szybko znikają! Polecam! 300g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5 pieczarek 1 cebula (mała) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego parmezanu papryka słodka w proszku czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia Fileciki pokroić w kostkę, a cebulę i pieczarki drobno posiekać. Wszystko zmieszać z jajkiem, obiema(...)mąkami, serem oraz łyżką majonezu. Całość doprawić do smaku (solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną czosnku). Masę rozmieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor
Di gotujeburgerów, niestety tym razem musiałam zastosować kupne. Składniki na 4 burgery, dla 2 osób: 4 bułki 2 ogórki świeże 1 ogórek małosolny cebula 4 rzodkiewki 1 pomidor ketchup majonez 8 plasterków sera żółtego Bułki należy podgrzać w tościarce lub piecu. Kolejno posmarować je ketchupem i majonezem, dodać dużo pulled pork i warzywa. Zdjęcie pochodzi ze strony https://lifeofburgers.com
Kocham Czekoladęsera żółtego w kawałku 1 słoiczek cebulki perłowej 4 jajka 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka chrzanu 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obierany i kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Ogórki, szynkę i ser kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Większe cebuli przekrawamy(...)wzdłuż. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez, chrzan i doprawiamy solą oraz pieprzem
Domowy Smak Jedzeniaselera naciowego 1 mały owoc granatu 1 małe jabłko ze skórką łyżeczka soku z cytryny 50 g sera pleśniowego, z niebieska pleśnią np. Rokpol sos: po łyżeczce musztardy i majonezu sok z 1/2 cytryny Kapustę drobno szatkujemy. Wkładamy do miski i lekko solimy. Mieszamy i odstawiamy na bok. Łodygi selera myjemy, kroimy w kostkę. Granat obieramy i wyciągamy(...)sokiem z cytryny by nie ciemniało. Ser kruszymy na kawałki. Wszystkie wyżej wymienione składniki dodajemy do miski z kapustą i lekko mieszamy. Z musztardy, soku z cytryny i odrobiny majonezu ucieramy dressing. Polewamy nim sałatkę. Lekko mieszamy i podajemy
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 1 słoik marchewki konserwowej z groszkiem 100 g salami 150 g szynki konserwowej 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 cebula majonez musztarda sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kukurydzę i marchewkę z groszkiem odsączyć z zalewy. 2. Jaja, szynkę i salami pokroić w kosteczkę. 3. Cebulę drobno posiekać. 4. Wszystko wymieszać, dodać musztardę, majonez oraz doprawić wedle
Kuchnia domowa Animeksykańskiej ( tortilla ) z kuchnią azjatycką ( teriyaki i liście mizuny-sałaty japońskiej ) , włoską ( parmezan ) i polską ( boczuś, cebulka, rzodkiewka ) . Naprawdę fantastyczny smak , a do tego jeszcze prosty sos na bazie majonezu i słodkiego sosu chilli , kupa zdrowych warzyw ..mniam , po prostu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , jako odskocznię od karkówki , choć nie ukrywam ,że trudno(...)sera – parmezanu marynata : 4 łyżki sosu teriyaki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru sól do smaku 1/2 łyżeczki ostrej ,mielonej papryki 2 łyżki oleju sos : 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżeczka – czubata, mielonej , ostrej papryki ( lub słodkiej jeśli wolicie łagodne ) Kurczaka warto przygotować przynajmniej dobę wcześniej , żeby porządnie naciągnął marynatą
Ogrodnik w podróżysałatka była z brokułem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem :)) Dla mnie mniam :)) Składniki: brokuł 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 3 jajka 1 płaska łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Brokuła, jajka gotuję. Kukurydzę wysypuję z puszki na sitko, żeby odsączyć. Następnie tak samo robię z tuńczykiem. Jajka po ostudzeniu kroję, wrzucam go miski, wrzucam też brokuła, kukurydzę(...)tuńczyka. Dodaję majonez i jogurt. Mieszam i gotowe
kruche babeczkifajnie :)) Składniki: kabanosy drobiowe 1 puszka brzoskwiń 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy oliwki zielone makaron ryżowy sól pieprz 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Oliwki, kabanosy i brzoskwinie kroimy. W międzyczasie gotujemy makaron, warzywa z puszki odsączamy, słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, majonez
