Makaron z warzywami i mun w sosie ananasowym o nucie chili (z woka)

Makaron z warzywami i mun w sosie ananasowym o nucie chili (z woka)

Makaron z warzywami i mun w sosie ananasowym o nucie chili (z woka)

Marchew, cebula czerwona w woku wysmażone z pak choi i grzybami mun połączone. Do tego makaron ryżowy - wstążka bezglutenowy, wszystko z sosem ananasowym z chili połączone, ziołami i przyprawami doprawione. Sok z limonki dodał świeżości, a czarnuszka koloru i chrupkości.  Danie niebanalne, smaczne i oryginalne.  Składniki: 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 trawa cytrynowa, 1 duża cebula czerwona (200 g), 2 średniej wielkości marchewki (350 g), 1 małe pak choi, 30 g suszonych grzybów mun, 100 g makaronu r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, makaron, makarony, sosy, cytryna, mielone, bezglutenowe, dania z makaronem, sos pieprzowy

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.