majonez - 14247 przepisów (strona:394/950)

SAŁATKA PO PROWANSALSKU 163

fasoli i ciecierzycy.   10dag.zielonej fasolki szparagowej sól morska puszka odcedzonej fasoli czerwonej 4 rzodkiewki jajko na twardo mały słoik ciecierzycy odcedzonej plaster szynki wędzonej   Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka zmielonej gorczycy 1 łyżka śmietany kremówki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie,odstawić.Szynkę kroimy bardzo drobno ,rzodkiewki myjemy i siekamy. Jajko kroimy drobno.Wszystkie warzywa  układamy(...)misce,mieszamy i polewamy przygotowanym sosem,mieszamy jeszcze raz sałatkę. Śmietanę łączymy z majonezem,dodajemy gorczycę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka ziemniaczana z wędliną 139

theme-font:minor-bidi;} Ziemniaki   ugotowane– 1/2 kg Wędlina – 20 dag Zielony groszek – 1/2 puszki Ogórki kiszone -2 szt Jabłka winne -3 szt Jajka na twardo – 3 szt Majonez Sól Pieprz Ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do miski, wędlinę pokroić w kostkę. Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek odsączyć, jajka ugotowane(...)twardo obrać i posiekać   i połączyć z sałatką. Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko

Camilla w kuchni
Prosta surówka z aksamitnym sosem 81

Składniki 1/2 małej główki sałaty lodowej 1 pomidor malinowy 1 duży ogórek gruntowy 1 szalotka 50 ml oliwy z oliwek 20 ml octu balsamicznego z figą 2 łyżki majonezu 1 mały ząbek czosnku sól   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze części. Szalotkę kroimy w cienkie piórka. Z pomidora usuwamy(...)gniazdo nasienne, kroimy w paski. Ogórka obieramy, kroimy w półtalarki. Warzywa mieszamy. Oliwę, majonez, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy solą. Polewamy warzywa. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Sałatka z kapusty ze słonecznikiem (do mięsa, na grilla) 2011

trzeba spróbować. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 puszka kukurydzy 1 por ok. 100-150 g prażonego słonecznika (można uprażyć słonecznik na suchej patelni również samemu ) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować. Skropić sokiem z cytryny i lekko posolić, aby kapusta zmiękła. Można dodać również łyżeczkę cukru, ale ja tego nie robię. Do kapusty dodać odsączoną(...)zalewy kukurydzę i pokrojonego w cienkie pół krążki pora. Dołożyć słonecznik i 2-3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce min. 30 min, aby smaki się przegryzły. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Roladki z szynki z nadzieniem serowo warzywnym 525

plastrów szynki chłopa Hańderek 200 g twarogu półtłustego 4-5 rzodkiewek 1 mniejszy ogórek zielony (gruntowy) 1 łyżka drobno posiekanego koperku 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku 1-2 łyżki majonezu sól biały pieprz  Przygotowanie: Twaróg rozgnieść widelcem. Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do twarogu(...)dodać rzodkiewki, ogórek, koperek, szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Na foli spożywczej ułożyć szynkę na"zakładkę" po 3 plasterki. Twarożek podzielić na pół rozsmarować na szynce i zwinąć za pomocą foli w rulon. Włożyć rulony na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem odwinąć z foli i pokroić ukośnie. Każdą roladkę obwiązać szczypiorkiem

Ala piecze i gotuje
Sałatka serowo – kukurydziana 156

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kukurydza konserwowa – 1 puszka Ser żółty – 25 dag Jajka na twardo – 3 szt Cebula dymka – ½ pęczka Czosnek – 1 ząbek Majonez – pół szklanki Pieprz kolorowy Sól Ser żółty pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski z serem. Jajka obrać, posiekać razem z cebulą dymką i dodać(...)sałatki. Dodać majonez wymieszany z przeciśniętym czosnkiem, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce

Camilla w kuchni
Naleśniki kukurydzine z mięsem 146

jajko 75ml mleka 75ml wody mineralnej niegazowanej 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki soli + 1/3 do mięsa + szczypta do pieczarek 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 2 małe ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka masła + tłuszcz do wysmarowania formy  Sposób przygotowania: 1. Kukurydzę odcedzamy. 2/3 puszki miksujemy na gładki krem(...)łyżeczki soli, mleko, olej oraz wodę i przygotowujemy mikserem ciasto. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki- u mnie wyszło 4.  2. Mięso mielone łączymy z pozostałą kukurydzą, ketchupem, majonezem, przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz przyprawami: pieprzem, solą i oregano. Farsz dzielimy na 4 części i smarujemy każdego naleśnika. Składamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy

