszka tuńczyka w oleju/oliwie 4 średnie ząbki czosnku 1 pełna (z lekkim czubem) łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka kaparów drobnych z zalewy

Karo in the Kitchen
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami 180

kromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki oliwy z oliwek ser Grana Padano albo Parmezan kilka listków świeżej bazylii porcja makaronu spaghetti, bucatini lub tagliatelle dla dwóch osób sól pieprz ½ łyżeczki granulowanego czosnku

Karo in the Kitchen
Domowe zielone pesto (alla genovese) 190

dostosowujemy zależnie od tego na ile dobrze nam się wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese

Pyza i Surówka
Carbonara – za każdym razem perfekcyjna 249

food. Do carbonary ja osobiście najbardziej lubię makaron bucatini (długi, okrągły w przekroju, z dziurką w środku) albo bavette (takie trochę spłaszczone spaghetti) albo płaskie wstążki – wąskie tagliatelle i szersze papardelle. Wybrany makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie. Kiedy makaron będzie prawie gotowy, zaczynamy robić sos. Cebulę i czosnek siekamy drobno. Boczek kroimy w drobną

Karo in the Kitchen
Tagliatelle z fasolką szparagową, pieczarkami i salami w delikatnym sosie 187

Makaron na obiad mogłabym jeść codziennie. Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać nas może tylko własna wyobraźnia lub brak jakichkolwiek produktów w lodówce ;) Czytaj więcej

bistro mama
Tagliatelle con Strogonow 167

Jako , że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem ! Składniki -  Strogonow   tagliatelle  Arrighi   glassa di soia Ponti ser grana padano bądz parmezan listki bazylii do dekoracji Przygotujcie Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z chlebem, super z tasiemkami. Ugotujcie tagliatelle według przepisu

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z sosem cztery sery 247

doprawiamy odrobiną gałki i białym pieprzem. W dużej misce lub dużym garnku łączymy z makaronem i delektujemy się smakiem ;). Do takiego sosu doskonale nadają się i inne makarony np. spaghetti czy też tagliatelle. Czytałam, że również nadaje się do gnocchi. Kategoria: Danie główne , Mięsne Tagged: białe wytrawne wino , boczek wędzony , bulion warzywny , majeranek , makaron cztery sery , makaron penne , pieprz biały

Mam apetyt na ...
Tagliatelle Carbonara 133

długo, gdyż miałam obiekcje co do sosu śmietanowego. Wydawało mi się, że to jakoś nie mój smak… no ale jak się okazało, byłam w błędzie. Teraz to nasze ulubiony makaron. Przebija smakiem nawet tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, które uwielbia chyba każdy. Jedynym problemem jest to, że zawsze wychodzi mi go za mało. Chyba muszę zwiększyć proporcje(...)usatysfakcjonowany. W moim odczuciu porcja jest jednak w sam raz. Mój minus to zdecydowanie kaloryczność. No ale Carbonarę trzeba koniecznie spróbować! Tagliatelle Carbonara   Składniki na 2 porcje:   ·        250-300 g makaronu ·        200 g chudego wędzonego boczku ·        80 g szynki surowej

Mania Gotowania
Tagliatelle w kremowym sosie z botwinką i cukinią. 223

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie

Ana Mari's world
Makaron z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie 272

się na niej nie zawiodłam ( przynajmniej w kuchni ;) ) Tak było i wczoraj , kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „. Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski! Zdecydowanie do powtórzenia! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe

Ostra na Słodko
Kurczak Kung Pao 175

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Chili – do smaku 2 średnie cebule 1 marchewka makaron chiński (ew. spaghetti lub tagliatelle) odrobina oleju do smażenia sezam sos: 6 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki cukru 250 ml wody pieprz do smaku

Kocham Czekoladę
Tagliatelle w kremowym sosie z botwinką i cukinią. 199

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie

Ana Mari's world
Makaron z krewetkami i parmezanem 211

dzisiejszego przepisu zrobicie w czasie czekania na wodę do gotowania i podczas samego gotowania makaronu. Naprawdę – ‘nie mam czasu’ w tym momencie nie jest żadną wymówką. Makaron – najlepiej któryś z długich, czyli tagliatelle, bavette, fettuccine, bucatini albo spaghetti – gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, do stanu al dente. Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy całą resztę. Krewetki szybko odmrażamy

Karo in the Kitchen
Pasta aglio, olio e pomodoro 178

samo, tylko inaczej :) Ostatnio pokazywałam Wam klasyczne aglio e olio , dziś będzie mała modyfikacja w postaci papryczki jalapeno i suszonych pomidorów w oleju. Składniki: - 200 g makaronu(u mnie tym razem tagliatelle) - ok. 50 ml oleju z pomidorów - dwa ząbki czosnku - 4 suszone pomidory - papryczka jalapeno (ilość według uznania) - tarty ser do posypania - bazylia, oregano Zasadniczo przygotowanie tej wersji aglio(...)jest użycie oleju, w którym siedziały wcześniej suszone pomidory - u mnie oryginalnie ten olej był z ziołami - bo daje to mnóstwo smaku, a przecież to o niego tu chodzi :) Makaron gotujemy al dente, a w tym czasie na patelni ląduje nasz pomidorowy olej wraz ze szczyptą bazylii i oregano. Gdy się zagrzeje, wrzucamy na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz

Kulinarne zapędy Kokosa
Tagliatelle z cukinii 117

danie nie świadczy, że zrezygnowaliśmy z makaronu, oj nie.. :D Tagliatelle z cukinii SKŁADNIKI: 2 cukinie 500g miesa mielonego wieprzowo- wołowego kilka pieczarek 1 cebula przecier z pomidorów sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, ząbek czosnku do dekoracji parmezan i oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem(...)wzdłuż na cienkie, długie nitki przypominające tagliatelle. Następnie trzeba wrzucić cukiniowe tagliatelle do osolonego wrzątku i po minucie odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż cebula się lekko zeszkli, posypać cukrem. Po tym czasie dodać plastry pieczarek a po chwilimięso. Na patelni, drewnianą łyżką podzielić je na mniejsze

MarciochaKucharzy
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 139

Korba proponuje dwie lekkie sałatki: jedną z serem rougette, a drugą z grillowanym kurczakiem. Dość proste i smaczne. Zaś dalej są te nieszczęsne makarony. W sumie jeden jest tylko nieszczęsny, bo drugi jest okej. Do tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi i pomidorkami koktajlowymi nie mogłem się nie przyczepić, bo uważam, że to plama na honorze serwować(...)roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Boczniaki podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi i pomidorkami koktajlowymi. Makaron strozapretti z carpaccio z ośmiornicy z orzechami w sosie serowo-śmietanowym. Sałatka z serem rougette, prażonymi orzechami w sosie miodowo-musztardowym. Sałatka z grillowanym kurczakiem

Food Square
Tagliatelle ze szparagami w kremowo-serowym sosie 223

zielonymi szparagami.  Śmietanowo- serowy sos doskonale komponuje się z chrupiącymi szparagami. Polecam :) SKŁADNIKI 350g tagliatelle  1 pęczek zielonych szparagów 2 małe cebule 200g śmietany 30%  200g tartego sera corregio (lub innego twardego sera) sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na dużej patelni

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z sosem dyniowym i klopsikami jaglanymi 149

pieprz i świeżo mielona gałka muszkatołowa do smaku, oregano 200-300g makaronu ugotowanego al dente (użyłam bezglutenowe penne, świetnie sprawdzi się również spaghetti czy tagliatelle) /zachować kilka łyżek wody z gotowania makaronu/ pomidorowe klopsiki jaglane Szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek posiekać. Miąższ dyni pokroić w niedużą kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę (oliwy nie należy

Even Better Food
Śmietanowy sos do makaronu z wędzonym łososiem i brokułami 205

mały brokuł (lub pół dużej róży) 2 łyżki masła, najlepiej klarowanego 1-2 łyżki drobnych kaparów z zalewy 3-4 gałązki kopru gałązka grubego szczypioru dwie porcje makaronu spaghetti, bucatini, bavette lub tagliatelle sól cukier grubo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Makaron bavette z tuńczykiem, oliwkami i pomidorkami cherry 164

minutach powinien być idealnie ugotowany. Odcedzić makaron, dodać do sosu i wymieszać. Posypać parmezanem lub grana padano. Moja podpowiedź: do tego sosu będą pasowały wszystkie długie makarony - sprawdzi się spaghetti lub tagliatelle.      Partnerem "Włoskiego tygodnia" na moim blogu jest marka Barilla

Kulinarne Inspiracje