mała starta marchewka 1 mała starta pietruszka kawałek startego selera kawałek białej części pora drobno posiekanego 1 mały słoiczek chrzanu 1 płaska łyżka musztardy chrzanowej 1 łyżka miodu Makaron muszelki lub kolanka 1 kubek śmietany 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie wody natka pietruszki Sól i pieprz Olej kokosowy *********************************** 1 . Makaron ugotować al' dente w dużej ilości osolonej wody.Odcedzi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiśrednia cukinia puszka kukurydzy konserwowej puszka 400 g pomidorów krojonych z papryczką chili sól bazylia suszona oregano czosnek granulowany tymianek mielony kminek 20-25 dag sera gouda 50 dag makaronu muszelki lub innego grubszego kilka pomidorków koktajlowych lub śliwkowych (dałam oba rodzaje) porządna garść posiekanego grubego szczypioru masło do wysmarowania formy WYKONANIE: Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie według
Kuchenne zapiski Edytydodaje ugotowany makaron (można z niego zrezygnować). Ot, cała filozofia:) Składniki: 30 dag pieczarek 4 ziemniaki 1 nieduża marchewka 1 pietruszka kawałek pora - ile? Wedle uznania 2 garści makaronu muszelki przyprawy wedle uznania (u mnie sól, pieprz) 1 kostka rosołowa drobiowa 3 kopiaste łyżeczki śmietany 18% - do zabielenia zupy Wstawić wodę na makaron. Gdy woda zacznie się gotować - wsypać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compokazała kolejne pół kg mniej - czego się nie spodziewałem bo zaczołem ćwiczenia siłowe i budowe masy mięśniowej, która jest mi potrzebna do innej zaplanowanej dyscypliny sportowej... 😄 Składniki: 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz majonez Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezapobiegają przywieraniu potraw.Szklane krople w pokrywie też mają zastosowanie . zapewniają równomierne nawilżenie potrawy.Zapraszam także na Fb na fanpage firmy Termisil. 1 duży brokuł 25-30 dkg makaronu muszelki Mamma Mia 30 dkg kiełbasy 4 jajka 1 cebula 1 pomidor 1 szkl. gęstej kwaśnej śmietany 12% 10 dag sera żółtego sól, pieprz
Moje domowe kucharzenieKacze piersi nie można przesmażyć, mięso musi być delikatnie różowe w środku. Piersi kacze kroimy po kątem w plastry ok. 2 cm. Do kaczki przygotowałam pyszną sałatkę makaronową – makaron muszelki z zieloną fasolą szparagową, czerwoną papryką, oraz ćwiartkami pomidorów koktajlowych. Dzięki podsmażeniu warzyw na wytopionym tłuszczu z kaczki, oraz dodaniu i podsmażeniu ugotowanego makaronu sałatka nabrała wspaniałego smaku. Kaczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZdobywcza szybka sałatka Babuni. Wystarczy kilka składników aby stworzyć bardzo smaczną imprezową sałatkę. Składniki: 300 g makaronu muszelki 1 słoik selera konserwowego ok. 25 cm pory 1 mały majonez 1 czerwona papryka 150 g wędzonej szynki 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz WYKONANIE: Makaron gotujemy z dodatkiem soli. Szynkę, paprykę kroimy w kostkę, seler i kukurydzę odcedzamy i wyciskamy
W Moim Magicznym Domumusztardą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – moje najlepsze przepisy na makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 100 g makaronu (muszelek, farfalle lub innego) – 15-20 pomidorków koktajlowych – 100 g choriso – 100 g oliwek bez pestek – 3 łyżki pikanej oliwy z oliwek – sól, pieprz Przygotowanie
nietylkopasta.plSKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE: 1.Do bulionu wrzucić marchewkę, gotować aż zmięknie. 2.Wrzucić makaron, gdy makaron jest już prawie ugotowany, dodać koncentraty. 3.Na sam koniec dodać pietruszkę i doprawić solą i pieprzem wedle uznania
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE: 1.Do bulionu wrzucić marchewkę, gotować aż zmięknie. 2.Wrzucić makaron, gdy makaron jest już prawie ugotowany, dodać koncentraty. 3.Na sam koniec dodać pietruszkę i doprawić solą i pieprzem wedle uznania
Dziś Ja gotujeMyśląc o Włochach odrazu mamy na myśli przepyszne makarony z jeszcze lepszymi sosami.Jeśli wędlina – to oczywiście Prosciutto di Parma czyli szynka parmeńska ( rodzaj surowej , podsuszanej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami )Jeśli sos – to oczywiście pesto ( tradycyjnie wytwarzane w marmurowych moździerzach z oliwy , bazylii , parmezanu , orzeszków piniowych i soli ).A jeśli(...)szynka parmeńska – 2 plastry* ziemniaki – 200 g* duża cebula – 2 szt* oliwa extra virgin – 4 łyżki* bulion warzywny – 300 ml* mleko – 300 ml* makaron muszelki – 50 g* śmietana słodka – 50 ml* natka pietruszki -1 pęczek* parmezan – 2 łyżkiPESTO :* liście bazylii – 1 szklanka* czosnek – 1 ząbek* orzeszki piniowe
Ostra na Słodkołyżka parmezanu sól , pieprz do smaku łyżeczka startej skórki z cytryny (można pominąć) ZUPA 1,5-2 litry bulionu drobiowego 200 g młodego szpinaku baby 2 ząbki czosnku makaron muszelki lub inny drobny Mięso drobiowe mieszamy z jajkiem rozdrobnioną ricottą, parmezanem posiekaną natką, solą i pieprzem. Formujemy niewielkie klopsiki. Pieczemy 10 minut w temp
WYSPA SZCZĘSLIWAjest! Zapiekanka z cukinii, sosu pomidorowego i makaronu a wszystko zwieńcza oscypek :) Polecam! Zapiekanka makaronowa z cukinia i oscypkiem 1-2 cukinie, ilość zależy od wielkości 300 g makaronu muszelki sól 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta płatków chili 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 10 plasterków sera typu oscypek Makaron
Dzieje kuchennej Wiewiórymakaronu (muszelki) 450 g boczniaka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 1 łyżka sosu sojowego szczypta majeranku sól pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić. Boczniaka posiekać w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokroić w zapałkę, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w naczyniu
Gotowanie jest łatwemakaronem. Różnorodność tych dań jest naprawdę wielka. Ja przygotowałam z tej okazji zapiekankę makaronową z brukselką. Prosto,pysznie i aromatycznie. ZAPIEKANKA MAKARONOWA z BRUKSELKĄ Składniki: 1/2 opakowania makaronu muszelki Lubella 200 g brukselki 100 boczku surowego 1 mała cebula parmezan do posypania sos: 3 ząbki czosnku 100 g sera żółtego 2 jajka 150 ml śmietany 100 ml bulionu Przygotowanie
Bon appetit mon amieProsta i szybka sałatka w przygotowaniu. Zamiast pora , możemy dodać do sałatki pokrojonego szczypiorku. Sałatka makaronowa z kurczakiem SKŁADNIKI: makaron muszelki - 250 g por - 0,5 szt kukurydza - 1 puszka papryka - 1 szt filety z kurczaka - 1 szt podwójna przyprawa do kurczaka sól i pieprz majonez - 4 łyżki tłuszcz Sposób przygotowania: Makaron ugotować al-dente w osolonej wodzie, ostudzić
Kuchnia Danusi