mała puszka kukurydzy 1 mała puszka pokrojonego w kostkę ananasa pęczek szczypiorku 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab olej do smażenia 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko, w dużej ilości wody. Studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę(...)obtaczamy w przyprawie kebab i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu, studzimy i razem ze szczypiorkiem dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy. Tuż przed podaniem mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenkostkę 1 kg młodych ziemniaków, pokrojonych w grubą kostkę 2 średnie ogórki kiszone, pokrojone w kostkę lub plasterki (opcjonalnie małosolne lub korniszone) 1 pęczek koperku, posiekany 4 łyżki majonezu 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; sól, pieprz Przygotowanie: Ugotuj ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie, odcedź i przełóż do dużej miski. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wrzuć(...)boczek i smaż do ładnego zarumienienia. Następnie dodaj cebulkę i podsmaż do zeszklenia. Przełóż zawartość patelni do miski z ziemniakami. Dodaj ogórki, koperek, majonez i śmietanę dokładnie wymieszaj. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! Recipe in English Potato salad with bacon and dill pickles (4-6 servings) Ingredients: 150 g bacon, diced 1 onion, diced
karmelowykurczaka 1 pęczek koperku 2 kawałki papryki konserwowej ( dwie ćwiartki ) 3 liście musztardowca ( lub łyżeczka musztardy chrzanowej ) 1 pęczek szczypiorku 1 czubata łyżeczka curry 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu – czubate sól do smaku Ryż gotujemy jak w przepisie na opakowaniu , tyle że podczas gotowania oprócz soli , wsypujemy łyżeczkę curry . Odlewamy , odstawiamy do przestygnięcia , ja zazwyczaj przelewam na gęstym(...)siekamy , tak samo wszystkie natki : koperek , szczypiorek i liście musztardowca , przekładamy do miski , dodajemy pokrojonego i odspojonego od kości kurczaka , czosnek wyciśnięty praską , mieszamy . Następnie wsypujemy ryż z kukurydzą , majonez , solimy do smaku i mieszamy do połączenia składników . Dobra jest od razu , ale najlepsza jak postoi chociaż godzinkę . Post Sałatka ” Koperkowe kurcze” pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik
Ogrodnik w podróżywszak jest idealna do zjedzenia bez przetwarzania, będzie surówka z jabłuszkiem i marchewką Składniki: kalarepa 1 szt jabłko ze skórką 1 szt marchewki 2 szt koperek łyżka majonezu łyżka greckiego jogurtu sok z połowy cytryny sól do smaku pieprz biały mielony do smaku Wykonanie: Kalarepę obmyłam i ścięłam skórkę, starłam ja na wiórka.Marchew obmyłam,oskrobałam(...)wiórka.Jabłuszko obmyłam i ze skórką starkowałam( pod skórką jabłuszka jest najwięcej witamin),przełożyłam do miseczki ,dodałam koperek poszatkowany i umyty oraz doprawiłam solą i pieprzem. Majonez i jogurt dodałam na samym końcu.Taką surówkę można zjeść jako przekąskę,polecam
Różowa kuchniazachęca do spróbowania, u mnie zniknęła w mgnieniu oka. Składniki: 2 słoiki selera konserwowego 3 jajka 3 ogórki kiszone 1 cebula pół puszki kukurydzy 10 dużych plasterków szynki sól, majonez Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Seler, ogórki, cebulę pokroić. Dodać do jajek. Dodać kukurydzę, sól i majonez według uznania, wymieszać. Zrobić w ręce rożek
Cukiernia PychotkiSkładniki: 1 torebka ugotowanego ryżu (u mnie basmati) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 cebulki dymki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż dokładnie ostudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy, paprykę umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Cebulki obrać i posiekać drobniutko. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać
Cakes By Kejtszczypiorku 3 ogórki konserwowe 1 małe chorizo ( może być paczka krojonego lub salami paprykowe , jeśli nie macie nic innego ) 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka majonezu 1 czubata, łyżeczka słodkiej, mielonej, papryki ( lub ostrej , jak chcecie pikantnie ) sól do smaku Makaron gotujemy jak w przepisie , na jego opakowaniu zaleca producent " class="wp-smiley" style="height(...)zimny – zostawiamy do odcieknięcia na sitku , na około godzinkę . Ogórki , paprykę , szczypiorek i chorizo ( lub salami ) , kroimy w kawałki , przekładamy do miski i dodajemy makaron . Na końcu wkładamy majonez , ketchup , paprykę mieloną , cukier , sól do smaku i całość mieszamy , aż do połączenia składników . Odstawiamy na 30 minut do lodówki – przed podaniem warto zamieszać ponownie . Smacznego " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyszybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 4 jajka, 8 sztuk buraczków ćwikłowych konserwowych kulek ORZECH, 1 mała cebula, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w małą kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Buraczki kroję w małą kostkę(...)Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Pastę podaję ze świeżym pieczywem. Do przygotowania pasty wykorzystałam buraczki ćwikłowe konserwowe kulki , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Buraczki te to doskonały dodatek do sałatek, past, potraw mięsnych i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia Kasiteż można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny Składniki 2 główki sałaty rzymskiej 4 plastry gotowanej szynki 4 łyżki majonezu 2 jajka ugotowane na twardo strąk czerwonej papryki ogórek cebula sól pieprz pół szklanki grubo startego żółtego sera świeży tymianek Przygotowanie Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem
R'n'G Kitchenpuszeczka marchewki gotowanej na parze i pokrojonej w kostkę mały pęczek posiekanego szczypiorku 3 plastry grillowanej karkówki pokrojonej w kostkę 1/2 puszki kukurydzy odsączonej z wody 3/4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie podane składniki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Odstawiamy na godzinkę do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliogórek * 8 ugotowanych na twardo jajek * 1 puszka groszku konserwowego * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 paczka mix sałat u mnie była z marchewka i czerwoną kapustą (500g) * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzone oskubać ze skorupek, pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić(...)ogórka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić na sitku z nadmiaru wody, dodać do warzyw. Na końcu dodać mix sałat, wszystko wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz, jeszcze raz dokładnie wymieszać. I gotowe
Zrób to smaczniepotrzeba do szczęścia, kiedy mamy już takie piękne lato! Sałatka z ogórka Składniki: 2 porcje 20 cm ogórka 200 g feta 3 łyżki szczypiorku, drobno pokrojonego 2 łyżki domowego majonezu 1 łyżeczka francuskiej musztardy czarny pieprz do smaku, grubo mielony Pokrój ogórek i feta w kostkę. Wymieszaj z pieprzem i szczypiorkiem. Wymieszaj majonez z musztardą i podaj do sałatki
codojedzenia100g kapusty to zaledwie 40 kalorii. Składniki: 1/2 średniej główki białej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 4-5cm pora pół puszki kukurydzy sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz cukier Kapustę drobno siekamy lub trzemy na tarce o dużych oczkach (ja preferuję drugą opcję). Marchewkę i jabłko również ścieramy na tarce o dużych(...)oczkach. Por kroimy w cienkie półplasterki. Kukurydzę odsączamy i wszystko razem mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem (w wersji bardziej dietetycznej można użyć tylko jogurtu), zalewamy warzywa i mieszamy. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smacznego
kuchnia doskijestem wielką fanką tradycyjnej kuchni niemieckiej, a pierwsze danie, które przychodzi mi na myśl, kiedy o niej słyszę, to słynna Kartoffelsalat. Z założenia wydaje się być dość ciężka – okraszona majonezem, a jeszcze co gorsza z dodatkiem na przykład szynki nie jest ani trochę zachęcająca. Na szczęście majonez można zastąpić jogurtowym dressingiem (oczywiście na bazie niesłodzonego jogurtu sojowego), a dodatek czerwonej
Roślinna - blog wegańskiMąż nawet nie śmiał do mnie podejść w trakcie konsumpcji, bo warczałam na niego wrogo, chcąc odstraszyć potencjalnego uzurpatora jajeczno-botwinkowej pyszności. Przepis zmodyfikowałam jedynie pobieżnie, wykorzystując tu zamiast majonezu - warzywny, lekko kwaskowaty, sos Remulada duńska od FOLWARK . Składniki na 1 małą miseczkę: 3 jaja ugotowane na twardo 1/2 małego ząbka czosnku - zrezygnowałam, nie cierpię świeżego czosnku garść liści(...)botwiny 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 2 łyżeczki Remulada duńska od FOLWARK - zamiast majonezu 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - mój dodatek sól i świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku Jaja ugotować na twardo, ostudzić pod zimną wodą, obrać ze skorupki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Liście botwinki zalać w kubeczku wrzątkiem i blanszować
Grunt to przepis!