około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół papryki zielonej pół cebuli łyżka majonezu łyżeczka musztardy zielona cebulka Przygotowanie : Ugotowany makaron kroimy na mniejsze kawałki. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Na kawałki kroimy wszystkie warzywa(...)cebulę w drobną kosteczkę, pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki, a papryki i rzodkiewki w grubszą kostkę. d odajemy majonez, musztardę i mieszamy. Z wierzchu posypujemy zieloną cebulką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisycąca pasta z jajek i brokułów, idealna do smarowania pieczywa, często przyrządzam ją na piątkowe śniadania. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 6-7 różyczek brokułów 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sól himalajska Swojski wyrób Przyprawa do kanapek Swojski wyrób Pieprz Sposób przygotowania: Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy(...)pozostawiamy do ostudzenia. Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy
Bajeczna Kuchniadzisiaj przygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało. Składniki: 1 wędzona makrela 4 ugotowane jajka na twardo ½ średniej cebuli 2 kiszone ogórki 3 łyżki majonezu light Wykonanie: Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Na koniec dodajemy majonez. Całość łączymy ze sobą. I gotowe
Smaki Ewychińskimi. Składniki : 2 piersi z kurczka 4 zupki chińskie o smaku kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kawałek pora 1 mała papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 4 ,5 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do gyrosa Wykonanie : Piersi myjemy, kroimy w kostkę, nacieramy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy olej(...)miski przekładamy zimny napęczniały makaron, usmażonego kurczaka,pokrojonego pora,pokrojoną kapustę i paprykę, kukurydzę odcedzamy z wody i również dodajemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy, dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliłyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki pestek dyni (prażonych) 2 łyżki pestek słonecznika (prażonych) curry papryka słodka i ostra sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 2-3 łyżki majonezu Grzanki: 3 kromki pieczywa Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z przyprawami (curry, papryką, solą i pieprzem), a następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Powinno być zarumienione.) Następnie kurczaka(...)dente) oraz jajka - na twardo. Fasolkę pokroić na 3-4 części, a jajka z papryką w drobną kostkę. Wszystkie składniki dodać do kurczaka i połączyć ze szczypiorem oraz majonezem. Sałatkę doprawić do smaku i schłodzić w lodówce. Przed podaniem (*) wymieszać z pestkami i posypać grzankami. (*) Jeśli wcześniej dodamy pestki - staną się miękkie i nie będą chrupiące. (Chyba, że ktoś takie
Di gotujepapryki 3 ząbki czosnku Sól Dodatkowo: 6 placków tortilli Kilka liści sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek 1 czerwona papryka 100 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu Oliwa z oliwek Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy je przyprawą do gyrosa. Jogurt naturalny mieszamy z curry, ostra papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do niego(...)lodówki. Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty. Każdy placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym (jogurt wymieszamy z majonezem i posiekanym czosnkiem). Układamy kawałki kurczaka, trochę sałaty lodowej, kawałki pomidora i czerwonej papryki oraz plasterki ogórka. Zwijamy
VioletoweKucharzeniekości 6 plastrów bekonu (chudego boczku surowego wędzonego lub wędzonki) 3 papryczki jalapenos (ilość zależy od Waszej tolerancji ostrości) 330g serka twarogowego (typu Almette, Turek, etc.) 125 ml majonezu 110g sera żółtego, najlepiej typu cheddar 100 g mozzarelli ok. 125 ml sosu Frank’s Red Hot/ Louisiana Hot Sauce/ sriracha można zamienić na tabasco; wtedy należy odpowiednią (do Waszych(...)wędzonka) są chude, to na patelni rozgrzewamy odrobinę (!) oleju. Wrzucamy pokrojony bekon i podsmażamy. Po 3 minutach dodajemy pokrojone w drobne plasterki jalapenos i podsmażamy do miękkości. Dodajemy serek, majonez i ostry sos; mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podpieczonego kurczaka wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy z niego skórkę (nie wyrzucamy), która powinna być bardzo chrupiąca. Kawałki kurczaka układamy na dnie żaroodpornego
