Sałatkę szybko się robi i jest prosta w przygotowaniu. Składniki : makaron ryżowy łezki - 250 g polędwica drobiowa - 400 g ogórki zielone - 2 szt jajka - 4 szt koperek 1 -pęczek kukurydza konserwowa - 1 puszka sól pieprz majonez Sposób przygotowania: Makaron
Kuchnia DanusiDania tego typu chyba nigdy się nie znudzą. Są smaczne i szybko się je przygotowuje a do tego kolorowe. Makaron ryżowy świetnie się tu sprawdza ale jak nie macie do niego dostępu to możecie użyć zwykłe wstążki. Ale myślę, że nie powinno być problemu z jego nabyciem. Makaron ryżowy w potrawce
Ewa w kuchnikalendarzowe, do niego jeszcze trochę. Jednakże aura zupełnie wakacyjna. I nastrój. By chadzać po polach. **************************************************************************** LEKKA ZUPA JARZYNOWA. (autorski; typu - przegląd lodówki;) dowolne mrożonki ( mnie marchew, brukselka ) 200g makaronu ryżowego 2 kostki rosołowe natka pietruszki dowolne przyprawy kwaśna śmietana woda Zagotowałam wodę. Na wrzątek wrzuciłam mrożonki. Zagotowałam, dodając w między czasie kostki rosołowe. Kiedy zawrzało, wsypałam makaron ryżowy. Gotowałam
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: 100 g makaronu ryżowego 250 g paluszków surimi 1/2 pęczka koperku 1 mały jogurt 1 łyżka majonezu 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku z cytryny pieprz, sól Sposób przygotowania: Makaron łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Gdy zmięknie odcedzamy go i studzimy. Paluszki surimi kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki ze sobą
Qchnia po prostumojej lodówki, za bardzo nie mam z czym poszaleć. Pół cukinii, cebula i pół kostki sera sałatkowego typu feta. Nie za bogato. Zaglądam do szafki widzę kotlety sojowe i makaron ryżowy. Hmmm kotlety zostawiam w spokoju. Zrobię sobie kuchnię azjatycką po polsku wręcz po studencku ale kto wie, może będzie to początek długiego i szczęśliwego życia, bo przecież makaron sojowy
pieprzny smaczekCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione danie kuchni tajskiej. Pad thai to smażony makaron ryżowy z ulubionymi dodatkami (kurczak, krewetki, tofu) z pastą tamaryndową, kiełkami fasoli mung. Danie jest niezwykle popularne w Tajlandii. Robi się je błyskawicznie. Najfajniejsze jest, że danie można zrobić w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej – i obie są pyszne! Dzisiaj zrobiłam(...)thai lub posypcie danie płatkami chili na końcu. Ps. Makaronu nie gotujemy! Wystarczy moczyć go w zimnej wodzie przez pół godziny. Składniki (2 – 3 porcje): 200 g makaronu ryżowego (wstążki – u mnie 10 mm) 1 duża bądź 2 małe piersi z kurczaka 2 – 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego duża garść kiełków
Moja pasja smakuCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione danie kuchni tajskiej. Pad thai to smażony makaron ryżowy z ulubionymi dodatkami (kurczak, krewetki, tofu) z pastą tamaryndową, kiełkami fasoli mung. Danie jest niezwykle popularne w Tajlandii. Robi się je błyskawicznie. Najfajniejsze jest, że danie można zrobić w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej – i obie są pyszne! Dzisiaj zrobiłam(...)thai lub posypcie danie płatkami chili na końcu. Ps. Makaronu nie gotujemy! Wystarczy moczyć go w zimnej wodzie przez pół godziny. Składniki (2 – 3 porcje): 200 g makaronu ryżowego (wstążki – u mnie 10 mm) 1 duża bądź 2 małe piersi z kurczaka 2 – 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego duża garść kiełków
Moja pasja smakumałej ilości majonezu. Jeżeli zaskoczą Was goście, a chcecie podać coś smacznego, to ta sałatka z pewnością się nada. 40 min 6 składniki: 1 średni zielony ogórek 250 g makaronu ryżowego 250 g kukurydzy 1 duża pierś z kurczaka 3 łyżki majonezu sól, biały pieprz wykonanie: Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni przez około 15 minut(...)opakowaniu. Ostudzić. Ogórka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę Kiedy wszystkie składniki są przestudzone pomieszać: kukurydzę, kurczaka, makaron oraz ogórka. Dodać majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie pomieszać. To makaron ryżowy nadaje tej potrawie wyjątkowy smak i choć prosta, sałatka ta przyciąga uwagę wyglądem, a ca najważniejsze również smakiem. Smacznego
Ania i Marcin gotująEgzotyczna zupa ekspresowa :) Cebula czerwona i marchewki w słupki pokrojone, grzyby mun zaparzone, wszystko lekko przesmażone następnie w bulionie warzywnym uduszone. Makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą oraz cieciorka dodane, pieprzem i świeżym tymiankiem doprawiane. Szybko, smacznie, egzotycznie dzięki bulionowi mocno warzywnie – aromatycznie. Składniki: 2 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów mun, 1 duża cebula czerwona, 2 marchewki(...)łyżki oleju rzepakowego, ok. 100 g makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą, ok. 8 dużych łyżek cieciorki -1 mała puszka, bulion warzywny Winiary (bulion na 1 litr wody), pieprz czarny świeżo mielony do smaku, tymianek świeży czarnuszka. Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po 15 min odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, jeśli były w całości. Obraną
