zupa pho z kurczakiem – sataye z kurczaka – tajska zupa z kurczakiem – ryż smażony z kurczakiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 200 g makaronu ryżowego – pierś z kurczaka – pół szalotki lub 2 -3 dymki ze szczypiorem – garść kiełków fasoli mung – 3 ząbki czosnku – 4 łyżki oleju – 3 łyżki sosu rybnego – 1 łyżka sosu ostrygowego – garść
nietylkopasta.plpietruszka 1 gałązka lubczyku 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki sosu ostrygowego jasnego sól i pieprz do smaku 2,5 l wody 250g makaronu ryżowego Sposób przygotowania: Antrykot umyć i włożyć do dużego garnka, dodać umyte obrane warzywa, lubczyk, czosnek i podpieczoną na palniku cebulę. Zalać zimną wodą, dodać obrany imbir, gożdziki, anyż , sól
Gosia gotujeprzygotowujemy na każdy zjazd rodzinny. Idealnie nada się jako lekka przekąska chociażby na Wielkanoc. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: około 6 Składniki: ¾ paczki makaronu sojowego (lub makaronu ryżowego) opakowanie paluszków krabowych pół puszki kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 1 duży ogórek zielony 2 średnie ogórki konserwowe pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
Kolizje Smakówmój młodszy syn zjadł całą miskę, choć nie lubi pikantnych smaków. Zupę przygotowałam w ramach wspólnego gotowania z zaprzyjaźnioną grupą blogerek. Składniki: 25 g cienkiego makaronu sojowego Vermicelli lub makaronu ryżowego (waga przed namoczeniem) 2 łyżeczki oleju kokosowego lub innego roślinnego 2 łyżeczki tajskiej pasty curry (zielonej lub czerwonej)* 1 pojedyncza pierś kurczaka 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki
Czerwień i błękitimbiru 1 sztuka trawy cytrynowej 2 sztuki liści kaffiru 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka sosu rybnego 3 łyżki soku z cytryny 150 g grzybów pochwiaków lub pieczarki makaron ryżowy na 4 porcje świeża kolendra Instructions Do rondla wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, dodać trawę cytrynową i resztę składników ( poza krewetkami i chilli ) gotować chwilę około 10 minut
SprawdzonaKuchnia.plaromatyczna zapiekanka pachnąca pomidorkami, ziołami i serem feta. Idealna na obiad lub kolację. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 czerwona cebula 6 pieczarek 150 g makaronu ryżowego 3 jajka 5 pomidorków koktajlowych 60 g sera feta Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka oregano Masło do formy Natka pietruszki do posypania Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzenieZamiast makaronu chow main danie można podać z makaronem ryżowym. Proste i sycące... w zupełności wystarczy dla 4-6 osób Składniki: 4 marchewki garść suszonych grzybów mun 2 pojedyncze piersi kurczaka 2 pory (białe części) 1 papryczka chili 2 cm świeżego imbiru (obranego ze skórki) 2 ząbki czosnku 2 opakowania gotowego sosu chińskiego bami goreng ok. 3 garści sezamu
IMPRESJA SMAKUbrokuł – około 300 g * 1/2 pora (jasna część) * 2 ząbki czosnku * 2 łyżki startego imbiru (około 3-4 cm) * 2 łyżki sosu sojowego * Do podania: 2 ugotowane jajka, makaron ryżowy lub chiński. WYKONANIE: Brokuł dzielimy na mniejsze cząstki. Por kroimy w plasterki. Imbir i czosnek trzemy na tarce. Bulion gotujemy około 5 minut z dodatkiem imbiru, czosnku i sosu sojowego
MohiellaPrzełożyć mięso z powrotem do woka i smażyć mieszając przez kilka minut, aż całkowicie się usmaży, pokryje dokładnie sosem, a ten będzie całkiem gęsty. Podawać natychmiast. Idealnie smakuje z makaronem ryżowym. Smacznego
Codzienne Gotowaniemajonezu który zastąpiony został pysznym sosem .Przepis pochodzi z kuchni Niemieckiej a dostałam go od koleżanki która tam mieszka . Składniki 250 g makaronu ryżowego 3 łyżki oleju 1 papryka 2 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy mięso z trzech ugotowanych w rosole pałek z kurczaka pęczek szczypiorku sos 2 sosy sałatkowe koperkowo(...)ziołowe można dać inne smaki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania przepisu: 1. Wsypać połowę makaronu do kubka i zapamiętać ile było (potrzebne by wiedzieć ile wody wlać do gotowania makaronu) 2. Do garnka dać olej i wsypać makaron z kubka przysmażyć
W królestwie smaków BeatyPyszny i pożywny obiadek, który przygotujemy w kilka chwil. Makaron jest gotowy w kilka minut i jeszcze kilka minut smażenia. składniki: 200 g makaronu ryżowego z tapioką 500 g piersi z kurczaka 250 g pieczarek olej do smażenia sos grzybowo-sojowy Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka
Monia miesza i gotujeSkładniki na 2 porcje: 2 szt. serka topionego w plasterkach, 1 łyżka oleju rzepakowego, 100 g makaronu ryżowego wstążki, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1,5 l wody, papryczka chili do smaku, świeże oregano kilka gałązek, 6 szt. oliwek zielonych, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej, podsmaż
Moniki SmakołykiLekka potrawka na bazie dzikiego ryżu, aromatycznego, wyraźnie przyprawionego fileta z kurczaka, zielonego groszku, kukurydzy oraz chrupiącego brokułu i prażonych orzeszków. Składniki: 450g fileta z kurczaka 500g brokułu 150g makaronu ryżowego 1 puszka mieszanki warzywnej: kukurydzy z groszkiem 60g ziemnych orzeszków 60 startego żółtego sera 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku suszony tymianek przyprawa do kurczaka sól pieprz 3 łyżki
Szalona Kuchnia Ewelinykilka przypraw z kuchni azjatyckiej. Czas: 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże Składniki: Boczniaki 250 g Brokuł mała główka Kalafior mała główka 1 marchewka Makaron ryżowy 200 g 1 łyżka oleju Sezam do posypania Sos sojowy do smaku Sos 4 łyżki cukru brązowego lub miodu 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka tartego imbiru 1 łyżka
Niedzielny kucharzkcal. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, wię c po jego zjedzeniu długo nie odczuwamy głodu . Makaron shirataki jest podobny w smaku do znanych nam i lubianych przez Pawła makaronów ryżowych i sojowych. Odkryliśmy go stosunkowo niedawno w sklepie internetowym Kuchnie Świata , ale po kilku różnych potrawach z jego dodatkiem zagościł na stałe w naszej kuchni. Przepis, który dziś prezentujemy
Cztery Fajerymocno rozgrzanym oleju (powinny od razu puchnąć), a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Całość posypać ulubionymi przyprawami i przemieszać. (*) Do smażenia nadaję się także suchy makaron ryżowy
Di gotujekcal. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, wię c po jego zjedzeniu długo nie odczuwamy głodu . Shirataki jest podobny w smaku do znanych nam i lubianych przez Pawła makaronów ryżowych i sojowych . Odkryliśmy go stosunkowo niedawno w sklepie internetowym Kuchnie Świata , ale po kilku różnych potrawach z jego dodatkiem zagościł na stałe w naszej kuchni. Przepis, który dziś prezentujemy nie pochodzi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata