kurkami. Do tego makaron i trochę wina. Pyszne jedzenie, nie tylko na codzienny obiad. Składniki: 1 pierś z kurczaka 250 g kurek 1 cebula 1 opakowanie ulubionego makaronu (u mnie muszelki) 200 ml białego wina 300 ml śmietany 18% sól, pieprz 2 łyżki masła 1 łyżeczka ziół prowansalskich Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Kurczaka pokroić w kostkę, cebulę drobno
Pasja Smakuproste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:) Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie Do przygotowania potrzebować będziesz: 400 g makaronu typu małe muszelki 2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym 1 szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasosów i mięs. Tym razem połączyłam ją z makaronem i świeżymi pomidorami. Całość obowiązkowo z bazylią. Szybki i pyszny sposób na obiad czy ciepłą kolację. Składniki :* 200g dowolnego makaronu - u mnie muszelki* 300g świeżych pomidorów rzymskich* 2 łyżki oliwy z oliwek* ząbek czosnku * kulka mozzarelli* świeża bazylia* sól, pieprz do smakuPrzygotowanie :Makaron ugotować al dente. Na oliwie podgrzać drobno
Magiczne Życie Martykilka rzodkiewek, 2 małe ogórki oraz jogurt naturalny, którego połowę zużyłam rano do owsianki. Co można zrobić z tych składników? Sałatkę! Nie ma prostszego wyjścia. Składniki: 250g makaronu – ja użyłam muszelek 5 rzodkiewek 2 ogórki zielone łyżka posiekanego koperku mała czerwona cebulka mały kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 3 łyżek) sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Życie ze smakiemcałość podgotować. Następnie dodajemy obrane i pokrojone na kawałki szparagi, dolewamy wrzącą wodę (do pożądanej konsystencji), doprawiamy solą i gotujemy ok.10 minut. Przed końcem gotowania dodajemy do zupy makaron (u mnie muszelki z mąki orkiszowej) lub kluski przygotowane z jednego jajka z dodatkiem 1-2 łyżek wody i kilku łyżek mąki orkiszowej (lub pszennej). Makaron lub kluski gotujemy bezpośrednio
Smaczne Zdroweniezmienne – smażymy go na patelni.Danie niesamowicie sycące , ale też niesamowicie kaloryczne.Od czasu jednak taki grzeszek napewno nie zaszkodzi.Ja postanowiłam Smažený sýr przyrządzić w wersji obiadowej.Po zmieszaniu z makaronem conchigliette ( drobnymi muszelkami ) i karmelizowaną cebulką powstało super danie , które zachwyciło domowników!Z całą pewnością na stałe wkracza do naszego menu.SKŁADNIKI : ( 8 szt )* twardy żółty ser – 150 g * makaron
Ostra na Słodkopolędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z pieczonymi pomidorkami Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu orichette lub muszelek – 25-20 pomidorków koktajlowych – 4-5 ząbków czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 2 łyżki oliwy z oliwek – 10-15 listków świeżej bazylii
nietylkopasta.plchrupiacych warzyw (selera naciowego, kalarepki, groszku ... itp) ale i możecie zjeść ją na śniadanie. Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami (1 porcja) 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp) 1 niewielki fenkuł (koper włoski) 1 niewielka cebulka 3 jaja garść pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku starty sera typu parmezan do posypania 1/2 łyżeczki
Gotuj Sam!sklepowych półkach. Niestety. Dziś zrobiłam przepyszną sałatkę z kabanosami wołowo drobiowymi. Kabanosy te są idealnie słone, kruche i przede wszystkim smaczne. Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy: 250 g makaronu, u mnie muszelki 4jajeczne z Pol-Mak 2 laski kabanosa wołowo - drobiowego Duda 4 jaja ugotowane na twardo 1 cebula pół czerwonej papryki pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki domowego majonezu
MamaOskarkadrobnego makaronu (np. małe muszelki)250 g papryki konserwowej250 g ogórków kiszonych1 puszka kukurydzy z groszkiem (285 g)5 łyżek majonezu½ pęczka szczypiorku1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszkisólpieprzNa blogu wkuchennymoknie znalazłam wyśmienity przepis na sałatkę, łączącą delikatny drobny makaron z kwaskowatymi piklami, które w rezultacie dają bardzo ciekawą kompozycję smaków. Serdecznie polecam.W stosunku do oryginału zmniejszyłam jedynie ilość makaronu.Odmierzy
Świat Domowej Kuchnipomarańczy i gałką muszkatołową jest bezcenny. Smak wyrazisty, a zarazem lekki. Zdrowe, szybkie, smaczne i syte danie. Możecie zrobić takie danie praktycznie z każdym makaronem (spaghetti, tagliatelle, penne, muszelki, itp.) na jaki macie ochotę. Ja dziś użyłam makaronu bezglutenowego. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego świderki - użyłam makaronu firmy "Bezgluten s.c.": Al Dente, Gluten Free Pasta 450 g szpinaku
Zasmakuj KuchniMoja propozycja na sałatkę z makaronu. Składniki • opakowanie makaronu Lubella małe muszelki lub kokardki • ćwiartkowy słoiczek cebulki marynowanej • ćwiartkowy słoiczek pieczarek konserwowych • ćwiartkowy słoiczek kiełków fasoli • 2 małe świeże papryki czerwone lub jedna duża • 30-40 dag chudej wędliny • 3 ząbki czosnku (polskiego ) • majonez • sól • pieprz Sposób przygotowania Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu Cebulkę marynowaną odcedzamy
Darcia w kuchnikolację. Wyszła bardzo smaczna, wiec postanowiłam się podzielić z Wami przepisem. Polecam :) Składniki - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka ) - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki ) - 2 jajka ugotowane na twardo - mały słoiczek pieczarek marynowanych - 1 czerwona cebula - sól, pieprz mielony - majonez ( u mnie kielecki ) Wykonanie Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości
Kuchnia z widokiem na ogródfasolkę. Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka (30 dag) 1 mała cukinia Ząbek czosnku 1 mała cebula 10-15 dag pieczarek Pół czerwonej papryki 250 g makaronu np. kolanka, muszelki (u mnie fusilli corti) 250ml bulionu lub wody (plus pół kostki rosołowej) 70 g koncentratu pomidorowego (mała puszka) Sól Pieprz Olej Przyprawa do kuchni meksykańskiej Kamis (ja dałam
Fabryka pomysłówbrokułem zawsze świetnie smakuje. Do tego zestawienia dorzuciłam jeszcze kurczaka aby danie było bardziej sycące. Całość łączy sos śmietankowy dobrze doprawiony świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. składniki: 250 g makaronu, u mnie muszelki 1 brokuł 400 g piersi z kurczaka sól, pieprz kolorowy 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oleju Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Pierś kurczaka pokroić
Monia miesza i gotuje