Kuchnia w czekoladzie
Hot dog ze szparagami panierowanymi w panko, mozzarellą z sałatką z pomidorów i brzoskwini z rukolą i świeżymi ziołami 243

bagietka, 1 mozzarella buffala, 1 pęczek zielonych szparagów, zmielona panierka panko, 1 jajko, mąka, olej do smażenia, szczypior, świeża bazylia, rukola Sos: 2-3 łyżeczki pesto bazyliowego, 2 łyżki majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, Sałatka: ok. 350 g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 dojrzała brzoskwinia, 1 średnia cebula czerwona, świeża bazylia, suszone płatki chili, oliwa, sól, pieprz Zielone szparagi należy umyć(...)ładnego zarumienienia. Tak usmażone szparagi należy wyłożyć na talerz z ręcznikiem kuchennym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.  Sos przygotuj w miseczce, do której należy nałożyć jogurt naturalny, majonez i pesto bazyliowe, a następnie dokładnie wymieszać. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki, przekładamy do miski. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę, brzoskwinię myjemy i kroimy

Plate of Joy
Parówkowa pasta na kanapki 180

parówkami. Mimo problemu z nazewnictwem dzisiaj przedstawiam pastę parówkową ( czy serdelki czy parówki nie ma znaczenia ) na kanapki. Do śniadania pasowała idealnie. Składniki: 2 grube parówki 1 spora łyżka majonezu light ½ małego pęczka szczypiorku Pieprz Wykonanie: Parówki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy mikserem/ blenderem. Dodajemy majonez, przyprawiamy pieprzem. Mieszamy. Szczypiorek siekamy i umieszczamy w paście. Ponownie mieszamy lecz

Smaki Ewy
SAŁATKA - KURCZAK I SELER NACIOWY 172

dowolnie przyprawionej piersi z kurczaka 2 łodygi selera naciowego (ok. 90 g) 1 mała pomarańcza (ok. 200 g bez skórki) 50 g jogurtu naturalnego (opcjonalnie 1 płaska łyżeczka majonezu) natka pietruszki kurkuma, sól, pieprz Seler pokroić w talarki, kurczaka w kosteczkę, cząstki pomarańczy pozbawić błonek (najłatwiej to zrobić obierając pomarańczę łącznie z zewnętrzną błonką, a następnie wycinać z całości(...)cząstki już bez błonek bocznych). Wymieszać razem z jogurtem posiekaną natką pietruszki, dużą ilością kurkumy i małą ilością soli i pieprzu. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna * (+majonez) : 207  kcal +32 kcal 23,9 g białka +0 g 2,6 g tłuszczów +3,55 g 26,45 g węglowodanów ogółem +0 g 5 g błonnika +0 g ŻELAZO

Vroblewska-fitlife
Sałatka z surowego kalafiora i sera blue 137

Składniki: pół kalafiora 20 dag sera pleśniowego blue pół pęczka koperku 20 dag śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Kalafior, ser oraz koperek szatkujemy na drobne kawałki. Śmietanę łączymy z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast sałatki równie dobrze smakuje jako pasta na kanapkach. Wystarczy wszystko zmiksować przy

Qchnia po prostu
Sałatka z surimi 197

opakowanie paluszków krabowych - 4 jajka ugotowane na twardo - 3 duże ogórki kiszone - 1 czerwona cebula - dwa ząbki czosnku   - około dwie łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu greckiego - łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz Majonez wymieszać z jogurtem, rozgniecionym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem, sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Wszystkie składniki pokroić w grubą

Dobra karma
Ekspresowa sałatka z jajem 156

coś dorzucę :) Składniki: jaja 4 szt ziemniaki 3 szt ogórki kiszone 4 szt papryka czerwona  połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie, obieramy z łupinki i kroimy w kosteczkę, przekładamy do pojemnika plastikowego. Jaja gotujemy na twardo, obieramy(...)sito by obciekły i dodajemy do ziemniaczków i jajek. Paprykę czerwona myjemy, kroimy na połowę, a następnie w kosteczkę i dodajemy do reszty składników. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.Sałatka zrobiona

Różowa kuchnia
Pasta rybna z żółtym serem 139

Idealna pasta do chleba z wędzonej ryby i dodatkiem żółtego sera. Bardzo lubimy takie pasty, które można urozmaicać różnymi dodatkami i za każdym razem mamy inny nowy smak. Majonez można zamienić na jogurt naturalny, dzięki czemu pasta będzie mniej kaloryczna. Jeśli macie ochotę na inne smarowidła to zapraszam tutaj , gdzie podane jest kilka pomysłów na pyszne kanapki. Składniki 1 wędzona(...)makrela 100 g startego żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Z makreli usunąć ości i ugnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. pasta rybna z żółtym serem

O kuchni z uczuciem
Sałatka makaronowa z ogórkiem i szynką 282

małą ilością dodatków ale jaka pyszna. Składniki: 150 g makaronu orzo medium Melissa Primo Gusto 150 g szynki 150 zielonego ogórka(po obraniu i bez nasion) 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżka chrzanu tartego 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu(...)ugotowaniu przelać zimną wodą. Szynkę pokroić w średnią kostkę. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać ryż, szynkę, ogórek, koperek i natkę pietruszki. Dodać majonez, chrzan i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. Włożyć na godzinę lub dłużej do lodówki by smaki się przegryzły

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania