Uwielbiam makaron …i pomidory! Że do siebie pasują to chyba wiecie, w końcu lato, korzystajmy z jego darów, zerwałam z ogródka pasiastą odmianę małych pomidorków i
Wanilia i KardamonKuchnia szwajcarska to miks kuchni niemieckiej, francuskiej i włoskiej, syte dania, najczęściej serowe lub ziemniaczane, dlatego też akcja Victorinox była inspiracją do stworzenia tego przepisu
Wanilia i KardamonPappardelle z szynką parmeńską i podgrzybkami to danie podejrzane jakiś czas temu u Pascala. Przypadło mi od razu do gustu i jak się okazało również do
Pieguskowa KuchniaZupa owocowa – któż z nas jej ne jadł? Chyba każdy ją zna no i oczywiście w jej przypadku wszystkie wariacje dopuszczone. Tak mnie napadło na
Pieguskowa KuchniaTak jak pisałam jakiś czas temu, bardzo posmakowały mi azjatyckie smaki. Tym razem postanowiłam spróbować czegoś z kuchni koreańskiej. Po tajlandzkim kurczaku z orzechami nerkowca , przyszedł
Pieguskowa KuchniaGdy zobaczyłam u Majki-klik ten przepis to wiedziałam, że prędzej czy później zagości i u mnie. Za makaronem średnio przepadam, ale to danie mogłabym jeść
Pieguskowa KuchniaPo długim weekendzie zdecydowanie mam ochotę na coś lżejszego. Dzisiaj zapraszam na rolowaną lazanię ze szpinakiem, ricottą i karczochami. Wszystko to zapieczone w sosie pomidorowym. Lekko
Pieguskowa KuchniaMakaron Chow Mein z indykiem i grzybami mun to danie, które powstało w ramach współpracy z House of Asia . Chciałam się pochwalić, że zostałam wybrana razem
Pieguskowa KuchniaZ pewnością nie jest to danie dla osób, które nie lubią ostrych smaków. Kilka papryczek chilli, kupionych w zimie odłożyłam w suche miejsce, na parapecie kuchennym
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI (4 porcje) 320 g makaronu razowego 200 g sera feta 80 g suszonych pomidorów 2 bakłażany 2 ząbki czosnku oregano bazylia oliwa extravergine d
La grande e la piccola cuocaJako dziecko nie mogłam patrzeć na szpinak. A to chyba ma każdy kto spędził choć trochę czasu w przedszkolu. Ja kojarzę go z jednolitą breją
Gotowanie z pasjąTrochę Was zaniedbałam. I nie będę tu pisać, że brak czasu czy inne życiowe sprawy. Zwyczajnie latem nie chce mi się stać przy garach i nie
Cook&LoveLekka, aromatyczna zupka. Pyszne kurki, które uwielbiam i dobra rybka. Czego chcieć więcej? Robiąc rosół na niedzielę, to może być idealna propozycja na poniedziałkową pomidorową, szczególnie
Karczma HonoriettyMakarony kocham ponad życie. Staram się, aby były dobrej jakości, dlatego od lat jestem wierna mojej ulubionej włoskie marce. Piękna pogoda w Polsce sprawia, że przygotowuję
Moja smaczna kuchniaMinestrone to włoski odpowiednik naszej zupy jarzynowej. Każda włoska mamma przygotowuje ją na nieco inny sposób, podobnie jak w polskich domach - dwóch identycznych jarzynówek się nie
Kulinarne Inspiracje