makaron po chińsku - 1209 przepisów (strona:27/81)

SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH 315

łagodnej * pół czerwonej większej papryki * 100 g szynki konserwowej * pół puszki kukurydzy konserwowej * 7 pikli kaszubskich * łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z wody

Zrób to smacznie
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 161

kostce rosołowej i pieczeniu w rękawie jest wyjątkowy soczysty i smaczny. Sposób przygotowania sałatki pozostaje jednak taki sam. Mianowicie dodajemy do niej SUROWY makaron, który dzięki „mokrym” składnikom mięknie i nabiera niepowtarzalnego smaku. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Składniki: podwójna pierś z kurczaka kostka rosołowa (u mnie z liściem laurowym i zielem angielskim) 3-4 łyżki oliwy z oliwek(...)oliwek. Smarujemy nią dokładnie kurczaka, wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w 180°C przez około godzinę. Gotowego kurczaka odkładamy do wystudzenia i kroimy w drobną kostkę. Makaron z zupek chińskich łamiemy na bardzo małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Dodajemy przyprawy (możecie wykorzystać przyprawy, które są dodawane do zupek lub tak jak ja doprawić je swoimi ulubionymi przyprawami

PatiGotuje
Sałatka z zupek chińskich 164

Szybka do zrobienia i smaczna sałatka.  zupki chińskie  cebula fioletowa ogórki konserwowe papryka marynowana marchewka gotowana kukurydza konserwowa majonez  pierś z kurczaka wędzona Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Cebulę, ogórki,paprykę , pomidory  także pokroić w kostkę. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez  i wymieszać.Odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Zdrowa sałatka „z zupek chińskich” 213

nawet wtedy makaron z zupek jest obciążeniem dla naszego układu pokarmowego, gdyż żołądek trawi go godzinami i jest magazynowany w naszym przewodzie pokarmowym przez długi czas. Zupki chińskie można jednak zastąpić makaronem noodle wykonanym z mąki pszennej, który można kupić w każdym większych sklepie, najczęściej na dziale z kuchnią azjatycką i naturalną przyprawą, którą wykonamy w domu. Bez żadnych tłuszczy(...)około 10 minut, aż lekko zmięknie. Następnie makaron odsączamy na sicie. Szynkę, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatkę odstawiamy do lodówki na godzinę. [caption id="attachment_7432" align="aligncenter" width="762"] Zdrowa sałatka z zupek chińskich[/caption] Artykuł Zdrowa sałatka „z zupek chińskich

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka chińska z kurczakiem i makaronem ryżowym 181

Wyjątkowo pyszna potrawa w chińskim stylu, serwowana z makaronem ryżowym. Jeżeli macie problem z zakupem takiego makaronu, to można go zastąpić z powodzeniem ryżem ;-) Porcja na 4-5 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka oliwa 1 czerwona papryka 1 cukinia (u mnie 366 g) 1 mieszanka chińska 450 g (u mnie kuchnia eksperta) 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) przyprawy(...)kostkę i wsypać do mięsa. Wlać mleczko kokosowe i dusić niecałe 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać również mieszankę chińską, wymieszać, nałożyć pokrywkę i zostawić na średnim ogniu na około 13 minut. W międzyczasie przygotować makaron ryżowy (lub ryż) według instrukcji na opakowaniu (lub nawet krócej, bo u mnie pisało 6-8 minut, a po 5 makaron był

Passions hobbies life
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 243

Przepis na glazurowane polędwiczki znalazłam na stronie Lidla ( KLIK ) i od razu wpadł mi w oko. Zmodyfikowałam go troszkę pod moje gusta smakowe, a konkretnie zmniejszyłam

sierotka maRysia w kuchni
Tajski ramen z kurczakiem i warzywami 361

gotujemy na małym ogniu 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. PODANIE Zupę podajemy z makaronem – pasuje tu zarówno gryczana soba, makaron błyskawiczny wonton (identyczny jak w zupkach chińskich z paczki), makaron ryżowy czy z tapioki, a także świeży, paczkowany makaron do ramenu.   Porcję makaronu na talerzu zalewamy gorącą zupą, posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorem, podprażonym jasnym sezamem

Karo in the Kitchen
Kurczak teriyaki 321

wtedy, łącząc je dla odmiany z japońskim teriyaki. Co do makaronu - ja użyłam azjatyckich wstążek do woka, ale Wasz wybór jest dowolny. Świetnie sprawdzi się tu makaron soba, ryżowy czy też standardowy chiński ;) Sos teriyaki możemy zrobić samodzielnie(...)potrzebny nam będzie do tego sos sojowy, mirin, imbir i miód. Ja użyłam gotowego :) Składniki: -  duża podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) - opakowanie mieszanki chińskich warzyw - 400 g makaronu azjatyckiego - ok. 4 łyżek sosu teriyaki - sos sojowy - imbir, słodka i ostra papryka - olej do smażenia Już widać, że będzie łatwo, nie? :) W pierwszej kolejności kroimy nasze piersi

