artykułów spożywczych upowszechniła się dopiero po II wojnie światowej. Od tego czasu udało się osiągnąć ogromne postępy w zakresie efektywności pakowania próżniowego, jako wygodnego i ekonomicznego rozwiązania dla gospodarstw domowych, a na rynku pojawiła się szeroka pakowarek próżniowych. Wśród nich szczególnie wyróżniają się zaprojektowane w 1987 przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristena pakowarki - zgrzewarki próżniowe FoodSaver® - był to pierwszy na świecie(...)wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy 2 lata Produkty przechowywane w zamrażalniku Produkty przechowywane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapożywny i smaczny posiłek dla całej rodziny? Co wyróżnia obiady Agaty? Agata na pożywny, zdrowy i smaczny obiad rodzinny proponuje pulpeciki w sosie pomidorowym. Co wyróżnia jej danie? Domowa passata pomidorowa, przygotowana latem z pomidorów pochodzących z własnego ogródka. Jak przygotować taką passatę? Agata na pewno nam zdradzi, kiedy nadejdzie pora na robienie wybornych przetworów. Dowiemy się, jak zamknąć lato(...)pokrywki (jeśli używamy mięso wieprzowe, smażymy 15 minut, w przypadku mięsa drobiowego wystarczy tylko 10 minut). Pod koniec smażenia doprawiamy sola, pieprzem i cukrem. Podajemy pulpety z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami. Przepis na pulpeciki w sosie pomidorowym w wersji do wydruku i PDF Artykuł Czas rodzinnego obiadu pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plBardzo trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby czekolady. Uwielbiamy ją za wspaniały smak i zapach. Warto nią się raczyć bez wyrzutów sumienia, nie tylko za jej
Ciastka - domowe słodkościartykułów spożywczych upowszechniła się dopiero po II wojnie światowej. Od tego czasu udało się osiągnąć ogromne postępy w zakresie efektywności pakowania próżniowego, jako wygodnego i ekonomicznego rozwiązania dla gospodarstw domowych, a na rynku pojawiła się szeroka pakowarek próżniowych. Wśród nich szczególnie wyróżniają się zaprojektowane w 1987 przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristena pakowarki - zgrzewarki próżniowe FoodSaver® - był to pierwszy na świecie(...)wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy 2 lata Produkty przechowywane w zamrażalniku Produkty przechowywane
Cztery FajeryKotleciki inne niż wszystkie, bo… siekane Przepis znalazłam na stronce Przepisy Joli , jednak trochę go zmodyfikowałam. Użyłam połowy podanych składników, z których wyszło mi
Kulinarne S.O.S.Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ten ser pochodzi z Indii i przypomina tradycyjne wiejskie sery warzone w garnkach. Należy do najprostszych w wykonaniu serów. Można go stosować np. na kanapki jak
Marder&Marder ManufactureNie ma to jak sos pomidorowy z pysznych pomidorów zebranych latem, który można użyć w zimie zwłaszcza kiedy w tym okresie pomidory nie są najlepsze i
Kuchenne WariacjeJarmuż to warzywo trochę u nas niedoceniane, na szczęście ostatnio to się zmienia. To prawdziwa bomba witaminowa, przeciwnowotworowa i oczyszczająca. Jest bogatym źródłem
Smaczne Zdrowesmaku. Firma znajduje się teraz w Buchen w regionie Odenwald (Badenia-Wirtembergia). Region ten jest znany z bajkowego krajobrazu wiejskiego i tradycyjnej uprawy zboża. Zalety produktów Seitenbacher: - w 100% domowego wyrobu - najlepszej jakości zboża, owoce i orzechy - tylko naturalne składniki - bez dodatku GMO - seria produktów wysokobiałkowych - bogactwo błonnika, witamin i minerałów - zboża nieoczyszczone, pełnoziarniste - wyłącznie niesiarkowane owoce (!) - bez tłuszczów trans(...)sezamem i pestkami dyni. Inaczej mówiąc - to co najlepsze: nasiona, owoce i czyste ziarno orkiszu. Smakuje ciekawie, trochę inaczej... smak jest jakby "świeższy", a wszystkie składniki wyjątkowo chrupiące. 6) Makaron proteinowy w trzech wariantach: klasycznym, pełnoziarnistym i z dodatkiem szpinaku. Zawiera aż 40 g białka na 100 g produktu, a jak wiadomo, białko pozwala budować masę mięśniową
Poranek na słodkoDacie wiarę, że Dominik nie lubi pomidorowej? Postanowiłam przekonać go do zmiany zdania tym przepisem. :) Zupa pomidorowa to chyba jedna z najpopularniejszych i najbardziej ukochanych
Cooking Monster