Moniki Smakołykiszklanki wody z puszki po ananasie 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej gotowy sos chilli słodko-pikantny olej rzepakowy Przyprawy: sól kurkuma chilli imbir czosnek Opcjonalnie: makaron ryżowy z tapioką natka pietruszki Przygotowanie: Pieczarki obieramy, myjemy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dolewamy do nich wodę i pozwalamy im się trochę podgotować. W międzyczasie kroimy(...)lekko z tłuszczu i już prawie można je jeść. Prawie, bo dobrze jest je przedtem polać sosem i ewentualnie posypać pietruszką. Można też (nie trzeba) podać je na makaronie ryżowym. To jest danie bardziej obiadowe (na dodatek tłuste, dlatego lepiej nie przygotowywać go zbyt często, zdrowszą alternatywą może być przygotowanie nadzienia do sajgonek i podanie go z naturalnym brązowym ryżem
Weganizm infantylnyefekt. Ale to dopiero jak się obudzę z zimowego snu kuchennego ;) Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1,5 l bulionu włoszczyzna 2 pęczki kopru 1/2 szkl. śmietanki 30% makaron ryżowy biały pieprz sól jajka ugotowane na twardo Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać razem z pociętą włoszczyzną (użyłam mrożonej, pociętej w słupki) do bulionu. Gotować 20 minut(...)Następnie dodać makaron ryżowy i gotować kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania dodać posiekany koper, śmietanę oraz doprawić białym pieprzem i ewentualnie solą. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo
zadanie-gotowanieMakaron z cukinią w sosie pomidorowym Składniki: 4 małe cukinie 1 cebula 250 ml sosu pomidorowego 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oliwy z oliwek sól majeranek koperek makaron ryżowy Cukinie i cebulę pokroiłam w kostkę, następnie delikatnie podsmażyłam z dodatkiem oliwy. Dodałam sos pomidorowy, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Wszystkie składniki dusiłam pod przykryciem ok 45 min. W międzyczasie(...)ugotowałam makaron ryżowy
nietadietaSkładniki: 250 g makaronu ryżowego 1 świeży ogórek 1 duży pomidor 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku sos 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczkę soku z limonki sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ogórek obieramy ze skórki, pomidor, paprykę rzodkiewkę oraz szczypior opłukać pod bieżącą wodą osuszamy. Paprykę, pomidor, ogórek(...)oraz rzodkiewkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy przestudzony makaron ryżowy, posiekany szczypiorek. Majonez mieszamy razem z jogurtem i sokiem z limonki przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym, powstały sos dodajemy do sałatki dokładnie mieszamy. Smacznego
kgwjanczewoWołowina, grzyby mun, pędy bambusa, makaron ryżowy, zioła, sosy i przyprawy, trochę przy tym daniu było zabawy, ale co się nie robi żeby zjeść coś innego i bardzo smacznego. Składniki: ok. 500 g wołowiny, 4 łyżki sosu z soją i imbirem, 2 łyżki sosu sojowo – grzybowy, 100 g makaronu ryżowego -wstążka bezglutenowy, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego(...)wrzącą wodą, odstawiamy na 15 min, odcedzamy, a większe, kroimy na mniejsze części. Do miękkiego mięsa dodajemy pędy bambusa, grzyby i gotujemy jeszcze 10 min, woda powinna częściowo odparować. Makaron zalewamy wrzątkiem, odcedzamy i dodajemy do wołowiny. Pieprz zielony zgniatamy, drobno kroimy, miętę i kolendrę siekamy i wszystko dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy do smaku sosem sojowy. Na samym końcu
Moniki Smakołykikażdym razem może smakować inaczej. Tutaj w sosie słodko kwaśny który też przygotowałam od podstaw. Składniki na dwie porcje 200g tofu papryka czerwona 5 pieczarek skrobia kukurydziana makaron ryżowy Sos łyżeczka keczupu 3 łyżeczki octu ryżowego 3 łyżeczki brązowego cukru łyżeczka sosu sojowego szczypta soli 1/3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać(...)skrobią kukurydzianą tak aby każdy bok był pokryty. Na rozgrzanej patelni smażyć tofu na oliwie z oliwek na złoty kolor każdej strony przez około 7 minut. W międzyczasie makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, przykryć talerzem i odstawić na bok. Przygotować paprykę, należy ją pokroić paprykę dość grubą kostkę, pieczarki pokroić w ćwiartki, lub trochę mniejsze cząstki
Delusional Trine