kruche babeczkiMałe, okrągłe cukinie na połowę przekroiłam, następnie środek wydrążyłam, farsz mięsny do nich dodałam i na grillu zapiekałam. Pod koniec ser żółty na wierzch poukładałam i sos na bazie majonezu, ketchupu i musztardy przygotowałam. Można ją jako przystawkę podawać, lub jako główne danie zajadać. Składniki: 300 mielonej wołowiny, ½ łyżeczki soli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki papryki(...)plastrze sera żółtego. Grillujemy do momentu, aż ser zmięknie. Rada: od spodu w foli można za pomocą wykałaczki wykonać nakłucia, żeby nadmiar soków mogła wypłynąć. Sos: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka ketchupu, 1 łyżeczka musztardy sarepskiej, ½ łyżeczka sosu chili. Sos: Wszystkie składniki na sos mieszamy i dodajemy do grillowanej cukinii. http://www.alma24.pl
Moniki Smakołykiosoby Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka 2 ogórki kiszone 1 cebula dymka pęczek świeżej pietruszki anchois do smaku (użyłam 4) pieprz świeżo zmielony duża łyżka majonezu Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie : jajka obierz i posiekaj na drobno, dodaj pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka i cebulę, posiekaną pietruszkę i anchois. Wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i dodaj majonez
Niezły Młynekłyżeczka papryki słodkiej mielonej, 3 łyżki oleju, 2 garści mieszanki sałat, 2 jajka, 50g prażonych orzechów nerkowca MAKAR , 1/2 pęczka rzodkiewki, 2 łyżki śmietany 18%, 1,5 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Podudzia z kurczaka oprószam papryką mieloną, solą oraz pieprzem. Pałki układam w naczyniu żaroodpornym i skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę w temperaturze 190 stopni(...)kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki. 3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy nerkowca oraz rzodkiewkę. Delikatnie łączę wszystkie składniki. Następnie dodaję śmietanę, majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Delikatnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję. Do przygotowania sałatki wykorzystałam prażone orzechy nerkowca, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Prażone orzechy
Tradycyjna kuchnia Kasikiedy nie mamy innego smarowidła na chleb. Dodatki tradycyjnie dowolne, u mnie kolendra, bazylia i połówką chili. Pasta jest lekka, nie jest tak ciężka jak tradycyjna pasta jajeczna z majonezem. Czuć tutaj bardzo wyraźnie jajka i ktoś kto nie przepada za awokado, na pewno polubi i tak tą pastę, bo smak awokado wyraźnie zdominowany jest smakiem jajka. Nie dodajemy tutaj(...)dodatkowego tłuszczu, jak ciężki majonez, bo zdrowy tłuszcz zawiera awokado. Całość spaja jogurt. Jajka możemy podziabać widelcem, zetrzeć na tarce lub też pokroić w kostkę. Jeśli chcemy podkręcić smak, możemy dodatkowo dodać łyżeczkę musztardy. Jeśli awokado i jajka porządnie rozdrobnicie, możecie użyć jej jako dip. Na naszym stole ta pasta gościła po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni Drukuj
Mieszam w Garnkupyszna i pożywna zapiekanka SKŁADNIKI 250 g makaronu kokardki, 3 kiełbaski śląskie, 3 łyżki kukurydzy, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki majonezu, ½ szkl. śmietany, sól, pieprz, papryka słodka, kawałek żółtego sera Sos: 2 łyżki majonezu, ½ szkl. śmietany, majeranek, sól, pieprz Dodatkowo: szczypiorek, ketchup pikantny WYKONANIE 1.Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy
słodki bratekrodzina się domaga. A, że robi się je szybko a smak jest pyszny. Hot dog domowa wersja ze szparagami 8 bułek takich podłużnych 4 łyżki majonezu domowego 4 łyżki ketchupu 8 kiełbasek frankfurterek 20 dkg sera żółtego 8 liści zielonej sałaty 8 zielonych szparagów pieprz + do podania sos czosnkowy Mieszamy w miseczce(...)ketchup, majonez , dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem. Bułki nacinamy od góry w dwóch miejscach żeby wyciąć z nich środek, do środka dajemy sos, potem wkładamy liść sałaty, kiełbaskę i szparaga i posypujemy startym serem. Lekko całość ściskamy i wkładamy do grilla, podpiekamy delikatnie aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy gorące, ale na zimno też są pyszne
Kuchnia na wzgórzuwiem, czy zadajecie sobie z tego sprawę, ale ostre sosy na bazie papryczek chili są w USA przedmiotem konsumenckiego kultu. Tak jak w Polsce pewne lokalne marki majonezu (np. Majonez Kętrzyński), tak w USA pewne lokalne marki ostrych sosów są przedmiotem uwielbienia jednostek i rozmaitych subkultur. Jednym z takich sosów jest Tapatio. Zapewne większości z Polaków przypominałby w smaku słynny
Jem więc Jestem