Pociąg Do Kuchnipołączenia, to jest to przepis dla Was! Ogromnie polecam! :) Śledź w curry Potrzebujesz: 2 płaty śledzia z solanki 1/2 średniej wielkości cebuli 3/4 łyżeczki curry w proszku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki. 2. Cebulę pokrój w małe piórka lub bardzo cienkie półplasterki. 3. Wymieszaj majonez z przyprawą curry i cebulę. 4. Śledzia przykryj powstałym
Kuchnia w Słońcu Skąpanataką pastę można także przyrządzić na ostro , to już według upodobań smakowych , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 4 jajka ( ugotowane na twardo ) 3 łyżki majonezu 1 puszka szprotek w oleju 2 łyżeczki kaparów 1 ogórek kiszony 1 cebula mała sól pieprz czarny 1 łyżeczka musztardy chleb tostowy(...)razowy ( bądź bułki ) Wykonanie Ugotowane jajka ścieram na tarce o drobnych oczkach , kiedy jajka mam starte , do jajek dodaję szprotki , pokrojonego ogórka, cebulkę , majonez , musztardę , kapary , doprawiam wszystko według uznania i bardzo dokładnie mieszam tak aby nasze składniki dobrze się połączyły , i odstawiam na 30 minut do lodówki . Jak nasza pasta się chłodzi , zabieram się
Mój Smakdodatków i przypraw.Stwarzamy nowy obraz "kurczaka",który świetnie smakuje,jest złocisty i chrupiący.Polecam. 8 np. udek kurczaka 1 papryczka chilli orzechy laskowe lub arachidowe 4 łyżki majonezu sól morska np. oregano przyprawa uniwersalna oliwa z oliwek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka myjemy,osuszamy.Papryczkę kroimy na plasterki.Orzechy siekamy drobno.Udka smarujemy oliwą z oliwek wymieszaną z papryką,solą i oregano,odstawiamy(...)min.Pieczemy 40 min.w 180-200st. Wyjmujemy z piekarnika,smarujemy jeszcze raz majonezem,posypujemy posiekanymi orzechami.Wstawiamy jeszcze raz na 15 min.do piekarnika.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwyluzowanych udek z kurczaka 3-4 łodygi selera naciowego ½ puszki kukurydzy ok. 200 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Udka umyć, osuszyć, przyprawić mieszanką gyros i polać olejem. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawione mięso wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc (tak, aby mięso "przegryzło się(...)ostudzić. W międzyczasie kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki pokroić na połówki, a seler naciowy w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Na sam koniec dodać sos (jogurt wymieszać z majonezem) oraz całość przyprawić solą oraz pieprzem
UgotowaćTutaj warto wspomnieć, że im lepsza przyprawa gyros tym lepsza będzie Wasza zapiekanka :) Zapiekanka z gyrosem - składniki: 250g makaronu rurki 3 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa gyros 4 łyżki majonezu 5 łyżek śmietany 5 łyżek ketchupu 3-4 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 250g sera żółtego Zapiekanka z gyrosem - przepis: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Filety(...)możecie wykorzystać całą torebkę. Kurczaka podsmażamy na patelni. Nie musicie już używać oleju, bo dodaliśmy go do marynaty. Makaron gotujemy al' dente. W miseczce przygotowujemy sos z czosnku, ketchupu, majonezu i śmietany. Ser żółty ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobną kosteczkę. Papryki konserwowej powinno być 3 razy więcej aniżeli ogórków. W naczyniu żaroodpornym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowana przez Madzię i jestem pewny, że na naszym Wielkanocnym stole również zagości :) Jajka faszerowane szynką - składniki: 6 jajek pęczek szczypiorku ok. 50g sera żółtego 250g szynki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz koperek do dekoracji Jajka faszerowane szynką - przepis: Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy je do przestygnięcia. Po przestudzeniu przekrawamy je na pół(...)tarce na małych oczkach. Najlepiej jest użyć twardego sera aby łatwiej się nam ścierał. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 2 łyżkami majonezu. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Jajka faszerujemy przygotowanym nadzieniem, a następnie dla dekoracji posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Jajka faszerowane szynką po przygotowaniu warto wstawić na chwilę do lodówki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kształcie ryżu 2 jajka 2 małe pory (biała część) 10 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka groszku 1 mała puszka kukurydzy 1 mały pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy(...)wrzątku. Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 4. Paprykę kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z majonezem, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchen