Grzyby-jesienne dary lasu, sezon na nie jest zdecydowanie za krótki , trzeba z niego korzystać póki się da. Makaron z prawdziwkami i czerwonymi kozakami cechuje
Wanilia i KardamonTen makaron jest tak wspaniały. Pełen smaku, aromatyczny, trochę pikantny. Genialny (nie przesadzam). Składniki: 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 mała cukinia 1/2 cebuli 2
MojaQchnia.plLubię makarony. Szybkie w przygotowaniu a przy tym smaczne. Z kurczakiem, warzywami, delikatnym sosem i parmezanem stanowią posiłek prosty ale zarazem smaczny. Idealny w ciągu tygodnia
Mango PapajaSKŁADNIKI 500 g makaronu typu fettuccine 400 g pieczarek 300 g dyni 40 g orzechów włoskich 200 ml bulionu warzywnego 1 szalotka 2 ząbki
La grande e la piccola cuocaCzas upływa nieprzyzwoicie szybko. Zasypiamy w ciepłą letnią noc, a budzimy się chłodnym jesiennym porankiem... Promienie słońca rozpieszczają nas w tym tygodniu więc korzystajmy póki na
Gawron w rosolePasta alla carbonara to potrawa kuchni włoskiej składająca się z makaronu oraz sosu na bazie jajek, czarnego pieprzu, parmezanu oraz boczku. Prawdziwa Carbonara nie zawiera śmietanki
Alutka-GotujePogoda nie nastraja do niczego, pada, ciemno i obawiam się, że teraz już tak będzie. Uwielbiam jesień, ale gdy jest taka wiecie... piękna, ciepła i mieniąca
Kuchnia w czekoladzieNiebanalne połączenie w sam raz na kolację we dwoje. Makaron lasagne podany z pysznym, domowym pesto na bazie suszonych pomidorów oraz delikatnymi pulpecikami z piersi kurczaka
Mango PapajaMakaron z pietruszkowym „pesto” ma co najmniej trzy niepodważalne zalety: jest bajecznie szybki i proste w przygotowaniu, zrobimy go nie mając nic w lodówce i... doskonale
Pyry na GazJesień, to feria barw zarówno w przyrodzie jak i na talerzu, bogactwo warzyw i owoców zachwyca i zachęca do gotowania, dorodne dynie papryka i cukinie
Wanilia i KardamonMakaron z cukinią, szpinakiem i suszonymi oraz świeżymi pomidorami. Całość doprawiona czosnkiem i parmezanem. Cukinię przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić na cienkie plastry. Szpinak
BullioPrzepis z książki Nigelli Lowson. We Włoszech uprażona bułkę tartą nazywa się il Parmigiano dei poveri czyli parmezanem ubogich. Dzięki dodatkowy cytryny, czosnku i chili te
Pyry na GazSpecjalnie dla fanów makaronu gryczanego. Oto on! Z kurczakiem w pomidorach i serem feta. Uwaga! Uzależnia! 2 porcje: 120 g makaronu gryczanego 2 piersi kurczaka 1/2
KucharzycaSKŁADNIKI (4 porcje) 320 g makaronu penne 200 g fasolki szparagowej 2 żółte cukinie 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku s ó l
La grande e la piccola cuocaSierpnia nie wyobrażam sobie bez papryki. Specjalnie dla Was, w jednym miejscu zebrałam najlepsze przpeisy z królową straganów. Polecam i zachęcam do wspólnego gotowania, jak zawsze
Moja smaczna kuchnia