Kulinarne zapędy Kokosa
Sałatka z zupki chińskiej 392

smakiem!:) Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej firmy Vifon, 1/2 puszki kukurydzy, ogórek konserwowy\ świeży, 1 pomidor, 1 papryka, ser żółty w kostce, szynka, koper, majonez, sól, pieprz 1. Makaron z zupką chińska wraz z przyprawami zalewamy wodą. (tyle, żeby woda wsiąkła w makaron). Odstawiamy do wystygnięcia. 2. Dodajemy pół puskzi kukurydzy. 3. Myjemy paprykę, pomidory, świeżego ogórka, obieramy ze skórki

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z zupek chińskich 238

szybka do zrobienia..składniki można dodawać wedle własnego gustu.  zupki chińskie  jajka cebula czerwona ogórki konserwowe ogórki zielone papryka pomidor polędwica drobiowa majonez  sos czosnkowy Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.Cebulę, ogórki,paprykę , pomidory i polędwicę pokroić w kostkę. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez wymieszany z sosem

Moje domowe kucharzenie
Łazanki z kapustą i suszonymi chińskimi grzybami 133

Łazanki to popularna polska potrawa, którą lubię przyrządzać nietradycyjnie Zamiast polskich grzybów używam chińskich, zamiast typowego makaronu łazankowego w kształcie rombu używam tego, który mam pod ręką Niekonwencjonalnie, ale pysznie Polecam! Składniki: 30 g suszonych grzybów mun lub shitake 1/2 niewielkiej główka kapusty 1 średnia cebula 2 łyżki sosu tamari albo sojowego sól i pieprz do smaku olej do smażenia(...)Dodajemy odcedzone grzyby i smażymy aż zmiękną. Wrzucamy podgotowaną kapustę i smażymy aż zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Smacznego! Artykuł Łazanki z kapustą i suszonymi chińskimi grzybami pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Sałatka z zupek chińskich 169

sposób na użycie makaronu instant z popularnej zupki chińskiej. Przepis jest bardzo prosty i ciekawy. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem może być podana nawet na obiad. - prosta, smaczna i szybka do zrobienia - bez użycia przypraw z torebki z zupką chińską - można ją podać nawet na obiad lub zabrać do pracy - makaron z zupek można zastąpić makaronem ryżowym

AniaGotuje.pl
Kurczakowa sałatka z zupek chińskich 165

Zupa błyskawiczna , potocznie zupka chińska (zupa instant, ang. instant – natychmiastowy, błyskawiczny) – żywność, która nadaje się do konsumpcji w kilka minut po zalaniu gorącą wodą, bez gotowania czy innej obróbki. Jej twórcą był Japończyk Momofuku Andō, który chciał stworzyć produkt łatwo dostępny i pozwalający zwalczyć niedobór żywności (...) Zupy błyskawiczne zwykle składają się z makaronu i jednej lub więcej torebek z przyprawami(...)pojedyncze piersi z kurczaka puszka kukurydzy pół słoiczka papryki marynowanej żółto - czerwonej  pęczek koperku 3 łyżki majonezu łyżka oleju sól  pieprz przyprawa uniwersalna do mięsa Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich kruszymy, wsypujemy dołączoną do niego przyprawę i zalewamy niewielką ilością wody (tak, aby woda delikatnie zakryła makaron). Całość mieszamy, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na bok. W między czasie

Taste Therapy
Wietnamski Rosół czyli w Phò Ga Faceta w Kuchni 88

sięgającej ponad 3500 lat, ale Phò to stosunkowo nowa potrawa.Phò narodziło się w północnym Wietnamie w połowie lat osiemdziesiątych XIX wieku. Danie było pod silnym wpływem kuchni chińskiej i francuskiej. Makaron ryżowy i przyprawy importowano z Chin, Francuzi spopularyzowali jedzenie czerwonego mięsa. W rzeczywistości uważa się, że „Phò” pochodzi od francuskiej zupy „pot au feu”. Wietnamscy kucharze połączyli wpływy(...)pół ✅ 3 gwiazdkowy anyżu ✅ 1 laska cynamonu ✅ 1 łyżeczka nasion kolendry ✅ 1 łyżeczka pięciu przypraw chińskich ✅ 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu ✅ 1 łyżeczka cukru pudru ✅ 3-5 łyżek sosu rybnego ✅ 1. 5 l bulionu warzywnego ✅ 4 duże piersi z kurczaka ✅ 400 g makaronu ryżowego ✅ 4 łodygi szczypiorku pokrojone pod kątem ✅ 1 marchewka, posiekana lub obrana obieraczką do warzyw ✅ 2 duże

RafalCook
Sałatka z zupek chińskich 302

sałatki używam czerwonego Vifona 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 podwójna pierś z kurczaka majonez, tutaj ilość zależy od upodobań smakowych płaska łyżeczka curry Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich kruszymy i mieszamy z przyprawami dołączonymi do zupki. Zalewamy wodą tyle żeby makaron był przykryty, plus około pół szklanki. Pozostawiamy do napęcznienia i wystudzenia. W między czasie gotujemy kurczaka

Życie zaczyna się w kuchni