Czas przygotowania: 20 minut Składniki: ryż ugotowany według przepisu jak zrobić ryż do sushi arkusze alg nori kilka paluszków surimi zielony ogórek ze skóra pokrojony w cienkie paski majonez wasabi Dodatkowo: mata do zwijania folia spożywcza woda w miseczce Wykonanie: Matę wykładamy folią spożywczą, układamy na niej arkusz alg błyszczącą stroną do dołu. Na 2/3 arkusza układamy cienką warstwę(...)ryżu i wyrównujemy go palcami umoczonymi w wodzie, aby się do nich nie kleił. Następnie dolną część smarujemy majonezem, układamy na nim paluszki i paski ogórka. Na koniec górną cześć ryżu smarujemy odrobiną wasabi. Matę równomiernie i ciasno rolujemy od dołu, wystającą część alg smarujemy wodą, żeby się
Kulinarne przygody Gatitypaseczki 1 ser camembert 1 słoik mieszanki warzywnej firmy Orzech ( marchewka, kukurydza, groszek) do smaku sól morska Cenos pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy 2/3 łyżki majonezu Wykonanie : Do miski przekładamy ugotowany makaron, dodajemy : pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojony w kostkę ser camembert, pokrojone w plasterki oliwki, oraz mieszankę warzyw odsączonych(...)wody.Następnie dodajemy : musztardę, sól, pieprz do smaku.Wszystko mieszamy, następnie dodajemy majonez i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisynowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu Składniki: 1 duży por biała część 2 duże marchewki jabłuszko 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Tak samo postępujemy z jabłuszkiem. Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy śmietanę, majonez, doprawiamy do smaku solą
Z Majeczką w kuchnitorebki ryżu białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średnie pomidory 2 średnie ogórki 1papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu WYKONANIE Ryż gotujemy tak , by się nie sklejał. Studzimy. Mieszamy z tuńczykiem, dodajemy kukurydzę. Szczypiorek drobno siekamy. Ogórki, paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy odrobinę soli(...)pieprzu. Mieszamy z majonezem. Sałatkę odstawimy w chłodne miejsce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewymetodę na ODCHUDZANIE, która obniża CHOLESTEROL! 17 kg w 1,5miesiąca! ---------------------------- SURÓWKA Z MARCHEWKI 2 duże marchewki, lub 4 średnie 2 małe jabłka 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki śmietany 18% odrobina soku z cytryny sól i pieprz do smaku Marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przyprawić musztardą, majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą
Calzonella.comrazem z nadzieniem kakaowym. Pulchne i słodziutkie. Napiszę tylko o przygotowaniu nadzienia, które jest banalnie proste, z dwóch składników. Cały przepis można znaleźć tutaj Nadzienie kakaowe: Kilka łyżek majonezu dekoracyjnego (jak zawsze, użyłam z Winiar) Kakao instant np. PUCHATEK Rozwałkowane ciasto posmarować cienko majonezem, następnie posypać dość obficie kakao. Dalej postępować jak we wspomnianym wcześniej przepisie na zimne drożdżówki
Praktyczna plSoczysty pstrąg pieczony w piekarniku, z dodatkiem aromatycznych, cytrynowych pieczarek, podany z warzywną salsą i pieczonymi ziemniaczkami. Składniki na pstrąga: świeży, patroszony pstrąg 4 średnie pieczarki 2 łyżeczki majonezu ( można pominąć ) 3 ząbki czosnku otarta skórka z połowy cytryny+łyżeczka soku garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie pstrąga: Pstrąga myjemy, osuszamy i oprószamy solą, oraz pieprzem. Do środka wkładamy(...)praskę, skrapiamy wnętrze ryby łyżeczką soku z cytryny, wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy lekko przez 5 minut, by puściły sok. Przestudzone mieszamy z majonezem, skórką cytrynową, pietruszką, przetartym czosnkiem i przyprawami. Gotową mieszanką, faszerujemy pstrąga, zawijamy go ciasno w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika na 30 minut ( na 10 minut
NiePieprz.plWszystko razem wymieszać. Doprawić solą, cukrem, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Surówkę podawać do dań obiadowych lub jako oddzielne danie. Bardzo dobrze smakuje w wersji z majonezem, najlepiej majonezem domowym . Surówkę tę dodaję do akcji "Błyskawiczne piątki" . Pamiętajcie, że w każdy poniedziałek pojawia się zestawienie wszystkich dodanych poprzedniego tygodnia wpisów. Zapraszam Was również do dołączenia do otwartej
Codzienna kuchnia niecodziennamoje wersje zapiekanek. Składniki: 2 bagietki 1 pomidor 1 zielony ogórek typu wąż 2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 nieduża czerwona cebula 10 dag starkowanego sera żółtego majonez keczup- u mnie PARCZEW Wykonanie: Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory(...)ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Na każdą bagietkę posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę, całość polewamy majonezem i keczupem
Z Majeczką w kuchnipodczas ostatniej edycji można było zakupić jadalne kwiaty, jak i tradycyjne miody z dodatkami róży, malin, czy pomarańczy.. Mniam! Sos czosnkowy: - 100 ml gęstego jogurtu - 1 łyżka majonezu - 1 ząbek czosnku - kilka kropel soku z cytryny - sól, pieprz Jogurt mieszamy z majonezem do całkowitego połączenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Doprawiamy i wstawiamy
Be Fit Be Strongzimno. W mig znikają z talerza ;) Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Kotlety siekane z papryką i kukurydzą Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki kartoflanki 1 średnia papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy garść posiekanego szczypiorku kilka łyżek oliwy do smażenia pieprz, sól Przygotowanie: Fileta pokroić w średnią kostkę. Paprykę(...)oczyścić, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w małą kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z mąką, szczypiorkiem i majonezem. Doprawić do smaku. Małe porcje nakładać łyżką na rozgrzaną oliwę. Smażyć kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Gotowe! Świetne z ryżem i różnymi surówkami
Tagebuch po polskuCoś bezmięsnego i szybkiego .. 8 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe kilka łyżek bułki tartej 1-2 łyżki majonezu Kielecki 1-2 łyżki złotego lnu Skworcu szczypiorek, koperek Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, złoty len, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa
Moje domowe kucharzeniepropozycję obiadową. Karkówka w tym wydaniu jest ciekawa w smaku, soczysta z domieszką ciągnącej się serowej kołderki :) Składniki: - 1 kg karkówki - 2 małe cebule - 300 g sera żółtego - majonez - czosnek granulowany - wegeta Przygotowanie: Plastry karkówki rozbijamy i układamy na brytfance wyłożonej folią aluminiową i podlewamy niewielką ilością wody. Posypujemy czosnkiem granulowanym oraz wegetą. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce(...)każdy kawałek przyprawionej karkówki kładziemy pokrojoną cebulę oraz rozsmarowujemy łyżkę majonezu. Całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 150 C przez około 70 minut
Zainspirowana w kuchnitatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami
Gotowanie i blogowanieczasu ale są tego warte ;) Składniki: * 3 połówki piersi z kurczaka * 6-7 pieczarek * 4 łyżki kukurydzy konserwowej * pół pęczka świeżego koperku * łyżka majonezu * 4 jajka * 8-9 łyżek mąki * sól, pieprz * ulubione przyprawy do smaku Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Pieczarki pokroić na drobno dodać(...)mięsa. Do miski dać również posiekany koperek, kukurydzę, jajka, mąkę, sól, pieprz i przyprawy oraz łyżkę majonezu. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie porcje mięsa z dodatkami i smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor
Zrób to smacznie